Bloemencorso Bollenstreek doet Noordwijkerhout en Noordwijk aan

Het bloemencorso doet onze gemeente dit jaar 2x aan: op 12 april in Noordwijkerhout en 13 april in Noordwijk. Het thema is ‘Changing World’.

Bloemencorso Noordwijkerhout

Op 12 april staan de praalwagens en luxe wagens van16.00 uur tot 21.00 uur opgesteld op de Dorpsstraat, Herenweg en op De Brink. Vanaf 21.15 uur rijdt het verlichte corso door het centrum van Noordwijkerhout. 

Straten tijdelijk afgesloten

Op vrijdag 12 april is het centrum van Noordwijkerhout vanaf 10.00 uur afgesloten voor autoverkeer. De Herenweg is vanaf ca. 15.00 uur afgesloten tussen de kruising Herenweg/Brink en de kruising Herenweg/Dorpsstraat/Victoriberg/Langevelderweg tot na het wegrijden van het bloemencorso (vanaf 21.15 uur). Ook worden de straten op de route vanaf 20.00 uur tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. Tot 20.00 uur zijn de parkeergarages Victoriberg en Coremolen bereikbaar.

Fietsen stallen

Wij verzoeken u vriendelijk om uw fiets zoveel mogelijk buiten het centrum te stallen. Op het Landbouwplein is er op vrijdag van 10.00 – 23.00 uur een (gratis) bewaakte fietsenstalling.

Parkeren 

  • Parkeergarages Victoriberg en Coremolen, parkeerplaats De Schelft
  • Deel Bavo-terrein (van 12.00 – 24.00 uur, m.n. bussen), ingang Anemoonweg

Op 12 april kan er niet geparkeerd worden op De Brink. In verband met het aanrijden en opstellen van de praalwagens op de Herenweg is het van de parkeerplaats wegrijden bij de St. Jozefkerk ’s middags en ’s avonds niet mogelijk. 

Bloemencorso Noordwijk

Op zaterdag 13 april vertrekt het bloemencorso om 9.15 uur vanaf het Vuurtorenplein naar Haarlem. Aansluitend rijdt de mooiste file een route door Noordwijk aan Zee. Na afloop wordt de mooiste file met enkele corsowagens opgesteld op de Koningin Wilhelmina Boulevard.

Verkeer

Tijdens het bloemencorso moet u rekening houden met verkeersstremmingen. De Koningin Wilhelmina Boulevard is het gehele weekend afgesloten.

Arriva

De bussen rijden op de corsodagen een aangepaste route. Voor meer informatie zie www.arriva.nl

Informatie

Voor meer informatie over het bloemencorso en de activiteiten eromheen zie 

Volg het corso op sociale media

Via twitter en facebook geeft de Stichting Bloemencorso Bollenstreek informatie over het verloop van het bloemencorso: