Brief burgemeester Wendy Verkleij

Op dinsdag 29 juni 2021 heeft burgemeester Wendy Verkleij een brief geschreven aan de inwoners van Noordwijk.

Beste Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers,

Noordwijk is weer open! En wat waren we er met z’n allen aan toe. Voor ons ligt een lange heerlijke Noordwijkse zomer. Terug naar het oude normaal. Terug naar ontmoetingen en gezelligheid.

Afgelopen jaar heeft veel van ons gevraagd. Toch waren er altijd mooie en hartverwarmende initiatieven die onze dorpen in moeilijke tijden veel warmte gaven. Ik heb veel bewondering en respect voor de manier waarop u bent omgegaan met de pandemie. Het is goed om te zien dat we in deze gemeente écht naar elkaar om kijken. 

Velen onder ons hebben afgelopen jaar op hun tenen moeten lopen of extra inspanningen moeten leveren. Dat vergde veel flexibiliteit, creativiteit en geduld. Ook is de crisis voor velen van u nog niet voorbij, de gevolgen van corona zullen wellicht nog lang te voelen zijn. Ik hoop dat we ook in de nazorg periode naar elkaar blijven omkijken. Als gemeente zullen wij daarin in ieder geval het goede voorbeeld geven. 

Gelukkig zijn nu veel mensen gevaccineerd en zijn de grote versoepelingen doorgevoerd. Ik heb afgelopen dagen met een grote glimlach door onze gemeente gelopen. Ik zag bruisende dorpskernen met volle terrasjes, blije mensen én veel vakantiegangers. Een heerlijk beeld, dat we nu nog meer waarderen. 

Noordwijk is weer open! Wel wordt de Delta variant nauwlettend gevolgd. Maar laten we ons deze zomer focussen op wat er allemaal weer wél kan. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Vanuit de gemeente zullen we daar waar het kan vergunningen afgeven aan evenementen waar de 1,5 meter afstand bewaard kan worden. Zodat we weer kunnen genieten van het Schilderfestival, Opera aan Zee en andere mooie evenementen die kleur geven aan onze dorpskernen. En mag ik u een tip geven? Geniet van de dingen om uw heen. Wandel, fiets, reflecteer… en rust heerlijk uit in onze prachtige natuur.

Ik wens u een mooie zomer!

Wendy Verkleij
Burgemeester van Noordwijk