Vanavond dinsdag 5 juli 2022 vergadert de gemeenteraad over de Perspectiefnota. Verder installeert de raad de nieuwe wethouders, de nieuwe kinderburgemeester en diverse raads- en commissieleden. U bent van harte welkom de raadsvergadering vanaf 19.00 uur bij te wonen in De Duinpan in De Zilk. Of volg de vergadering online via de livestream.

Manshoge buizen om natte kelders te voorkomen

Wethouder Theo Alkemade en raadslid Jaap de Moor gingen medio januari een kijkje nemen bij het werk op de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee. Indrukwekkend wat aannemer Dura Vermeer daar verricht om natte kelders te voorkomen. Nog even en de eerste helft van dit megaproject is achter de rug.

Kijken hoe mooi het is

Tijdens zijn bezoek stapten de wethouder en het raadslid een infiltratieriool in. De gaten waardoor het water naar binnen siepelt zijn goed zichtbaar. De buis voert het af en zo wordt vernatting van de kustzone voorkomen. Op de foto wethouder Theo Alkemade en raadslid Jaap de Moor, fractievoorzitter Bruisend Noordwijk. 

Drain, infiltratie en riool

De aannemer stopt veel in de grond. Een drain. Een infiltratieriool en een vuilwaterriool. Onder De Grent en de Parallel Boulevard komen infiltratieriolen, net als onder het Palaceplein. Deze voeren grote hoeveelheden regenwater snel af. Een drain diep onder de Parallel Boulevard verlaagt het grondwater. Ook komt er een nieuw vuilwaterriool.

In etappes

Het werk gaat in etappes. Aannemer Dura Vermeer werkt zo al vanaf 13 september 2021 aan de herinrichting van de Parallel Boulevard. Stap voor stap. Het werk ligt op schema. Passeert volgens planning dezer dagen het ‘Jans Kroonsplein’. De aannemer rondt het eerste deel van het project in april af. De boulevard wordt netjes opgeruimd voor een periode zonder werkzaamheden. 

2e helft vanaf september 2022

Op 12 september 2022 keert de aannemer terug. De 2e helft van de boulevard is dan aan de beurt. Rond april 2023 zit het werk erop. Als de Parallel Boulevard klaar is, volgen De Grent, het Vuurtorenplein en het Wantveld. Een imposant werk is dan achter de rug. Het is één van de vele werken waarmee de gemeente de omgevingskwaliteit aan de kust verbetert. 

Meer weten?