Ambassadeur in actie voor snel internet

Snel internet voor het buitengebied. Betrokken inwoners komen in actie. Ze zijn Ambassadeur. Op twee avonden worden ze bijgepraat. Daarna gaan ze de boer op. Buren benaderen buren over het project en proberen ze in beweging te krijgen om hun belangstelling voor snel internet te registeren. Het is nu of nooit.

Sterk initiatief van betrokken inwoner

Een zo’n ambassadeur is Peter Baas. Hij heeft niet gewacht op de avonden. Hij klom in de pen en schreef aan zijn buren een sterke brief. Een mailing bovenop de mailing die de projectgroep al heeft verstuurd aan zo’n  5000 adressen in het buitengebied van de Duin- en Bollenstreek. “Ik wil u daarom oproepen om uw interesse te tonen en ik zal hieronder proberen aan te geven waarom”, zo start hij zijn oproep

Ambassadeursavonden

Het project Snel internet voor het buitengebied werkt met ambassadeurs. De ambassadeurs treffen elkaar binnenkort. De eerste Hillegom Lisse Teylingen-Ambassadeursavond is in Hillegom op donderdag 11 juli 2019, vanaf 19:00 uur in het gemeentehuis Hillegom. De tweede Ambassadeursavond is in Noordwijk op maandag 15 juli 2019 vanaf 19:30 uur het gemeentehuis Noordwijk. Daarna trekken de regio in om hun buren mee te krijgen.

Filmpje

Roberto ter Hark, wethouder Economie, in de gemeente Noordwijk, beet eerder het spits af. In een korte film legt hij uit waarom ondernemers, inwoners en bedrijven in actie moeten komen. Best de moeite waard om dat te bekijken. Er spreekt vooral de zorg uit van de samenwerkende gemeenten om het internet op een hoog niveau in orde te maken. Het is nu of nooit. 

Meer weten?

Alles over het project 'Snel internet voor het buitengebied' vind je op deze overzichtelijke projectwebsite. Woon, werk of onderneem je in het buitengebied van Noordwijk, Hillegom, Teylingen en Lisse? Dan kun je er meteen je belangstelling kenbaar maken. 

“Ik hoop dat het bovenstaande u kan overhalen om uw interesse kenbaar te maken. Het invullen van uw gegevens kost u misschien 2 minuten en verplicht u tot helemaal niets. Alleen als er voldoende interesse wordt getoond zal er een aanbod komen en pas dan hoeft u te kiezen om al of niet mee te doen”, aldus ambassadeur Peter Baas.