125 jaar Crescendo met Koninklijke Onderscheiding voor Ad Baljeu

De vereniging ‘Harmoniekapel Crescendo’ uit Noordwijk bestaat 125 jaar. Zij vierde dit jubileum op 10 april 2022 met een jubileumconcert in de Muze. Burgemeester Wendy Verkleij bracht persoonlijk haar felicitaties over en verraste Ad Baljeu met een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Felicitaties

Burgemeester Wendy Verkleij feliciteerde het bestuur, de leden en iedereen die de muziekvereniging Crescendo een warm hart toedraagt met het 125-jarig jubileum. In haar toespraak gaf zij aan, dat zo’n jubileum niet vanzelfsprekend is. Daarvoor moet je onder andere met je tijd meegaan, inspelen op de behoefte van jongeren, professionele muzieklessen verzorgen en de samenwerking met andere verenigingen zoeken. Ook benadrukte zij de rol van de vele vrijwilligers die actief zijn voor de vereniging.

Koninklijke Onderscheiding

Ad Baljeu is werkzaam bij de gemeente Noordwijk als adviseur vergunningen, handhaving en toezicht. Ad Baljeu ontving van burgemeester Wendy Verkleij een Koninklijke Onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerswerk voor Crescendo. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De burgemeester noemde maar liefst 7 verschillende vrijwilligersactiviteiten:

  1. 1e Trompettist en inval-bassist. 
  2.  Oprichter en dirigent van het B-orkest in 1994. Dit is een opleidingsorkest voor beginnende muzikanten. 
  3.  Arrangeur. De heer Baljeu maakt voor de vereniging arrangementen waarvoor geen harmonieorkest-arrangementen bestaan.
  4.  Leraar en examinator. De heer Baljeu heeft les gegeven aan leerlingen groot koper. Hij heeft opleiding van de vereniging omgevormd naar een opleiding met professionals op de verschillende instrumenten. Ook schreef hij een theorieboek voor leerlingen.
  5.  Voorzitter van de Harmoniekapel gedurende 15 jaar.
  6. De heer Baljeu is verantwoordelijk voor het instrumentarium van Crescendo. (Beheer, registratie, onderhoud, aan- en verkoop van de instrumenten.)
  7. Hoofdredacteur van het verenigingsblad ‘Kruizen en mollen’, van 2014 tot 2019.