Profielschets nieuwe burgemeester overhandigd aan commissaris van de Koning

Op donderdag 4 juli 2019 sprak de gemeenteraad in een extra vergadering over de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Ook de commissaris van de Koning van Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, was daarbij aanwezig. Hij nam aan het einde van de vergadering de profielschets in ontvangst.

Overhandiging profielschets nieuwe burgemeester Noordwijk raadslid Knapp aan commissaris van de KoningInwoners bouwden mee aan profiel

Tijdens de vergadering roemde Hans Knapp, vice-voorzitter van de vertrouwenscommissie die de profielschets heeft voorbereid, de inbreng van de inwoners van de gemeente. Zij bouwden middels een inwonersenquête mee aan de profielschets. Maar liefst 721 inwoners vulden de enquête in. Hun inbreng kreeg een aparte plaats binnen de profielschets. Ook andere partijen droegen bij, zoals buurgemeenten en de veiligheidsregio Hollands-Midden.

Complimenten van de commissaris

De commissaris van de Koning complimenteerde de gemeenteraad voor de ‘mooie’ profielschets. De nieuwe burgemeester moet de burgemeester worden voor alle inwoners. Noordwijk heeft volgens hem een krachtig persoon nodig. Een ervaren bestuurder met een relevant netwerk, die verbindt en integer is, vonden zowel de gemeenteraad als de commissaris. 

Internationale allure maar ook unieke kernen

Iemand die past bij Noordwijk. Een gemeente, die ondanks haar overzichtelijke omvang, internationale allure heeft met het toerisme, het strand, de congressen, bollensector en de ruimtevaart. Maar ook een persoon die zich bewust is van de vier unieke kernen in de gemeente en zich inzet voor het bewaren van hun eigen identiteit.

Profielschets ongewijzigd vastgesteld

De gemeenteraad stelde aan het einde van de vergadering de profielschets ongewijzigd vast. Daarna werd het document door vice-voorzitter Hans Knapp overgedragen aan de commissaris van de Koning. De volgende stap is een advertentie in de Staatscourant van woensdag 19 juli 2019 waar kandidaten binnen vier weken op kunnen solliciteren. 

Meer informatie over de procedure

Wil je meer informatie over de procedure? Kijk dan op noordwijk.nl/nieuweburgemeester