Actie Groen Dak gestart

Huiseigenaren in Boerenburg kunnen eenvoudig en voordelig een groen dak aanleggen of regenton aanschaffen. Door gebruik te maken van de duurzaamheidssubsidie van de gemeente en het aanbod van het bedrijf Green2Live. Kijk voor de subsidie in de Verordening Duurzaamheidssubsidie Noordwijk 2020.

Duurzaamheidssubsidie

Groen dak van garageDe gemeente en het bedrijf Green2Live zijn gestart met de Actie Groen Dak in de wijk Boerenburg. De actie maakt gebruik van de duurzaamheidssubsidie voor klimaatadaptieve maatregelen. Het extra van deze actie is dat de aanvrager niets zelf hoeft te doen. Dit doet Green2Live, het bedrijf waarmee de gemeente samenwerkt. Van ontwerp tot subsidieaanvraag en de aanleg. Verder lezen over de mogelijkheden van deze actie? Kijk op de website van Green2Live

Begroeid dak houdt water vast 

Een met sedum begroeid dak houdt uitstekend water vast en vormt een buffer. Zo stroomt regenwater niet gelijk naar beneden. Dit betekent minder wateroverlast in de tuin, op het terras en op straat. Een groen dak houdt het koel in de zomer en zorgt voor een natuurlijke isolatie. In combinatie met zonnepanelen helpt een groen dak bij de opwek van energie. Groen in de buurt maakt planten, dieren én mensen blij. 

Actie duurt tot en met 25 juni 2022 

De inschrijvingstermijn voor de actie Groen Dak Boerenburg is tot en met 25 juni 2022. Alle 844 huiseigenaren ontvangen een brief met een uitnodiging voor het webinar van Green2Live. Boerenburg is de 1e wijk waar de Actie Groen Dak wordt gehouden. Bij succes kijkt de gemeente naar de mogelijkheden om een andere wijk te benaderen. 

Meer lezen? 

Lees meer over duurzaamheidsregelingen.