Kseniya Dessing (10 jaar) nieuwe kinderburgemeester van Noordwijk

Kseniya Dessing wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk. Na een spannende selectiemiddag kwam zij als winnaar uit de bus. Vanaf 5 juli 2022 vertegenwoordigt zij de kinderen van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

Selectiemiddag

Voor de selectiemiddag op vrijdag 3 juni 2022 waren 8 kinderen tussen 10 en 12 jaar uitgenodigd. Zij hadden voor de mooie functie van kinderburgemeester gesolliciteerd. Lees het bericht Noordwijk zoekt nieuwe kinderburgemeester. De jonge kandidaten zitten op verschillende basisscholen uit de gemeente. De kinderen moesten zichzelf presenteren en een openingshandeling verrichten met een toespraak. Ook moesten zij vragen beantwoorden van de selectiecommissie. De selectiecommissie bestond uit burgemeester Verkleij, raadslid De Moor en 2 medewerkers van de gemeente. 

8 toppers

Alle 8 kandidaten deden het erg goed. De keuze voor de selectiecommissie was dan ook erg lastig. Uiteindelijk heeft Kseniya Dessing gewonnen. Zij presenteerde zichzelf erg goed, blonk uit in enthousiasme en spontaniteit en hield een heldere toespraak. Ook had zij goede ideeën om de gemeente schoon te houden, pestgedrag tegen te gaan en voor meer speelplaatsen voor oudere kinderen. Kortom: om Noordwijk nog mooier te maken. 

10 jaar oud en scholier van Klaverweide school

Kseniya is 10 jaar oud en zit in groep 7A van de Klaverweide school in Noordwijk. Ze houdt van tekenen, turnen en hockey. 

In onderstaand filmpje presenteert Kseniya zichzelf:

Kinderburgemeester vanaf 5 juli 2022

Kseniya wordt officieel benoemd tot kinderburgemeester tijdens de raadsvergadering op 5 juli 2022. Vanaf dat moment vertegenwoordigt zij de kinderen van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk bij officiële gebeurtenissen. De huidige kinderburgemeester Tess van Eijk neemt op die avond afscheid.