Lanceringsevenement Biënnale Noordwijk 2023

Medio december was het lanceringsevenement Biënnale Noordwijk 2023. De 1e editie van deze 2-jaarlijkse kunstmanifestatie stond meteen goed op de kaart.

Goed bezocht

De lancering van deze 2-jaarlijkse kunstmanifestatie was in het Hof van Holland in Noordwijk Binnen. Er waren zo’n 40 geïnteresseerden op af gekomen. Kunstenaars, mensen werkzaam in de kunst- en cultuursector. En natuurlijk de mensen die de biënnale organiseren. 

Welkom

Cultuurwethouder Roberto ter Hark heette iedereen van harte welkom en schetste de achtergrond. De komende jaren wil de gemeente aan de slag met kunst in de openbare ruimte. Er is een aanpak gemaakt met de kunstensector in Noordwijk. Meer kwaliteit. Er worden twee lijnen gevolgd. 

Aanpakken 

Een aanpak richt zich op de bestaande kunst. De mooie beelden en installaties die er al staan op straat en op de pleinen in de dorpen Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk. De kunst is daar meer mee te doen. 

De andere aanpak gaat over het verwerven van nieuwe kunst. Daar organiseert Biënnale Noordwijk een 2-jaarlijkse kunstmanifestatie voor. In 2023 voor het eerst. Nieuwe kunst in het landschap, in de dorpen, voor iedereen te bewonderen.

De ruimte geven

Tijdens de biënnale zullen de werken buiten hangen. In de openbare ruimte. Daar kan iedereen ze bekijken. De werken laten zien hoe de kunstenaars reageren op ons landschap, onze geschiedenis, wie wij zijn. We geven hun alle ruimte. Onze ruimte, aldus de wethouder.

Meer lezen

  • Lees ook ons eerder verschenen ‘Lanceringsevenement Biënnale Noordwijk 2023’. 
  • Maak kennis met de Biennale Noordwijk 2023