Vanavond dinsdag 5 juli 2022 vergadert de gemeenteraad over de Perspectiefnota. Verder installeert de raad de nieuwe wethouders, de nieuwe kinderburgemeester en diverse raads- en commissieleden. U bent van harte welkom de raadsvergadering vanaf 19.00 uur bij te wonen in De Duinpan in De Zilk. Of volg de vergadering online via de livestream.

Brief van burgemeester Wendy Verkleij

Onze burgemeester Wendy Verkleij schrijft een brief over de 1e stap naar de heropening van onze samenleving aan alle inwoners van de gemeente Noordwijk.

Burgemeester Wendy VerkleijBeste Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers,

Wat fijn dat veel sectoren vorige week de deuren eindelijk weer mochten openen. Daar hebben we met elkaar lang naar uitgekeken.

Ik hoop dat alle medewerkers, vrijwilligers en ondernemers een goede herstart hebben gehad. Het is heerlijk dat veel dingen weer mogen. Dat er voor kunst, cultuur en sport gelukkig weer meer perspectief is. Hierdoor zijn de deuren van onze musea weer open en kunnen we weer in verband toneelspelen, muziek maken, zingen en dansen. Ook sporters en sportliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen: uitwedstrijden mogen weer, zowel binnen als buiten mét publiek. 

De versoepelingen zijn een eerste grote stap voorwaarts. Iedereen was eraan toe. Dat geldt voor alle inwoners, maar zeker ook voor de ondernemers die keer op keer hun zaak moesten sluiten. Laten we hen helpen: koop lokaal, ga lekker uit eten en geniet van alles wat onze gemeente te bieden heeft. 

Het is een eerste stap. Op naar meer vrijheid! Ik doe daarom in deze brief meer dan ooit een groot beroep op iedereen: inwoners, bezoekers, ondernemers, vrijwilligers, instellingen en verenigingen. Willen we de vrijheden behouden, dan moeten we ons aan de maatregelen houden. Hoe moeilijk dat nu ook is. 

Als gemeente moeten wij hierop toezien. Onze handhavers hebben de plicht te controleren of de maatregelen worden nageleefd. Dat valt niet mee, na twee moeilijke jaren. Maar het gezamenlijke doel is heel duidelijk: nog meer versoepeling in de nabije toekomst. 

Alleen samen kunnen we de heropening van onze samenleving laten slagen. Laten we van de eerste stap met elkaar een succes maken.

Wendy Verkleij,
burgemeester van Noordwijk