16-35 jarigen polsen over kunst en cultuur

Binnenkort zet gemeente Noordwijk een kunst- en cultuur vragenlijst uit onder 16–35 jarigen. Een gericht onderzoek naar de wensen van de nieuwe generatie.

Met de sector 

Gemeente Noordwijk organiseert in samenspraak met de cultuursector een kunst- en cultuur vragenlijst. De vragenlijst richt zich op 16-35 jarigen om te peilen wat ze willen. Kunst en cultuur om te bekijken, te bewonderen of om zelf aan mee te doen.

Wat vinden ze belangrijk?

Wat willen zij ons meegeven als het om kunst en cultuur gaat? Wat vinden ze belangrijk?, zegt cultuurwethouder Roberto ter Hark. We horen het graag. Dan kunnen we daar rekening mee houden, het aanbod daarop aanpassen en zo de deelname van deze doelgroep verhogen.

In de breedste zin van het woord

Het gaat om kunst- en cultuur in de breedste zin van het woord. Zonder volledig te zijn noemen we. Muziek. Theater. Dans. Schilderen. Beeldende kunst. Film. Literatuur. Poëzie. Architectuur. Design. Computer Art. 

De nieuwe generaties

Door te vragen waaraan behoefte is kunnen gemeente en de lokale kunst- en cultuursector het aanbod gericht aanpassen op de wensen van de nieuwe generaties: ‘Z’ en ‘Millennials’. War willen ze zien, doen en beleven in de gemeente. 

Inspelen op interesses 

Op de achtergrond speelt het volgende mee: moet je in de toekomst voor een leuk, boeiend, interessant evenement je dorp uit of is er dichtbij huis een aansprekend aanbod. Kunst en cultuur om van te genieten of om actief mee bezig te zijn. Wethouder Ter Hark: "Jongere deelnemers zijn essentieel om ons kunst- en cultuuraanbod nu en in de toekomst gezond te houden”.

Stimulerende start

De campagne start eind november 2022. Meedoen is extra aantrekkelijk gemaakt. Wie de vragenlijst invult maakt kans op een van de 10 Nationale Bioscoopbonnen ter waarde van € 25,-.