Rijke oogst ontmoetingen met de 4 kernen

De opbrengst van de eerste reeks kernontmoetingen mag er zijn. Veel tips. Veel gedeelde zorgen ook. De ontmoetingen met de betrokken inwoners smaken sowieso naar meer.

Elke wethouder aanspreekpunt

Wat leuk u te ontmoeten. Tussen donderdag 21 maart en dinsdag 9 april 2019 heeft het nieuwe college in iedere kern een avond georganiseerd met inwoners. Als aftrap van een benadering per kern. Dat alles onder het motto: in de kern draait het om jou. Elke wethouder is aanspreekpunt voor een kern

man en vrouw pratenOpbrengst per kernenavond

Wat vind je als inwoner belangrijk? Wat vind je top gaan en welke tips heb je voor het college? Het college was er benieuwd naar. Knoopte gesprekjes aan. Bood een luisterend oor. Verkende vraagstukken. Dat leverde veel op. De oogst is binnengehaald en kan worden gepresenteerd. Opbrengst Kernenavonden Nieuw Noordwijk: verzamelde tops en tips

Zorgen om landbouwgif

Het overzicht geeft goed aan wat er leeft in de kernen. Wat er goed gaat. Wat zorgen baart. Dat laatste ging over allerhande zaken. Kleine en heel grote thema’s. Bijvoorbeeld: “Geen struisvogelpolitiek omtrent arbeidsmigranten”. Nog zo’n zorgpunt:
“Kunnen wij een urinetest krijgen? In verband met landbouwgif in de bollenstreek. Er wordt niet gewaarschuwd bij bespuiten”. Nog een voorbeeld van een zorgpunt: “Voorkom te veel korte verhuur van gewilde panden in de oude dorpskern. AirBNB en immigrantenopvang”. 

Handhaven overlast

Dit laatste zorgpunt krijgt inmiddels alle aandacht, zo blijkt uit een recent bericht van de gemeente: Wonen waar gewoond moet worden. Handhaving van overlast.