Met Beach Shuttle naar Ibiza Festival

Ook dit jaar brengt de Beach Shuttle bij mooi weer en grote evenementen bezoekers gratis vanaf parkeerterrein P1 van en naar Noordwijk aan Zee. De groei zit er goed in. In 2021 meer dan 5.400 passagiers! De gemeente steunt dit succesnummer daarom gul.

Groeiende aantallen

De afgelopen jaren hebben steeds meer bezoekers gebruik gemaakt van de Beach Shuttle. Het aantal passagiers vertoont een stijgende lijn. De teller stond in 2017 op 3.300 passagiers. In 2019 werd de magische grens van 5.000 doorbroken. In 2020 kreeg de Beach Shuttle te maken met de gevolgen van Corona. Een kleine terugval. In 2021 herpakte de dienst zich met meer dan 5.400 passagiers. Geen wonder dat de ininitatiefnemers doorgaan met deze vorm van aanvullend vervoer. 

Sterk gesteund 

De organisatoren zijn enthousiast. Gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing maken samen de gratis Beach Shuttle mogelijk. Het vervoer wordt dit jaar verzorgd door Brouwer Tours, met een speciale bus voor iedereen toegankelijk met dubbele deur en lage instap. De gemeenteraad stelt voor de Beach Shuttle  € 15.000,-  beschikbaar. 

Zo gaat hij er uitzien. Mooie bus in de juiste kleur en voorzien van merk en de vertaling van de merkenidentiteit voor aan Noordwijk aan Zee. Van links naar rechts: John Brouwer van Brouwer Tours, wethouder Dennis Salman, Quirine Kamphuisen directeur-bestuurder Noordwijk Marketing, en Joke Brouwer van Brouwer Tours.

Voordelen

Autobezoekers vinden aan de rand van de gemeente volop parkeergelegenheid. Het parkeerterrein P1 (aan de Gooweg/hoek Van Berckelweg, N444). Ruim en veilig. De bus brengt ze vervolgens gratis naar het strand. De voordelen. Gemak. Geen gezoek aan de kust naar een parkeerplek. Minder vervuiling van ronkende auto’s. Minder ergernis. Meer fun. Het zijn maar een paar voordelen. 

Ibiza in Noordwijk

De Beach Shuttle rijdt dit jaar voor het eerst op 26 mei 2022 tot en met 28 mei 2022 tijdens het Ibiza Festival. Op op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee staan er zo’n 150 kraampjes, tussen 12.00 en 19.00 uur. Het festival is terug van weggeweest. Vanwege Corona ging het in 2021 en 2020 niet door.

Gratis

Het festival is gratis toegankelijk en op de terrassen kunnen bezoekers genieten van een hapje en een drankje. Ook in juli vinden er twee edities van het Ibiza-festijn plaats. Na 28 mei 2022 wordt de Beach Shuttle ingezet van 9 juli 2022 tot en met 4 september 2022 tijdens de weekenden, doordeweeks bij mooi strandweer en bij grote evenementen. 

Parkeren op parkeerterrein P1

Bezoekers kunnen vanaf het parkeerterrein P1 (aan de Gooweg/hoek Van Berckelweg, N444) opstappen op de Beach Shuttle. De haltes voor de Beach Shuttle zijn bij theater De Muze en het Palaceplein. De Beach Shuttle rijdt tussen 10.00 en 19.00 uur continu in een loop. De Beach Shuttle doet elk uur driemaal alle haltes aan. Bezoekers die langer willen blijven, kunnen ook na 19.00 uur nog terug naar hun auto met Taxi Brouwer (telefoon +31 (0)71 361 10 00).

Op naar de 6.000 passagiers

Alles wordt ingezet om de autobezoeker toe te geleiden naar de dienst. Actuele parkeerinformatie en inzet van de Beach Shuttle wordt ook weergegeven op de displays bij de toegangswegen en via social media visit Noordwijk Holland. Het aanbod is beter ontsloten. Zichtbaar. Een kijken of de dienst dit jaar de 6.000 haalt. 

Lees meer

  • Check: ‘Gratis vervoer Noordwijk strand’.
  • Wat valt er veel te beleven in Noordwijk aan Zee. Volg Visit Noordwijk Holland op Insta, Facebook of Twitter. Ze hebben ook een mooie eigen nieuwsbrief. Gratis. Geef je er voor op
  • De nieuwe merkidentiteit is nu al een casus voor merkenbouwers. Elk dorp van gemeente Noordwijk krijgt een eigen vertaling. Lees ons eerder verschenen bericht ‘Nieuwe vlaggen Noordwijkerhout’.