Rotonde Beeklaan/Herenweg weer open vanaf vrijdag 12 juli 2019, 13:00 uur

De rotonde Beeklaan/Herenweg wordt op vrijdag 12 juli 2019 weer geopend. De laatste werkzaamheden zoals het aanbrengen van de belijning worden de komende dagen uitgevoerd. Naar verwachting kan vrijdag de rotonde weer open. Tot vrijdag 12 juli 2019, 13:00 uur gelden de omleidingen en de gewijzigde dienstregeling van Arriva.

Rotonde Herenweg/Beeklaan weer open

Vanaf vrijdag 12 juli 2019 om 13:00 uur is de rotonde Herenweg/Beeklaan weer open. Vanaf aankomende vrijdag hebben fietsers en voetgangers voorrang op deze rotonde. Het openbaar vervoer gaat weer volgens de normale dienstregeling rijden. Hiermee is fase 2 van project Beeklaan afgerond.

Lees verder nieuwsbericht: Rotonde Herenweg/Beeklaan weer open

Fase 2 t/m vrijdag 12 juli 2019, 13:00 uur

Het project Beeklaan bestaat uit 3 fases. De Beeklaan wordt verder afgesloten om de werkzaamheden voor de 2e fase uit te voeren. De weg wordt vanaf 6 mei 2019 t/m vrijdag 12 juli 2019, 13:00 uur afgesloten vanaf de op- en afrit van de N206 tot aan het tankstation aan de Beeklaan. De rotonde Herenweg/Beeklaan is helemaal gesloten voor verkeer. De rotonde Beeklaan/Boekerslootlaan blijft open voor verkeer. Natuurlijk kunt u ook gewoon tanken bij het tankstation.

De werkzaamheden

Tijdens het project Beeklaan worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd.

  • Aanleg nieuwe rotonde Offem Zuid.
  • Herinrichting 'Verlengde' Beeklaan: inrichting van de provinciale weg voor een snelheid van 50 kilometer per uur.
  • Aanleg extra riool van het Vinkeveld naar de Achterweg.
  • Aanpassing rotonde Beeklaan/Herenweg op maatregelen voorrang voor fietsers.

Wegen helemaal afgesloten en omleidingsroutes

Voor de veiligheid van alle verkeersdeelnemers en de mensen die aan het werk zijn, wordt de weg volledig afgesloten. Alleen het bouwverkeer voor Offem Zuid kan tijdens de werkzaamheden via de Herenweg in- en uitrijden van en naar hun bestemming. Tijdens deze afsluiting kunnen andere weggebruikers gebruik maken van omleidingsroutes (zie ook de bijlage met de kaart met alle omleidingroutes) Er is ook speciaal voor fietsers een korte omleiding aangegeven. 

Aanvullende maatregelen i.v.m. overlast sluipverkeer

Er is gebleken dat er in de wijk het Vinkeveld overlast wordt ondervinden van veel sluipverkeer. Lees ook het bericht over aanvullende maatregelen.

Grote gevolgen voor reizen met het openbaar vervoer

Dit project en de bijbehorende wegafsluitingen hebben grote gevolgen voor het openbaar vervoer in Noordwijk. Tijdens deze werkzaamheden rijden de buslijnen niet meer hun gebruikelijke routes en tijden. De nieuwe dienstregeling wordt binnenkort via de website van Arriva gecommuniceerd. Hier wordt op dit moment hard aan gewerkt door Arriva. Tip. Check t/m 12 juli 2019 voordat u op reis gaat met de bus de site van Arriva nog even in verband met mogelijke wijzigingen.

Alternatieve routes per buslijn

Vooruitlopend op de wijzingen op de website van Arriva en in de dienstregelingen vindt u in de volgende documenten de allternatieve busroutes:

Fase 3 van de werkzaamheden

De laatste fase van dit project is het aanbrengen van beplanting en bomen. Deze fase zal naar verwachting in het najaar van 2019 worden uitgevoerd. Hierover volgt later dit jaar communicatie.

Meer weten of vragen?

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de projectleider de heer M. Kooimans. Hij is bereikbaar via de algemene contactgegevens van de gemeente, telefonisch (071) 36 60 000 of per e-mail gemeente@noordwijk.nl