Brede school in Noordwijk aan Zee voor kinderen van 0 tot 12 jaar

Sophia Scholen bouwt een nieuwe brede school op de locatie van de oude Wakersduin. Demissionair wethouder Dennis Salman verrichte op 30 juni 2022 de feestelijke starthandeling in aanwezigheid van leerlingen, leerkrachten, ouders en omwonenden.

Samenwerking

Onderwijs en opvang van baby tot groep 8. Dit is gelukt dankzij de intensieve samenwerking tussen het schoolbestuur, kinderdagverblijf Pinokkio en de gemeente. 

Brede school 

De nieuwe brede school wordt voor ongeveer 300 kinderen die kunnen leren, spelen, ontmoeten en samenwerken. Dit heet een Integraal Kind Centrum, afgekort het IKC.

Respect voor elkaar en omgeving

Twee oude gebouwen worden 1 mooi en duurzaam gebouw. Waar leerlingen zien hoe de lampen branden door de zonnepanelen op het dak. Energieneutraal, met veel groen. Bovenal gaat het erom dat de school een fijne plek is waar respect voorop staat. Voor elkaar en voor de omgeving. Tot de nieuwbouw klaar is blijven de lessen in het gebouw van de Zeehonk aan de Julianastraat. De nieuwbouw is klaar in juli 2023. (voor aanvang schooljaar 2023-2024)