Dodenherdenking 2021

Ook dit jaar herdenken en vieren we 4 en 5 mei 2021 helaas nog thuis. Op 4 mei 2021 legt burgemeester Wendy Verkleij gedurende de dag herdenkingskransen bij 4 monumenten in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

Kranslegging bij 4 monumentenKranslegging Noordwijk

De kransen worden door burgemeester Wendy Verkleij namens de gehele gemeenschap geplaatst. Helaas ook dit jaar zonder publiek en zonder een herdenkingsdienst vooraf. Wel waren bij de kransleggingen enkele veteranen, gemeenteraadsleden en in Noordwijkerhout ook kinderburgemeester Tess van Eijk aanwezig. Vanochtend legde de burgemeester een krans bij het oorlogsmonument op de Oude Zeeweg in Noordwijk en bij het monument ’s Heerenloo. Later vandaag volgde een kranslegging bij het monument 'Geloof, Hoop en Liefde' voor de Heilig Hartkerk in de Zilk en bij het gemeentehuis in Noordwijkerhout.

Speciale TV-uitzending dodenherdenkingKranslegging De Zilk

Een verslag van de kransleggingen is op 4 mei 2021 om 19:00 uur te bekijken in de bijzondere Dodenherdenking uitzending gemaakt door Bollenstreek Omroep. De uitzending is mogelijk gemaakt door de gemeente Noordwijk in samenwerking met de Oranjevereniging Noordwijkerhout en vele vrijwilligers. In het TV programma worden toespraken van onder andere burgemeester Wendy Verkleij, kinderburgemeester Tess van Eijk en pastoor Martien Straathof uitgezonden. Daarnaast zijn er prachtige opnames van lokale oorlogsmonumenten en een bijdrage van Roly Armitage vanuit Canada.

Informatie Bollenstreek OmroepKranslegging s heerenloo

De uitzending Dodenherdenking via Bollenstreep Omroep is op 4 mei 2021, van 19:00 tot ca. 20:15 uur (inclusief 2 minuten stilte). De uitzending is ook na 4 mei 2021 terug te kijken.

Bekijk de uitzending via:

  • Ziggo: kanaal 43
  • KPN, XS4all en Telfort: kanaal 1307
  • XMS, Edutel, Fiber.nl, Stipte: kanaal 2123
  • Tele2: kijk in het hoofdmenu onder Lokale R-TV
  • Website Bollenstreek Omroep

Voor meer informatie over 4 en 5 mei 2021. Kranslegging Noordwijkerhout