Kernbezoek Noordwijkerhout

Op 1 april vond de derde van de reeks bezoeken van het nieuwe college aan onze 4 kernen plaats. Kernwethouder Sjaak van den Berg ontving de inwoners in de Witte Kerk in Noordwijkerhout. Ook de andere leden van het college waren aanwezig.

mensen in zaalInformatie ophalen

Het doel van het bezoek was om informatie op te halen bij de inwoners van de kern Noordwijk Zee. Wat vinden zij belangrijk? Wat vinden zij top? Welke tips/ideeën hadden zij voor het college? De inwoners konden deze per onderwerp noteren. Onderwerpen waren o.a. vervoer, parkeren, monumenten, woon- en leefomgeving, afval, sport, cultuur, recreatie, toerisme, zorg, welzijn en onderwijs.

Tips

Het college kreeg zowel tips als tops. Een greep hieruit: houd Noordwijkerhout stoplichtvrij, bungalowpark Solasi 55+- park permanent wonen en recreëren, starters betaalbaar wonen, voorzieningen als Burgerzaken in bibliotheek en bibliotheek verplaatsen naar leegstand winkelpand, een buurthuis, De Schelft behouden maar ander management, oplossing voor eenzame mensen, stoppen gebruik gif in de bollenteelt, beter openbaar vervoer, aanleg glasvezelnet en een dorpspark met onbesproten fruit voor inwoners. 

Tops

Als tops werden o.a. genoemd: het Wmo Adviescentrum +, dat mensen elkaar groeten op straat, leuke evenementen behouden (kermis, corso) om toeristen aan te trekken, subsidies muziekvereniging en basketbalvereniging, beter onderhoud groen, gratis parkeren.

Collegeagenda

De opgehaalde informatie is erg belangrijk. Het college gebruikt deze informatie bij het opstellen van zijn collegeagenda. Daarmee geeft het bestuur aan wat hij de komende jaren gaat doen voor de gemeente Noordwijk. 

Bijeenkomst De Zilk

Kernwethouder Roberto ter Hark ontvangt de inwoners van De Zilk in De Duinpan op 9 april. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Kom ook vertellen wat voor jou belangrijk is!