Dinsdag 21 september 2021 vergadert de raadscommissie Ruimte. De vergadering start om 20:00 uur. De vergadering is digitaal, vanwege corona. U kunt de vergadering live volgen via onze livestream.

Fietsersvoorrang rotonde Northgodreef - Duinweg

De gemeente past opnieuw een rotonde aan naar fietsersvoorrang. Dit keer de rotonde Northgodreef - Duinweg.

Planning werkzaamheden

De rotonde Northgodreef - Duinweg in Noordwijk aan Zee is de 6e rotonde die wordt aangepast. Het werk start maandag 17 mei 2021. De aannemer sluit de rotonde af voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente stelt omleidingsroutes in. Fietsers kunnen er nog wel langs. De gemeente verwacht dat het werk maandag 31 mei 2021 gereed is.

Rotonde NorthgodreefDuurzaam Veilig

Gemeente Noordwijk past alle rotondes in de gemeente aan volgens de landelijke richtlijn Duurzaam Veilig. De overheid maakt daarmee voor iedereen het verkeer veiliger. De voorrangsregeling voor fietsers is 1 van de richtlijnen. Bekijk de website van Duurzaam Veilig.

Overal hetzelfde in de regio

Ook wil de gemeente aansluiten op de manier waarop in de regio op de rotondes de voorrangssituatie is ingericht. Overal hetzelfde. Dat bevordert de verkeersveiligheid. Iedere verkeersdeelnemer weet dan waar hij aan toe is. 

Op een rij

Fietsersvoorrang is al ingevoerd op de rotonde:

  • Herenweg - Beeklaan
  • Duinweg - Van Panhuysstraat 
  • Beeklaan - Jan van Gent - Gladiolusstraat 
  • Picképlein 
  • Beeklaan - Bonnikeplein - Boekerslootlaan

De overige rotondes in Noordwijk volgen in de periode die loopt tot eind 2021.