Donderdag 16 september 2021 vergadert de raadscommissie Ruimte. De vergadering start om 20:00 uur. De vergadering is digitaal, vanwege corona. U kunt de vergadering live volgen via onze livestream

Lintjesregen 2022

Wilt u iemand voordragen voor een lintje in 2022? Bijvoorbeeld vanwege enorme inzet voor een (sport)vereniging of ander vrijwilligerswerk. Als inwoner kunt u hiervoor het initiatief nemen. Dien uw aanvraag voor 1 juli 2021 in.

Uw hulp is nodig voor het aanvragen

De burgemeester dient binnengekomen aanvragen in bij de commissaris van de Koning. Na een lange weg van beoordelingen besluit de desbetreffende minister of de onderscheiding wel of niet wordt verleend. De aanvraag moet zo compleet mogelijk worden ingevuld. Daarvoor hebben wij uw hulp nodig. Met elkaar gaan we ervoor zorgen dat de juiste mensen in het zonnetje worden gezet. Kent u iemand in uw omgeving die in aanmerking zou kunnen komen voor een lintje? Neem dan contact op met de medewerker Kabinetszaken van de gemeente Noordwijk. Meer informatie hierover lees ook Voordragen voor koninklijke onderscheiding.

Bekijk de video:

Wel nog even geheim houden natuurlijk

Het is een goede gewoonte de betrokken persoon niet op de hoogte te stellen van uw voorstel. Dus denk eraan het geheim te houden. Het komt namelijk ook voor dat een voorstel wordt afgewezen. Daarnaast speelt bij toekenning van een onderscheiding het verrassingselement een rol.

Meer informatie

Lees ook: Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen voor meer informatie over het aanvragen, contactgegevens en de procedure.