Komend weekend 13 & 14 augustus: 75e Flower Parade

Komend weekend vindt de 75e editie van de Flower Parade plaats. Op zaterdagavond 13 augustus rijdt dit prachtige zomerse corso om 18.30 uur Noordwijk binnen. Op zondag 14 augustus staat het corso de hele dag opgesteld op de Koningin Wilhelmina Boulevard.

Rijdend theater

Tijdens de Flower Parade komen er ongeveer 65 praalwagens, muziekwagens of andere met bloemen versierde voertuigen voorbij. De stoet rijdt zaterdag vanaf 13.00 uur vanaf Rijnsburg naar Katwijk en vervolgens naar Noordwijk. Er is veel aandacht voor figuranten en muzikale bijdragen, waardoor de parade de sfeer krijgt van een rijdend theater. Het corso kan langs de gehele route gratis worden bekeken.

Feesteditie

De Flower Parade rijdt weer voor het eerst na drie jaar. In 2019 werd het evenement afgelast door de stormachtige weersomstandigheden. In de twee jaren die volgden kon het corso niet rijden in verband met de coronamaatregelen. Dit jaar kan eindelijk de 75e editie plaatsvinden met het thema FEEST!

Erfgoed

De Flower Parade Rijnsburg is samen met andere Nederlandse corso’s op 16 december 2021 door UNESCO uitgeroepen tot Internationaal Immaterieel Cultureel Erfgoed. De corso’s staan nu ingeschreven op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

Programma 13 augustus

De route vanaf zaterdag 18.30 uur in Noordwijk: aankomst bij de Beeklaan (rotonde: Bonnikeplein / Boekerslootlaan) – Boekerslootlaan – Lindenhofstraat – Van Limburg Stirumstraat – HH Geestweg – Raadhuisstraat – Zeestraat – Nieuwe Zeeweg - Huis Ter Duinstraat – Picképlein – De Grent – Palaceplein – Koningin Wilhelmina Boulevard – Vuurtorenplein (einde).

Programma 14 augustus

Op zondag 14 augustus zijn de praalwagens de hele dag (gratis) te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Verkeersmaatregelen

Om de Flower Parade goed en veilig te laten verlopen, worden de volgende wegen afgezet en geldt er op deze wegen een parkeerverbod:

  • Lindenhofstraat (op zaterdag 13 augustus van 15.00 tot 19.30 uur).
  • Koningin Wilhelmina Boulevard (van zaterdag 13 augustus vanaf 15.00 uur tot maandag 15 augustus tot 8.00 uur).

Auto’s die op de corsoroute staan en het doorrijden van de corsowagens hinderen, zullen worden weggesleept.

Gratis Beach Shuttle

Net als op alle andere zaterdagen en zondagen tijdens deze zomervakantie, rijdt ook komend weekend de gratis parkeer en shuttleservice naar Noordwijk aan Zee. De Beach Shuttle rijdt van 10:00 tot 19:00 uur continu dezelfde route. De bus komt 3 keer per uur langs alle haltes.

Haltes

  • Vertrek en eindpunt is P1, de parkeerplaats aan de kruising Gooweg / N444
  • Halte 1 Theater De Muze
  • Halte 2 Palaceplein

Meer informatie over de Beach Shuttle

Informatie

Voor meer informatie over de Flower Parade zie de website van de organisatie