Plan om overlast te voorkomen

Een grote groep personen zorgde ervoor dat het 2 juni 2021 ’s avonds een tijdje onrustig was op het Noordwijkse strand. Burgemeester Wendy Verkleij bereidt een plan voor om dit in de toekomst te voorkomen.

Grote groep 

Het ging om een grote groep. Zo’n 200-400 personen. De mensen waren onder invloed van lachgas of hadden te veel gedronken. Niemand hield zich aan de coronamaatregelen. 

Politieoptreden 

De politie heeft de groep kunnen wegdrijven. Er is 1 aanhouding verricht. Rond 23:15 uur was het weer rustig. De burgemeester heeft de politie bedankt voor het professionele optreden. Inmiddels heeft zij de gemeenteraad van Noordwijk geïnformeerd over de avond en het politie-optreden. 

Pandemie bestrijden

U zult begrijpen dat ik dit een ongewenste situatie vind. Het strand van Noordwijk is voor iedereen toegankelijk om te recreëren en vrije tijd door te brengen. Daar hebben we behoefte aan, dat begrijp ik. Maar wel binnen de kaders van fatsoen en
de coronamaatregelen. Immers bestrijden we met elkaar nog steeds een pandemie.

Plan opstellen

Om herhaling te voorkomen bereid ik een plan voor om mijn bestuurlijk instrumentarium in te zetten. Ook communicatie richting inwoners en toeristen zal daar onderdeel van uitmaken, kondigt de burgemeester in de brief aan de raad aan. 

Lees ook de brief: ‘Politie inzet strand’.