Minder overlast door werkzaamheden

Het college van burgmeester en wethouders heeft de vragen beantwoord die de VVD heeft gesteld naar aanleiding van de ‘Brandbrief Jan Kroonsplein’. Met een paar aanpassingen hoopt de gemeente overlast te beperken.

Tijden opruimwerkzaamheden

Is het college bereid om de gemeentelijke organisatie op te dragen om op meer acceptabele tijden opruimwerkzaamheden te organiseren rond het J. Kroonsplein?, wil de VVD van het college weten. De partij stelde naar aanleiding van de Brandbrief Jan Kroonsplein schriftelijke vragen. De werkzaamheden waarover de klachten gaan hebben te maken met  een groot en ingrijpend werk aan de kust.

Groot werk - Veel werkzaamheden

Gemeente Noordwijk is zich bewust van de overlast, zo geeft het college aan in de beantwoordingsbrief. De intentie. We trachten de werkzaamheden rondom de Parallel Boulevard zoveel als mogelijk te clusteren of te beperken op acceptabele tijden. Dat kan. Het college meldt namelijk dat het projectteam de draaiuren van de pompen aanpast zodat de pompen ’s avonds en ’s nachts uit staan. 

Pompen vertrekken binnenkort

Er gloort licht aan het einde van de tunnel. De pompen verdwijnen binnen een maand van de plek, zo blijkt. Gelet op de voortgang van de Parallelboulevard-werkzaamheden verwachten wij medio februari 2022 de pompen geheel verwijderd te hebben, of zoveel eerder als mogelijk.

Ophalen huisvuil

De VVD vraag ook: Kan het college ervoor zorgdragen dat het legen van ondergrondse containers, door het daarvoor ingehuurde bedrijf, op voor omwonenden geschiktere tijden? Hierop luidt het antwoord: Het tijdstip van het ophalen van het huisvuil is aangepast.

Groot werk - Eigen communicatie

Aan de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee is de gemeente Noordwijk met een zeer omvangrijk project bezig. Er is zelfs een speciale website van de Parallel Boulevard om inwoners en ondernemers te informeren. Wie de vorderingen wil volgen meldt zich aan voor de nieuwsbrief. Ook kunnen vragenstellers er direct hun vraag stellen. 

Lees meer