Aangekondigde veiling

De aankondiging dat een aantal percelen van de Bever Holding geveild gaan worden heeft ook de gemeente Noordwijk bereikt. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden.

Aan de kustPalaceplein

Het gaat hier om een executieveiling. Ofwel een gedwongen verkoop in opdracht van de schuldeisers. De percelen liggen in Noordwijk aan Zee. Direct aan de kust. Het zijn belangrijke locaties voor de ontwikkeling van de gemeente. Noordwijk wil aan de kust een kwaliteitsslag maken. 

Voorbereiden

Het is voor iedereen evident dat de gemeente belang heeft om goed op de situatie in te spelen en hiervoor voorbereidingen te treffen. Hiervoor onderzoekt de gemeente op dit moment de mogelijkheden. Toch bestaat de kans dat het bij voorbereidingen blijft. 

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat aangekondigd wordt dat Noordwijkse eigendommen van de Bever Holding geveild worden. In augustus 2013 was er sprake van een excecutieverkoop van het Palace- en het Vuurtorenplein in Noordwijk. Dat ging op het allerlaatste moment niet door. Ton van Heemst, woordvoerder: We zorgen ervoor dat we goed beslagen ten ijs komen en we houden daarbij met alle mogelijkheden rekening.