Doorstromen naar een andere huurwoning

Denkt u wel eens na over een andere huurwoning? Kleiner of groter, op een andere locatie in het dorp, gelijkvloers of op de begane grond? Als u een woning van woonstichting Stek of woningstichting Sint Antonius van Padua huurt en niet meer naar uw zin woont, dan gaat Anita Heemskerk, de doorstroomadviseur van gemeente Noordwijk, graag met u in gesprek om met elkaar de mogelijkheden te verkennen.

profielfoto doorstroomadviseurOog voor alle aspecten

Naast haar werk als doorstroomadviseur is Anita Heemskerk al jarenlang werkzaam als verhuurmakelaar bij woningcorporatie Dunavie in Katwijk. Daar heeft zij ervaring opgedaan als doorstroomadviseur en mensen begeleid bij de verhuizing naar een passende woning. Ze let daarbij op praktische bezwaren, emotionele hobbels en/of kosten die een verhuizing mogelijk in de weg staan.

Een nieuwe woning waar je je prettig voelt

Anita Heemskerk: “Mijn rol als doorstroomadviseur is om mensen informatie te geven waarom het misschien beter is om te verhuizen en de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Wat mij betreft is verhuizen nooit een verplichting. Ik denk in kansen en mogelijkheden, ik geef niet snel op en ik heb een klantgerichte instelling. Deze vaardigheden zet ik in om mensen aan een andere huurwoning te helpen. Een woning waar zij zich prettig en veilig voelen en die beter past bij hun situatie. Huurders geven vaak een paar maanden na een verhuizing aan dat ze dat veel eerder hadden moeten doen. Daar krijg ik zoveel energie van!”

Zo maak je een afspraak?

Anita Heemskerk is op woensdagen telefonisch bereikbaar: +31 (0)6 8686 7662.

Vanaf 7 september 2022 organiseert zij tweewekelijks op woensdagochtend een inloopspreekuur. 

Iedere eerste woensdag van de maand is dat in Noordwijk (duo-spreekuur samen met sociaal makelaar Roy van Schie van Welzijn Noordwijk) van 10.00 tot 11.00 uur bij boekhandel Van der Meer, De Keuvel 1. 

Iedere derde woensdag van de maand is Anita Heemskerk van 10.00 tot 11.00 uur in Noordwijkerhout te vinden bij Voor ieder 1, Via Antiqua 23. De eerste editie op deze locatie is op woensdag 21 september. 

De doorstroomadviseur is een initiatief van gemeente Noordwijk, woonstichting Stek en woningstichting Sint Antonius van Padua.