Healthy Academy Walk

Bouwen aan de positionering van Noordwijk als gezonde bestemming. Het college van burgemeester en wethouders verleent Noordwijk Marketing een subsidie van € 25.000,- voor de marketing en promotie van The Healthy Academy Walk.

Aansluiten op gewenste positionering

September 2019. De schitterende duinen van Noordwijk vormen de plek voor The Healthy Academy Walk. Een initiatief van RTL waarop Noordwijk graag meelift. Want veel publiciteit. En dat heeft de kustgemeente nodig om die groepen te bereiken die zij graag wil ontvangen. De wandeling sluit goed aan op de gewenste positionering van Noordwijk als plek die goed is voor de gezondheid en het welbevinden.

Gezondheid en welbevinden

The Healthy Academy Walk gaat in feite om een gezonde wandeling. Met veel tips en opstekers eromheen. Gerichte informatie. Om alles uit de wandeling te halen wat er voor je gezondheid en je welbevinden inzit. Door de sportieve wandeling te combineren met een lezing van een aantal sprekers die meewandelen wordt een doelgroep aangesproken die waarde hecht aan een fitte en bewuste levensstijl. 

Alles in huis

Noordwijk heeft er alles voor in huis. Een van de mooiste stranden ter wereld, in ieder geval in de ogen van de National Geographic. Daarnaast ligt de kustgemeente middenin de schitterende duinen. Het Nationaal Park Hollandse Duinen speelt de hoofdrol in The Healthy Academy Walk. Staatsbosbeheer werkt mee aan de Healthy Academy Walk die door het park voert. 

Met een gerichte subsidie bouwen aan gewenste reputatie

Met deze gerichte subsidie steunt de gemeente stichting Noordwijk Marketing. Opdat de organisatie deze wandeling goed ondersteunt en vermarkt. Om Noordwijk als gezonde bestemming tussen de oren te krijgen in binnen- en buitenland. In de campagne worden geen specifieke bedrijven uitgelicht, maar het natuurgebied zelf, waarbij alle bedrijven een gelijke kans hebben tot deelname.

Status als kuuroord verwerven

Maar er speelt meer. Noordwijk wil de status als kuuroord verwerven. Gemeente Noordwijk en Stichting Noordwijk Marketing werken keihard om de felbegeerde kuuroordkwalificatie binnen te halen. Kuren aan de kust. Wellness. Daar hoort natuurlijk een lekkere wandeling bij!