Donderdag 16 september 2021 vergadert de raadscommissie Ruimte. De vergadering start om 20:00 uur. De vergadering is digitaal, vanwege corona. U kunt de vergadering live volgen via onze livestream

Rotonde krijgt fietsersvoorrang en wordt verplaatst

De volgende rotonde in Noordwijk wordt aangepast naar fietsersvoorrang. Het gaat om de rotonde Lijnbaanweg-Nieuwe Zeeweg-Weteringkade-Zeestraat. De rotonde wordt meteen ook ‘verplaatst’. Meer ruimte voor nog meer verkeersveiligheid.

Afgesloten

Het werk start maandag 13 september 2021 om 9:00 uur. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden begin december 2021 opgeleverd worden. Dit is afhankelijk van onder meer het weer. Gedurende de werkzaamheden zijn de weg en de rotonde voor al het verkeer afgesloten. De gemeente heeft omleidingsroutes ingesteld, voor fietsers is een aparte omleidingsroute. De gemeente heeft omwonenden verteld wat er gaat gebeuren. Ook enkele bedrijven en scholen zijn op de hoogte gesteld. 

Duurzaam Veilig

Gemeente Noordwijk past alle rotondes in de gemeente aan, aan de landelijke richtlijn Duurzaam Veilig. De voorrangsregeling voor fietsers is 1 van de richtlijnen. Ook wil de gemeente aansluiten op de manier waarop in de regio de voorrangssituatie is ingericht op de rotondes. Wel zo fijn als alle weggebruikers overal rekening kunnen houden met dezelfde regels 

De 8e rotonde

De rotonde Lijnbaanweg in Noordwijk is de 8e rotonde die wordt aangepast. De laatste rotondes in Noordwijk volgen de komende maanden. De gemeente verwacht eind 2021 klaar te zijn. Dan zijn alle rotondes in de kernen Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee aangepast. Een operatie die enkele jaren heeft geduurd. 

Veel werkzaamheden

Dit najaar zijn er veel werkzaamheden aan de weg in en om de kernen Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen. Dat is geen toeval. In het bericht Houd je ook rekening met de wegwerkzaamheden lees je waarom de gemeente dit zo heeft georganiseerd.  

Filmpje

Wethouder Roberto ter Hark legt in onderstaand filmpje uit wat er exact gebeurt en in welke richting de rotonde wordt verplaatst. Meer ruimte voor nog meer verkeersveiligheid. En - naar de gemeente verwacht - een verkeersergernispunt gericht aangepakt.