Noordwijk 100% Hartveilig

Noordwijk is 100% hartveilig. Het is een aansprekend resultaat dat het gemeentebestuur heeft behaald in de eerste 100 dagen naar haar aantreden. Dankzij de inzet van vele betrokken vrijwilligers. De vraag naar Burgerhulpverleners groeit mee.

Ook op de wagens van de gemeentelijke buitendienst

Levensreddende AED’s – Noordwijk bereikte een mooi resultaat.  De gemeente is Hartveilig. De gemeente kan voldoen aan de minimale dekkingsnorm voor Samen. Het is een actie uit het 100 dagen programma van het college. Met dank aan de sponsoren en de inzet van de vele vrijwilligers. Van de 20 benodigde AED's zijn er 7 gesponsord door de Hartstichting in samenwerking met Stichting Hoek tot Helder.

Met dank aan de sponsors

De gemeente rondde het 100 dagen programma af. Er komt met de AED’s een vervolg. Met de werkgroep zet de gemeente zich verder in voor meer locaties voor levensreddende AED’s, waaronder op wagens van de gemeentelijke buitendienst.

Samen op de foto

Woensdagavond 10 april 2019 gaf op het gemeentehuis de werkgroep AED uitleg over de totstandkoming van de AED-locaties. Dat was een foto waard. Wethouder Sjaak van de Berg poseert met de leden van de werkgroep. Met de kaart waarop de locaties staan waar de AED’s komen.

mensen op een rij
Met de AED’s groeit de behoefte aan mensen die er gericht mee aan de slag kunnen gaan. De AED is niet zomaar door iedereen te gebruiken zoals veel mensen denken. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen met de juiste kennis zijn aangemeld. Die noemen we burgerhulpverlener. Ze zijn gemiddeld 2,5 minuut sneller ter plaatse dan de ambulance. Die tijdwinst is vaak alles bepalend.

Iets voor jou?

Burgerhulpverlener. Iets voor jou? Meer lees je er over op de website van de Hartstichting.