Julia Braam (12 jaar) winnaar ontwerpwedstrijd jeugdlintje

De winnaar van de ontwerpwedstrijd voor het jeugdlintje van de gemeente Noordwijk is bekend. Julia Braam (12 jaar) ontving op 14 juli 2021 een waardecheque uit handen van burgemeester Wendy Verkleij.

Sinds november 2020 kent de gemeente Noordwijk het jeugdlintje. Deze onderscheiding reiken we uit aan kinderen en jongeren die een bijzondere prestatie of heldhaftige daad hebben verricht. Dit jeugdlintje zelf moest nog wel worden ontworpen. Daarom heeft de gemeente een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Maar liefst 115 enthousiaste leerlingen uit de kunstklassen van het Northgo college en het Teylingen college deden mee. Deze leerlingen zijn tussen de 12 en 15 jaar oud.

Jeugdlintje met burgemeesterWinnaar bekend

Eind juni heeft de jury zich gebogen over alle 115 ingezonden ontwerpen. Deze jury bestond uit burgemeester Wendy Verkleij, kinderburgemeester Tess van Eijck, wethouder Dennis Salman en raadslid Cynthia Maan. Als winnaar is Julia Braam (12 jaar) gekozen. Zij had het mooiste ontwerp gemaakt. Op het ontwerp van Julia zien we een jeugdheld die springend staat afgebeeld op een bronzen achtergrond.

Op 14 juli 2021 overhandigde burgemeester Verkleij namens de jury de cadeaubon met een waarde van € 50,- aan Julia. Burgemeester Verkleij: “Wat een prachtige ontwerpen zijn er binnengekomen voor het jeugdlintje. Het was erg lastig kiezen. De creativiteit van Julia sprong al snel in het oog. Haar ontwerp past erg goed bij het thema jeugdheld. Ik wil alle leerlingen en docenten bedanken voor hun inzet en enthousiasme.”

Bijzondere prestatie of heldhaftige daad

Het jeugdlintje kan door het college van B&W worden toegekend aan kinderen en jongeren die in de gemeente Noordwijk woonachtig zijn of actief zijn geweest. Zij mogen maximaal 17 jaar oud zijn. De onderscheiding wordt uitgereikt als iemand bijvoorbeeld een bijzondere prestatie of heldhaftige daad heeft verricht. Of zich langdurig en belangeloos heeft ingezet voor een maatschappelijk doel.

Vervolg

Op basis van het ontwerp van Julia Braam gaat een professioneel bedrijf de jeugdlintjes maken. Na de zomer worden de jeugdlintjes geleverd aan de gemeente. Mocht je een jeugdheld kennen, dan kun je hem of haar tegen die tijd voordragen. Dat kan via de gemeentelijke website. Bekijk alle ingezonden ontwerpen hier