Laatste ronde voor Snel Internet Buitengebied

Nog 1 keer roepen de samenwerkende gemeenten in de Duin- en Bollenstreek de inwoners van het buitengebied op om hun belangstelling kenbaar te maken voor snel internet. De data zetten de campagnebedenkers aan het werk. Zeker als het om de Noordwijkers in het Noordwijkse deel van het buitengebied gaat. Pakt Noordwijk wel zijn kans?

Interesse kenbaar maken

Witte adressen 

Er lijkt weinig animo onder de Noordwijkse adressen in het buitengebied. Dat is opvallend. Veel inwoners in het buitengebied hebben nog geen goed internet. Laat staan een snel internet. Het zijn de witte adressen. Met name in Noordwijk valt er op deze adressen nog veel te winnen. Opvallend genoeg komen er wel positieve reacties van mensen die al over een heel goed internet beschikken, zo blijkt uit de analyse. 

Gemak en plezier

Dit laat zich lastig te verklaren. Wie nog geen internet heeft kan wellicht goed leven met die keuze. Wie daarentegen al internet heeft weet maar al te goed welke hoge vlucht het gebruik van data zal nemen en welk gemak en plezier dat geeft. Niet alleen voor het bedrijf. Het vakantiepark. Maar ook thuis. In het gezin.  En snel internet komt er alleen als er voldoende belangstelling voor is. 

Mogen we u overtuigen?

De belangstelling ervoor doorgeven verplicht tot niets. De aanbieding is betrouwbaar. Alle besturen van de Duin- en Bollengemeenten staan er achter. Ze willen dat iedereen in het buitengebied erover beschikt. Zelf aanleggen doen de gemeenten niet. De belangstelling registreren doen ze wel opdat een commerciële partij aan de slag gaat. De Noordwijkse wethouder Economie en Toerisme, Roberto ter Hark, heeft er voor de zomer nog een mooi voorlichtingsfimpje over gemaakt.

Maak snel uw interesse kenbaar

Het meest opvallend is dat inwoners uit de kernen Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee reageren. De oproep van de gemeenten is niet aan hen gericht. En enige jaren geleden kregen zij al een oproep. Reggefiber heeft in deze kernen al glasvezel aangelegd. Voor de Noordwijkse inwoners in het buitengebied staat een speciale website klaar om hun interesse kenbaar te maken. Wat betreft de Noordwijkse bestuurders staat de uitnodiging als een huis. Geef aan dat u een snel internet in het buitengebied wil.