Doe mee met de Schoolbrengweek

Van 14 september 2020 tot en met 18 september 2020 is de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Tijdens deze week worden leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan. Ook in Noordwijk doen heel veel scholen mee.

Leuker, gezonder, goed voor verkeersveiligheid en milieu

De meeste ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Wethouder Roberto ter Hark: Wandelend of fietsend naar school is niet alleen leuk, het is ook nog eens gezond op meer manieren dan je denkt! Doordat je beweegt scoor je beter in de klas en blijft alle informatie beter hangen. Het is goed voor de verkeersveiligheid rond de school. Kinderen leren zich veilig gedragen in het verkeer. En doordat de auto wat vaker blijft staan is het ook nog eens goed voor het milieu.

Programma SCHOOL op SEEF

De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF. In dat programma werken alle gemeenten in de regio en een groot aantal scholen met steun van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland samen aan goede verkeerseducatie op school en een veilige infrastructuur op de schoolroutes en in de schoolomgeving. De gemeente Noordwijk ondersteunt het programma en de Schoolbrengweek. 

Uitdaging

Ouders en kinderen worden uitgedaagd om zoveel mogelijk lopend op fietsend naar school te gaan en de kinderen kunnen een leuke prijs winnen met een verhaal, foto of tekening van een leuke belevenis onderweg op de route van school naar huis.

Veilig naar school 

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer, legt wethouder Ter Hark uit. Daarom doen we er vanuit de gemeente alles aan doen om de omgeving rond scholen veiliger te maken. Dat doen we onder meer door het aanleggen van schoolzones rondom basisscholen. Deze leggen we aan in samenwerking met de scholen en ouders. Zij inventariseren onveilige plekken en wij pakken die aan. De school zorgt voor educatie over verkeersveiligheid. We stimuleren scholen daarom ook om mee te doen met de gratis verkeerslessen van School op Seef. En campagnes als deze helpen daar natuurlijk ook bij. Want ieder kind moet elke dag veilig naar school kunnen.

Maak een punt van nul

SCHOOL op SEEF en de Schoolbrengweek maakt onderdeel uit van de aanpak 'Maak een punt van nul'. Met deze aanpak wil het ROV samen met alle gemeenten en zijn overige partners verkeersveilig gedrag tot norm maken in Zuid-Holland. Want ieder slachtoffer is er 1 teveel en ongelukken hebben meestal met onveilig gedrag te maken.

Meer weten?

Kijk op schoolopseef.nl of op maakeenpuntvannul.nl