Beach Babes

Kleurrijk. Expressief. Mooi. Een reusachtige bloembollenbol siert sinds kort het terrein van woon-zorgcentrum Groot Hoogwaak in Noordwijk aan Zee. Het is precies wat de gemeente nastreeft met kunst.

Reuzenbol

Beach Babes - Dat is de titel van het reusachtige kunstwerk. Woon- Zorgcentrum Groot Hoogwaak heeft de reuzenbol geadopteerd. Hij werd geplaatst als afsluiting van hun 50e jubileumjaar. Wat een mooi gebaar. Dat was een onthulling waard.

Onthulling

Henny Roos, directeur-bestuurder van Groot Hoogwaak, Cees Spaanderman bewoner, kunstenaar Gaïd Ombre (op foto eerste van links) en wethouder Roberto Ter Hark (op foto tweede van rechts)  verzorgden medio december 2022 de onthulling. 

Buiten op straat genieten van mooie kunst. Dat is wat cultuurwethouder Roberto ter Hark nastreeft. Hij heeft er een mooi plan voor gemaakt. De reuzenbol past precies in wat hij wil bereiken. Zo’n schitterend kunstwerk hier op deze plek. Daar word je vrolijk van”, reageert hij daags na de onthulling. “En er komt meer moois. In 2023 organiseert gemeente Noordwijk de 1e Biënnale Noordwijk.

Kunst die een regio verbindt

Beach Babels is één van de vele reuzenbollen die overal in de regio geplaatst worden. Nu zo’n 80. Kunst die direct gaat over wie we zijn. Waar we ons geld mee verdienen. En natuurlijk waar velen voor bij ons langskomen. De club erachter: De Gildemeesters. Lees meer over hun initiatief.

Verder lezen

Er gaat veel gebeuren met kunst in gemeente Noordwijk. Check eens ons eerder verschenen bericht ‘Lanceringsevenement Biënnale Noordwijk 2023’.