Linksaf naar de Parallel Boulevard

De gemeente is bijna klaar met de werkzaamheden aan het parkeerterrein Palaceplein in Noordwijk aan Zee. Open op donderdagmiddag 25 februari 2021.

In de grond

De aannemer rondde eerder al de ondergrondse werkzaamheden af. Een paar voorbeelden. Hij verving van het riool. Hij paste kabels en leidingen aan. Legde een infiltratieriool aan dat helpt bij het tegengaan van wateroverlast. 

Op en rond het plein

De aannemer voerde medio februari de laatste werkzaamheden uit. Hij plaatste op het plein straatlantaarnpalen en maakte de openbare verlichting in orde. Deze week plaatst hij nog wat straatmeubilair en maakt hij het straatwerk af. 

Goed verwijzen naar parkeerplaatsen

De gemeente heeft het verkeersverwijssysteem aangepast. De gemeente loodste daarmee automobilisten naar vrije parkeerplekken in het dorp. Nog meer. De gemeente plaatst op korte termijn laadpalen voor elektrisch parkeren. De vakken hiervoor zijn er al. 

Nieuwe Verkeersinrichting PalacepleinOpen voor verkeer

De gemeente stelt donderdagmiddag 25 februari de weg weer open voor het verkeer. Mensen kunnen dan het ook parkeerterrein weer gebruiken. Autorijders merken meteen verschil. Zij mogen nu wel linksaf naar de Parallel Boulevard als ze van de Koningin Wilhelmina Boulevard komen.  Hier rechts de nieuwe verkeerssituatie. 

Volgende klus

De gemeente bereidt een nieuw werk voor aan de kust. Deelproject Parallel Boulevard. Het gaat om het stuk vanaf het Palaceplein tot het Vuurtorenplein. De gemeente voert de werkzaamheden in twee winterseizoenen uit. De gemeente start maandag 13 september 2021 met het eerste deel. Het duurt tot eind april 2022. 

Volg deze parallelle ontwikkeling

De gemeente verwacht de omwonenden eind maart 2021 hierover nader te kunnen informeren via de digitale nieuwsbrief en projectwebsite.

Lees ook: ‘Werk aan Palaceplein legt belangrijk stukje historie bloot’.

Interesse in wat er op stapel staat op de Parallel Boulevard? Geef je op voor de digitale nieuwsbrief.