Bruggetje dicht gedurende sloop restanten De Schelft

De voorbereidingen van de sloop van de restanten van De Schelft beginnen. Net voordat de sloop start gaat het voetgangersbruggetje Maandagse Wetering – Aster dicht. Wel iets om rekening mee te houden als je in de buurt woont.

Alle papieren op zak om veilig te werken

Sloopbedrijf VSM Sloopwerken voert de werkzaamheden uit. Alle voorbereidingen zijn afgerond. De gemeente heeft een goedgekeurd veiligheidsplan en een sloopvergunning binnen. Een sloopveiligheidsplan is verplicht. Zo’n plan is om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Een van de zaken die in het plan staat: richt op het parkeerterrein voor de aannemer een eigen werkplek in. Dat heeft gevolgen voor een bruggetje waar de buurt gebruik van maakt. 

Bruggetje dat dichtgaat 1024 x 512Handige verbinding gaat dicht

De aannemer sluit het voetgangersbruggetje Maandagse Wetering – Aster. De verbinding leidt namelijk langs het parkeerterrein waar de aannemer zijn werkplek heeft tijdens de sloop. Een plek vol containers, keten, materieel en een plek waar natuurlijk volop gewerkt wordt. Het is niet veilig om er dan te wandelen of te fietsen. Medio november werd het bord geplaatst.

Omrijden

Met de afsluiting vervalt een handige fiets- of looproute naar het bushokje op De Schelftweg. De gebruikers moeten er rekening mee houden dat het bruggetje lang niet gebruikt kan worden. De planning is dat de sloopwerkzaamheden op 1 maart 2023 zijn afgerond. De gemeente is zich bewust van het effect van de maatregel. Maar veilig werken staat voorop. De gemeente plaatst nu zo snel mogelijk een informatiebord bij het bruggetje. 

Bord bruggetje

Brief aan buurt

De gemeente informeerde begin november de buurt over de komende werkzaamheden. Lees ook de brief aan de omwonenden ‘Sloopwerkzaamheden recreatiecentrum De Schelft’