Met elkaar op voor een sterk plan voor een aardgasvrije gemeente

Al bijna 250 mensen hebben de vragenlijst ingevuld die gaat over de overstap naar een aardgasvrij Noordwijk waar we gebruikmaken van duurzaam opgewekte energie. Een prachtig aantal. Deze week roept de gemeente inwoners nog een keer op om ook de vragenlijst in te vullen. Met elkaar op voor een sterk plan over hoe we de overstap maken.

Op naar een plan voor onze mooie dorpen

Gemeente Noordwijk werkt aan een plan over een aardgasvrije gemeente, waarin bedrijven, maatschappelijke organisaties, instellingen en inwoners duurzaam opgewekte energie gebruiken. Een hele verandering. Dat plan raakt dan ook iedereen. Jong en oud. Jou en je buren. Waar ook woonachtig in onze mooie gemeente. 

Dorpsgesprekken 

De afgelopen maand waren er over dit onderwerp dorpsgesprekken. Zie foto. Dat leidde tot fijne ontmoetingen met betrokken mensen. Al die inwoners hebben een ding gemeenschappelijk. Ze erkennen dat de energietransitie noodzakelijk is. Ze willen er graag aan bijdragen. Ze komen in beweging. Ze doen veel zelf. Vaak met hulp van 1 van de energiecoaches. 

Staat voor je klaar op Samen Noordwijk

De gemeente heeft daarnaast alle inwoners uitgenodigd om de speciale vragenlijst in te vullen. Bijna 250 inwoners hebben de vragen beantwoord. Een mooi aantal. De gemeente roept nu inwoners nog 1 keer op om de ook de vragenlijst in te vullen. Onder meer met een bericht in de gemeentepublicatie en op de sociale media. Inwoners kunnen de vragenlijst nog tot 15 mei 2022 invullen. De vragenlijst staat op Samen Noordwijk. Het digitale platform voor participatie en cocreatie. Vul de vragenlijst in:

Doe mee

Geef advies aan de gemeenteraad

De resultaten van de vragenlijst worden gebruikt om de gemeenteraad te adviseren bij deze ingewikkelde opgave. Want dat is het. Zo leggen inwoners en gemeente met elkaar de basis voor wat de  energietransitie wordt genoemd. Een tijd waarin we ons ‘energiehuis’ aanpassen aan de moderne eisen en zo bijdragen aan het beperken van de opwarming van onze aarde.

Verder lezen