Kinderen krijgen les over de gevaren van vuurwerk

Afgelopen week bracht een opvallende vrachtwagen een bezoek aan de basisscholen in de gemeente Noordwijk. Dit zogenaamde Mobiel Media Lab is een rijdend klaslokaal waarin jonge kinderen les kregen over vuurwerk. Doel van het bezoek: kinderen bewust maken van de gevaren van vuurwerk.

Groep 7 en 8

De actie is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Noordwijk, de politie en Bureau Halt. In de gemeente Noordwijk werden zes basisscholen bezocht. De kinderen uit groep 7 en 8 werden uitgenodigd in het Mobiel Media Lab. In de lesvrachtwagen deden de kinderen mee aan een leerzame quiz en was er een goed gesprek over vuurwerkveiligheid.

Bezoek burgemeester

De 1e les vond plaats op maandagochtend 7 november 2022 bij de Klaverweide. Burgemeester Wendy Verkleij was aanwezig om de kinderen welkom te heten. In de vrachtwagen deed de burgemeester mee met een vuurwerkquiz en sprak zij met de kinderen over de risico’s en gevaren van illegaal en legaal vuurwerk. 

Vuurwerkregels 2022

In Noordwijk mogen inwoners dit jaar gewoon vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling tussen 31 december 2022 18.00 uur en 1 januari 2023 2.00 uur. Naast de landelijke geldende vuurwerkregels gelden er in de gemeente Noordwijk aanvullende regels. Er zijn namelijk plaatsen aangewezen waar je tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk mag afsteken. Dit is in het belang van voorkoming van gevaar, schade of overlast. Lees meer op de website over vuurwerk afsteken.

Of bekijk het filmpje: