College beantwoordt vragen PUUR over ODWH

Ook in tijden van corona-maatregelen bouwt Nederland door. Met vergunnen is het niet anders gesteld. Ook dat gaat door. Bij de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) is er geen vertraging in de afhandeling zo blijkt uit de beantwoordingsbrief van het college. De impact van corona op de bedrijfsvoering is professioneel opgevangen.

Voldoende toegerust

“Is de Omgevingsdienst West-Holland voldoende toegerust om aanvragen binnen de wettelijke termijn af te handelen”. Dat wil PUUR graag van het college weten. De fractie stelde onlangs schriftelijke vragen. De aanleiding: een alarmistisch berichtje in een landelijke krant. 

Thuiswerken

Het antwoord van het college: “Alle medewerkers zijn thuis aan het werk en hebben goede faciliteiten om thuis te werken en om met interne en externe collega's te overleggen. De ict-omgeving is stabiel, waardoor de processen doorgang vinden.” 

Geen aanvragen uit termijn

“Hoeveel aanvragen zijn er die op dit moment uit de termijn dreigen te lopen?” luidt de vervolgvraag. Het college: “Geen. Indien deze dreiging bij het afdoen van de vergunningaanvragen alsnog gaat opspelen, zal de Omgevingsdienst West-Holland ons daarvan in kennis stellen.”

Professioneel

Dat laatste heeft veel minder met corona te maken en veel meer met de goede werkafspraken tussen beide organisaties. Daarnaast is het afgelopen jaar veel werk verzet om de dienstverlening op een hoger plan te krijgen. De beperkingen die de corona-maatregelen met zich meebrachten, konden dan ook professioneel worden opgevangen. 
Lees ook de brief: ‘Beantwoording schriftelijke vragen Lid Van Tol (PUUR) - ODWH tijdens Corona-maatregelen voldoende uitgerust’.