Groene strijd tussen gemeenten tijdens NK Tegelwippen

Er zijn tijdens het NK Tegelwippen al flink wat tegels gewipt in Nederland. In totaal staat de landelijke teller inmiddels al op meer dan 500.000! Tijdens het NK Tegelwippen strijden gemeenten tegen elkaar om met inwoners zoveel mogelijk tegels te vervangen voor groen. Help jij onze gemeente een groenere gemeente te worden?

NK Tegelwippen liggendTegengaan van verstening

Wanneer in heel Nederland tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, maken we samen onze steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers. En dat is hard nodig; onze leefomgeving versteent in hoog tempo. Ook in de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek ligt de verstening ver boven de 55% met een enkele uitschieter rond de 70%. Daarbij ligt het grootste aandeel aan tegels in onze achtertuinen. Daarom zet de gemeente Noordwijk in op het vergroenen van de tuinen! 

Tussenstand klassement

Lisse en Noordwijk zijn samen de strijd aangegaan tijdens dit NK Tegelwippen. Sinds 30 maart kun je je tegels aanmelden op www.nk-tegelwippen.nl. Op dit moment heeft Noordwijk 464 gewipte tegels. Daarmee staan zij landelijk op de 65e plaats. Doe ook mee om een groenere duurzame gemeente te worden!