10 ‘politiekids’ maken eigen leefomgeving veiliger

Op woensdagmiddag 16 november 2022 werden 10 politiekids beëdigd door burgemeester Wendy Verkleij in de Oude Raadzaal van het gemeentehuis in Noordwijk. De nieuwe politiekids gaan hun eigen leefomgeving veiliger maken.

Regels naleven 

De kersverse politiekids zitten alle 10 op de Regenboogschool in Noordwijkerhout. De kinderen gaan er samen met de politie voor zorgen dat regels beter worden nageleefd. Tijdens deze acties wordt een groepje van 3 of 4 kinderen begeleid door een wijkagent, jeugdboa, jongerenwerker of door een ouder. De kinderen delen bijvoorbeeld flyers uit en spreken mensen aan op het naleven van regels. Bijvoorbeeld verkeerd parkeren, hondenpoep niet opruimen etcetera

Politie, gemeente en school

In Noordwijk wordt het nieuwe project geïnitieerd door de politie in samenwerking met de school. De gemeente steunt de politiekids met een officiële beëdiging en geeft ondersteuning waar nodig. Ook wordt een beroep gedaan op de jeugdboa’s en de jongerenwerkers die samen met de politie kunnen optrekken in de voorlichting en het organiseren van projecten.

Politiekids-pet

Op woensdagmiddag 16 november kwamen de kinderen met hun ouders en andere betrokkenen naar de Oude Raadzaal in het gemeentehuis in Noordwijk. Aan de burgemeester beloofden dat ze een goede Politiekid te zullen zijn. Belangrijke elementen daarbij zijn: politiekids vertrouwen op elkaar, politiekids geven het goede voorbeeld en politiekids pesten niet. Aansluitend kregen de 10 kinderen hun eigen politiekids-pet. 

Op de foto

De 10 politiekids zijn: Kamila (groep 8), Sam (groep 8), Timo (groep 8), Jonne Kryom (groep 8), Marciano (groep 7), Isabel (groep 7), Wiktor (groep 6), Zaira (groep 6), Kaya (groep 6) en Nagham (groep 6). De kinderen worden begeleid door meester Joran, wijkagenten Ilse en Stefan, jeugdboa Ria en jongerenwerker Arnout.