Fietsersvoorrang rotonde Beeklaan - Bonnikeplein - Boekerslootlaan

De volgende rotonde wordt aangepast naar fietsersvoorrang. Het gaat om de rotonde Beeklaan - Bonnikeplein - Boekerslootlaan in Noordwijk Binnen. Na uitstel vanwege slecht weer is het werk opnieuw ingepland.

NachtwerkRotonde

Het werk start dinsdagavond 11 mei 2021 om 19:00 uur. De gemeente verwacht dat het woensdagochtend 12 mei 2021 7:00 uur gereed is. De aannemer sluit de rotonde af voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente heeft omleidingsroutes ingesteld. Fietsers kunnen er nog wel langs. Eventueel worden er op woensdag nog wat dingen gedaan. Maar daarvoor is het niet nodig om de weg af te sluiten. 

Duurzaam Veilig

De rotonde Beeklaan - Bonnikeplein - Boekerslootlaan in Noordwijk is de 5e rotonde die wordt aangepast. Gemeente Noordwijk past alle rotondes in de gemeente aan volgens de landelijke richtlijn Duurzaam Veilig. De overheid maakt daarmee voor iedereen het verkeer veiliger. Bekijk de website van Duurzaam Veilig. De voorrangsregeling voor fietsers is 1 van de richtlijnen.

Overal hetzelfde in de regio

Ook wil de gemeente aansluiten op de manier waarop in de regio op de rotondes de voorrangssituatie is ingericht. Overal hetzelfde. Dat bevordert de verkeersveiligheid. Iedere verkeersdeelnemer weet dan waar hij aan toe is. 

De 5e rotonde

Fietsersvoorrang is ingevoerd op de rotonde:

  • Herenweg - Beeklaan
  • rotonde Duinweg - Van Panhuysstraat 
  • rotonde Beeklaan - Jan van Gent - Gladiolusstraat 
  • rotonde Picképlein 

De overige rotondes in Noordwijk volgen in de periode die loopt tot eind 2021.