Groene Tuinen in Hollandse Duinen

Wordt het een Wilde hyacint? De Moerasandoorn? Daslook? Of… ? Maak je tuin of een plek op je dakterras mooi met Hollands groen. Dat is waar het om draait bij het project Groene Tuinen in Hollandse Duinen. Doe je mee?

Inheemse soorten 

Groene tuinen in Hollandse duinenGroene Tuinen in Hollandse Duinen is een project dat mensen oproept om het unieke karakter van het landschap en de natuur te versterken door inheemse soorten te planten. Dat zijn planten die van nature in de Hollandse Duinen voorkomen. Hier staat een mooi overzicht. Tuincentra verspreid over het gebied maken het mogelijk om inheemse planten te kopen. Voor gemeente Noordwijk is dat een tuincentrum in Leiden. 

Een bijzondere zone

Groene Tuinen in Hollandse Duinen is een initiatief van Nationaal Park Hollandse Duinen en partners, waaronder Gemeente Noordwijk. Nationaal Park Hollandse Duinen is een schitterende zone, die zich uitstrekt vanaf Hoek van Holland tot ver in de Duin- en Bollenstreek. Woon je in onze mooie gemeente dan woon je dus ook in deze bijzondere zone. Door je tuin te vergroenen met duingroen versterk je het karakter van het NP Hollandse Duinen. 

Versterken 

Het project draagt bij aan verschillende maatschappelijke opgaven zoals klimaatadaptatie, stimuleren van de biodiversiteit, tegengaan van verlies van schoon grond- en drinkwater en sociale cohesie in de buurt, maar ook het versterken van de planten en de dieren die van nature in de Hollandse Duinen.

Je verder verdiepen