Opheffen tijdelijke parkeerterrein ’t Stille Zuie

Het college heeft besloten het tijdelijke parkeerterrein ’t Stille Zuie bij de Maarten Kruytstraat op te heffen. De vergunning ervoor is verlopen. Gelukkig komt er een nieuwe tijdelijke parkeervoorziening.

Nieuw alternatief 

De vergunning ervoor is verlopen. Per 14 april 2021 valt het doek voor de tijdelijke parkeerplaatsen. De overige parkeerplaatsen, die niet tijdelijk zijn, blijven voorlopig gewoon beschikbaar. Er komt een alternatief. Vanaf de zomer starten de werkzaamheden voor een tijdelijk parkeerterrein. Dat komt aan de Schoolstraat. Het terrein is met name voor de autobezoekers van de Hoofdstraat. De bekende winkelstraat in Noordwijk aan Zee. “Zo zorgen we ervoor dat het winkelpubliek met de auto naar de winkels kunnen komen”, aldus het college in de bewonersbrief. 

Vergunning verloopt

De gemeente Noordwijk verleende in 2015 een omgevingsvergunning voor de tijdelijke parkeerplaatsen bij ’t Stille Zuie. Ze maakten deel uit van een plek waar de gemeente plannen mee heeft. Maar door een uitspraak van de Raad van State heeft het bouwplan vertraging opgelopen. Het plan is zeker niet van tafel. Achter de schermen legt de gemeente de laatste hand aan een aangepast plan. De gemeente krijgt ondertussen wel te maken met het verlopen van de omgevingsvergunning. Het parkeerterrein ’t Stille Zuie is illegaal. Dat kan natuurlijk niet. De gemeente lost deze ongewenste situatie op met het opheffen van het tijdelijke parkeerterrein. 

Lees ook: 
Brief aan omwonenden inzake Opheffen tijdelijk parkeerterrein’.
Parkeerplannen Noordwijk aan Zee