Veelgestelde vragen aanleg Landschapspark met speeleiland

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over de aanleg van het Landschapspark met speeleiland in Noordwijk Binnen.

Waarom duurt het maken van een aeriusberekening en ecologische voortoets zo lang?

Voor het maken van een aeriusberekening en een bijbehorende ecologische voortoets worden bureaus ingeschakeld. Aangezien het laten maken van aeriusberekening een landelijke verplichting is, is de drukte bij deze bureaus op dit moment zeer groot. Ook is er veel vraag naar de werkzaamheden van ecologen. Dat is de reden dat werkzaamheden langer op zich laten wachten.

Waarom kan er niet eerder geplant worden?

Planten kan alleen in het plantseizoen. Dat loopt van oktober tot en met half maart. Wanneer er buiten het plantseizoen wordt geplant, slaan bomen en struiken niet voldoende aan en is er grote kans dat ze doodgaan. Zeker in een warm en droog gebied.

Waarom kan het speeleiland niet alvast aangelegd worden en open gesteld worden?

Het speeleiland maakt onderdeel uit van het landschapspark. De grondwerkzaamheden voor het speeleiland zoals graven en ophogen, het aanleggen van waterpartijen vinden tegelijkertijd plaats met het landschapspark. Wanneer het speeleiland eerder afgerond en opengesteld zou worden, hinderen bezoekers de aanleg van het landschapspark. Ook zijn paden naar het speeleiland nog niet goed aangelegd en kan het grondwerk door bezoekers kapotgemaakt worden. Ook is het niet veilig voor bezoekers om het gebied te betreden als er nog werkzaamheden plaatsvinden met grote machines en wagens. De grote klimtorens op het speeleiland komen rondom bomen te staan. Deze bomen moeten eerst geplant worden in het nieuwe plantseizoen voordat de torens geplaatst kunnen worden. Het nieuwe plantseizoen begint in oktober/november. Hiermee moet rekening worden gehouden in de planning van de aanleg van het speeleiland.

Waarom kan het park niet in delen worden gemaakt en opgeleverd zodat bezoekers alvast in een deel kunnen wandelen?

De werkzaamheden van het landschapspark en eiland vinden tegelijkertijd op meerdere plaatsen plaats.

Waarom mag ik niet lopen op het bouwterrein?

Het is verboden om het terrein te betreden in verband met de veiligheid en aansprakelijkheid.

Meer weten?

  • Lees ook het eerder verschenen bericht ‘Aanleg landschapspark met speeleiland’.
  • Onlangs stuurde de gemeente een brief aan omwonenden over de actuele situatie. Meer informatie hierover kunt u zo spoedig mogelijk hier lezen.