Blauwe Vlag wappert wederom een heel jaar in Noordwijk

De officiële uitreiking van de Blauwe Vlag heeft in 2019 plaatsgevonden in Ouddorp aan 4 Zuid-Hollandse stranden, waaronder Noordwijk voor de 32e keer op rij.

De Blauwe Vlag wappert weer voor de stranden aan beide boulevards, de Duindamseslag en de Langevelderslag. Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk vindt wethouder Economie en Toerisme Roberto ter Hark. "Dat een onafhankelijke organisatie onze stranden De Blauwe Vlag certificering waard vindt. Daar werken we met z’n allen hard voor."

Internationale onderscheiding

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat zij moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is 1 jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of nog aan de vereisten wordt voldaan. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie.

Beach Shuttle 2019

Ook dit jaar maken gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing samen de gratis Beach Shuttle mogelijk. De Beach Shuttle rijdt op 30 en 31 mei en 1 juni tijdens het Ibiza Festival. Voor de meer informatie 'Beach Shuttle en Hop-on Hop-off'.