Donderdag 16 september 2021 vergadert de raadscommissie Ruimte. De vergadering start om 20:00 uur. De vergadering is digitaal, vanwege corona. U kunt de vergadering live volgen via onze livestream

Burgemeester Wendy Verkleij neemt eerste zonnebloemlot in ontvangst

Op dinsdag 8 juni jl. nam burgemeester Wendy Verkleij het eerste lot in ontvangst van De Zonnebloem afdeling Noordwijk. Dit uit handen van zonnebloemvrijwilligers Hermine Verburg (secretaris), Gwen Kruizinga en Karin van der Lans.

Loterij Zonnebloem

De Zonnebloem start in juni weer met de verkoop van loten voor de landelijke Zonnebloem loterij. Hiermee zamelt de vereniging geld in ten behoeve van Noordwijkse inwoners met een lichamelijke beperking en hierdoor eenzaamheid ervaren.

Gezocht: deelnemers en vrijwilligers 

Na de uitreiking sprak de burgemeester met de vrijwilligers over De Zonnebloem in Noordwijk, de uitdagingen en het vrijwilligerswerk. De Zonnebloem Noordwijk heeft 83 deelnemers en 42 vrijwilligers. Hermine Verburg, secretaris van De Zonnebloem, gaf aan op zoek te zijn naar nieuwe deelnemers én vrijwilligers, jong en oud. Vrijwilligers bepalen zelf aan welke activiteiten zij willen bijdragen en op welk moment. Binnen de gemeente wordt nauw samengewerkt met de afdelingen in Noordwijkerhout en De Zilk én Welzijn Noordwijk. 

Zonnebloem uitreikingBezoek en uitstapjes 

De opbrengst van de loterij maakt activiteiten mogelijk om de deelnemers van De Zonnebloem meer aan het sociale verkeer te laten deelnemen. Het hele jaar door zijn er bezoeken en uitstapjes. Vrijwilligers bezoeken deelnemende inwoners thuis voor een kopje koffie, thee of een spelletje. Ook worden deelnemers mee op stap genomen naar bijvoorbeeld Keukenhof, Tuinmarkt onder de Linden, de Strandrups, een High Tea, een concert bij Huis ter Duin of een uitje naar het tuincentrum.

Doe mee en koop een lot

Een lot kopen kan via www.zonnebloem.nl/doe-mee en kost 2 euro. Op de website van De Zonnebloem is meer informatie te vinden over de trekking en prijzen.