Brief van burgemeester Wendy Verkleij

Onze burgemeester Wendy Verkleij schreef op dinsdag 31 augustus 2021 een brief aan alle inwoners van de gemeente Noordwijk.

Beste Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers, Wendy Verkleij

De zomer zit er alweer bijna op. Deze week zijn de scholen weer gestart en velen van u beginnen weer met werken. Op naar het normale leven! 

Met de enorme piek van coronabesmettingen begin juli, is de zomer van ’21 wel anders verlopen dan we hadden gehoopt. Maar kijkend naar onze dorpen heb ik afgelopen zomer gelukkig ook weer veel vrolijkheid en bedrijvigheid gezien. Bezoekers en inwoners genoten van het strand, hotels, bungalowparken, campings, restaurants, winkels en andere attracties die onze gemeente rijk is. Ik hoop dat u heeft kunnen genieten van een mooie zomervakantie en u uw batterij heeft kunnen opladen.

Komende weken zullen we het coronanieuws nog nauwlettend in de gaten houden. Gaan de besmettingscijfers weer verder oplopen? Komt er een 3e vaccinatieprik? En kan de reguliere zorg weer helemaal worden opgestart? Het zijn vragen die ons allen bezig houden. Gelukkig zijn we inmiddels wel aangekomen in een nieuwe fase. Een fase waarbij corona steeds meer beheersbaar wordt, waardoor we niet meer alles hoeven op te geven. Een fase waarbij we leren leven met deze pandemie.

Vanuit de gemeente gaan we er komende periode alles aan doen om het normale leven zo normaal mogelijk te houden. Voor jong en oud. Met ruimte voor het sociale leven, de menselijke maat en ondernemerschap. Want wat verlangen we met z’n allen bijvoorbeeld weer naar onze mooie evenementen. Op een echte ouderwetse kermis moeten we helaas nog even wachten, maar er komt wel een veilige en verantwoorde editie dit jaar.

Op naar het normale leven! Ik heb er weer zin in. Back to school en back to work. Samen zetten we de schouders er weer onder. Heel veel succes iedereen! 

Wendy Verkleij
Burgemeester van Noordwijk