Lintjesregen 2019 in de Oude Jeroenskerk

Lintjesregen is iedere keer een bijzonder moment. Dit jaar was het echter wel heel speciaal. Niet alleen vond het plaats In de prachtige Oude Jeroenskerk, ook was het voor het eerst met Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers gezamenlijk.

gedocoreerden samen met burgemeester bos bloemen en lintjes

10 lintjes uitgereikt

Maar liefst 10 lintjes werden uitgereikt. Aan inwoners die zich jarenlang hebben ingezet voor de samenleving. Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hieronder de namen van de gedecoreerden en een korte toelichting waarom zij deze Koninklijke Onderscheiding hebben gekregen.

Jos Admiraal uit Noordwijk

Sinds 1987 vrijwilliger bij en penningmeester van de muziekvereniging Echo der Duinen in Noordwijk. Hij verzorgt hier de gehele financiële administratie. Daarnaast haalt en verzamelt hij oud papier en organiseert hij optredens en concoursen. Mede dankzij hem is de Echo nog steeds een florerende muziekvereniging.

Corrie de Bruin-Koomen uit Noordwijkerhout

Sinds 1989 vrijwilliger bij Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” in Noordwijkerhout. Zij verricht o.a. naai- en herstelwerkzaamheden aan de uniformen van de muzikanten en majorettes. Ook is zij vrijwilliger bij Blaaskapel Nix Dus en vrijwilliger bij de Sint Victorkerk. Daar bezorgt zij het kerkblad.

Gerard Dobbe uit Noordwijkerhout

Medewerker buitendienst bij HLT Samen. Positief ingesteld en altijd bereid iets extra te doen. Sinds 1993 vrijwilliger voor Duivensportvereniging De Duinklievers in Noordwijkerhout. Hij was 10 jaar voorzitter en is op dit moment nog vice-voorzitter. Ook trainer, jurylid en voorzitter geweest van de zwemvereniging Noordwijkerhout.

Rene Geljon uit De Zilk

Hij was 24 jaar klusjesman bij basisschool De Egelantier in De Zilk. Ook lange tijd vrijwilliger geweest van Stichting Jeugdwerk. Daar zorgde hij o.a. voor het onderhoud aan het gebouw. Sinds 2003 vrijwilliger bij de Stichting Hakuna Matata, sinds 2007 bij de Sterrenwacht Foucault en sinds 2011 bij de Stichting Drumfanfare Altesa. Allemaal in De Zilk.

Gerdien van der Linde uit Noordwijk

Sinds 1982 bezoekt zij zieke en oudere leden van de personeelsvereniging De Eendracht Verbind Allen van de ’s Heeren Loo Zorggroep. Ook was zij vrijwillig actief bij Wandelclub TOP. Sinds 2008 is zij vrijwilliger bij de zorgorganisatie Topaz Munnekeweij in Noordwijkerhout. Daar bezorgt ze maaltijden en wandelt met bewoners.

Pierre Roos uit Noordwijk

Begeleidde 27 jaar vakantiereizen voor reumapatiënten bij het Reumafonds en de European Care & Travel Vakanties. Hierdoor heeft hij mensen met een lichamelijke beperking de gelegenheid geboden om op vakantie te gaan. Ook is hij sinds 2006 burgerraadscommissielid voor het CDA Noordwijk met de portefeuille WMO en het Sociaal Domein.

Mark Sijlmans uit Noordwijk

Verricht sinds 2007 onderzoek naar bij oorlogsgeweld omgekomen personen. Zo ook met vijf Zuid-Afrikaanse militairen, die als opvarenden van de SS Mendi tijdens WO I voor de Nederlandse kust omkwamen en begraven liggen op de Algemene Begraafplaats in Noordwijk. Ook is hij sinds 2009 vrijwilliger bij de hospice Duin- en Bollenstreek.

Joyce Vink-Meijer uit Noordwijk

Sinds 1995 vrijwilliger bij Sint Jeroen en Maria ter Zee van de parochie Sint Maarten in Noordwijk. Zij begeleidt ouderen naar de vieringen, bezoekt hen en bezorgt de liturgieboekjes. Sinds 2004 vrijwilliger bij Zorgcentrum Groot Hoogwaak. Hier begeleidt zij de cliënten bij festiviteiten en de uitstapjes met de rolstoelbus.

Hans van Weezel uit Noordwijk

Sinds 1993 voorzitter van Stichting Klamuze in Noordwijk. Deze stichting organiseert klassieke concerten op hoog niveau in Grand Hotel Huis ter Duin. Ook is hij sinds 2015 voorzitter van Golfclub Zeegersloot in Alphen aan den Rijn. Tot 2017 was hij penningmeester van de Stichting de Liberale Kring.

Ineke van Zelst-van der Ploeg uit De Zilk

Sinds 1994 medeoprichter Stichting De Zilkse Stappers. De stichting organiseert de Avondvierdaagse. Sinds 1996 bestuurslid van Jeugdtheatergroep Tikkie. Zij ontwerpt en naait de kostuums en helpt mee o.a. met het bouwen en schilderen van de decors. Sinds 2009 vrijwilliger bij de Drumfanfare Altesa. Zij draagt o.a. bij aan het organiseren van verenigingsactiviteiten.