Atlantikwall Museum Noordwijk ligt voortaan aan de Verlengde Bosweg

Een duidelijke, en ook onderscheidende naam voor een pad bepalen is lastig. Dat bleek maar weer eens bij de naamgeving van het pad waaraan het Atlantikwall Museum Noordwijk ligt.

Euvel verhelpen

Het pad waar het Atlantikwall Museum aan ligt kreeg eerder al de naam Bosweg. Een uitkomst, zo leek het. Wie op internet zocht waar het museum ligt in Noordwijk werd namelijk vaak op het verkeerde been gezet. Het pad waaraan het museum ligt leek voor de zoekers officieel Zeeweg te heten. Bosweg verhielp dat euvel. 

Buiten de waard gerekend

Er was echter buiten de waard gerekend. Met deze naam namelijk werd geen rekening gehouden met het feit dat Staatsbosbeheer voor een groot deel eigenaar van het pad is. En dan mag de gemeente niet zo maar de naam wijzigen. Er is daarop overlegd met de eigenaar. De naam is aangepast. Het college nam er medio februari 2019 een besluit over. Het pad heet Verlengde Bosweg. Ook deze naam geeft de gewenste duidelijkheid waar het mooie bunkermuseum precies in Noordwijk aan Zee ligt. Dat was een probleem. 

Verwarring en soms verkeerde locatie

Met name bezoekers en de nutsbedrijven die op internet zochten naar het museum kwamen verkeerd uit. Teleurstelling. Verwarring en soms zelfs een verkeerde locatie. Verspilde tijd. Nu de eerste paar honderd meter van het pad tot en met het museum de naam ‘Verlengde Bosweg’ heet is dat voortaan geholpen. 

Werk aan de winkel

Het college onderkent dat er meer werk aan de winkel is. In de Noordduinen zijn namelijk meerdere paden die officieel geen naam hebben en niet in de BAG zijn geregistreerd. Daar is dit fietspad er één van. De gemeente is bezig om voor meer paden in de duinen een voorstel te doen voor het benoemen van nu nog anonieme paden.