Noordwijk zoekt een nieuwe kinderburgemeester

De gemeente Noordwijk is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester! Kinderen die volgend schooljaar in groep 8 zitten worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Wat doet een kinderburgemeester?

De kinderburgemeester zet zich in voor onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan verkeersveiligheid of sporten. De kinderburgemeester krijgt de kans om een onderwerp dat hij of zij echt belangrijk vindt aandacht te geven. Daarnaast gaat de kinderburgemeester, samen met de burgemeester, naar evenementen zoals de sinterklaasintocht of het kindercorso. De nieuwe kinderburgemeester wordt benoemd voor één (school)jaar.

Bekijk het filmpje:

Wie kan er kinderburgemeester worden?

Kinderen die in de gemeente Noordwijk wonen en naar school gaan, tussen de 10 en 12 jaar oud zijn én volgend schooljaar naar groep 8 gaan kunnen solliciteren. Daarnaast durven de kandidaten voor groepen te spreken en moeten ze het leuk vinden om op te komen voor de belangen van kinderen. 

Schrijf je in

Kinderen kunnen solliciteren door een brief te sturen met daarin de volgende zaken: 

  • Wie je bent: je naam, leeftijd, school, adres, telefoonnummer en wat je hobby’s zijn;
  • Waarom jij een goede kinderburgemeester zou zijn; 
  • En geef antwoord op deze vraag: stel je krijgt als kinderburgemeester € 1000,- budget om in Noordwijk iets beter, mooier of leefbaarder te maken voor kinderen. Wat zou jij doen? Stuur ons je idee of plan en voeg gerust een foto of een filmpje toe.

De brief kan samen met het toestemmingsformulier van de ouders/voogd vóór 1 juni 2023 gestuurd worden naar kinderburgemeester@noordwijk.nl. Na een schriftelijke voorselectie vindt er (op uitnodiging) op woensdagmiddag 21 juni 2023 een selectiemiddag plaats.

Meer weten? Kijk op noordwijk.nl/kinderburgemeester.