15 extra camperplaatsen op Kraaierslaan 30

Kraaierslaan 30 is een gewilde plek om de camper neer te zetten, zo blijkt. Logisch ook. Vlakbij de duinen. De zee. Met de bollenstreek op de hoek. Het college werkt mee om nog eens 15 camperplaatsen mogelijk te maken.

Smaakt naar meer

Daarmee ziet de heer van Staveren zijn initiatief beloond. Sinds 2018 heeft hij deze nevenactiviteit naast zijn kwekerij. Het succes smaakt naar meer. Hij heeft dan ook 25 camperplaatsen aangevraagd. Maar dat gaat niet lukken, blijkt uit het besluit van het college van dinsdag 12 februari 2019

Met De Duinrand bij de hand

Camperplaatsen zijn echter niet toegestaan in het geldende bestemmingsplan ‘Duinrand’ binnen de Agrarische bestemming. Om toch tegemoet te komen aan de wens, sluit de gemeente aan bij de regeling in bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ voor recreatieve nevenactiviteiten binnen een agrarische bestemming. 

15 camperplaatsen mogelijk maken

Dat betekent dat 15 camperplaatsen mogelijk gemaakt kunnen worden in de periode van vrijdag 15 maart tot en met donderdag 31 oktober. Daar werkt het college graag aan mee. De volgende stap is de aanvraag van een omgevingsvergunning. Die heeft Van Staveren echt nodig voor de volgende stap in zijn ‘nevenactiviteit’.