Nieuws RSS icoon

 • € 25.000,- om getroffen verenigingen te helpen

  22 januari 2021

  Stichting Support de Schelft is het gelukt om snel € 25.000,- in te zamelen voor de verenigingen die getroffen zijn door de brand in De Schelft. Gemeente Noordwijk verrast de stichting door de laatste 10% van het streefbedrag voor haar rekening te nemen.

 • Corona-noodfonds Noordwijk

  22 januari 2021

  Klaar om in te zetten. Het Corona-noodfonds Gemeente Noordwijk 2020-2021. Binnenkort nodigt de gemeente de organisaties en verenigingen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk uit om er een beroep op te doen.

 • In nieuwe jaar nieuw groen voor plantsoenen

  19 januari 2021

  In De Zilk komt er in verschillende plantsoenen nieuw groen. Of ze worden hersteld. Zodat we straks ook daar kunnen genieten van fris en goed groeiend openbaar groen.

 • Hartverwarmend aantal aanmeldingen stembureauleden

  18 januari 2021

  Sinds de start van de campagnes landelijk en lokaal eind november 2020 zijn er ruim 350 aanmeldingen ontvangen.

 • Belangrijke stappen in afwikkeling brand de Schelft

  14 januari 2021

  Na de brand is de werkgroep Afwikkeling de Schelft gestart. Betrokken mensen zetten zich in om met elkaar urgente zaken te regelen. Waar staan ze medio januari 2021? Er worden deze maand belangrijke stappen gezet. Een tussenbericht.

 • Campagne Statiegeld op blikjes. Yes We Can!

  14 januari 2021

  Meer dan honderd bedrijven, gemeenten en organisaties zeggen ‘Statiegeld op blikjes, Yes We Can!’. Met deze enthousiaste slogan starten 140 gemeenten, bedrijven en organisaties de nieuwe campagne van de Statiegeldalliantie voor een snel besluit voor statiegeld op blikjes. De gemeente Noordwijk heeft zich ook aangesloten bij deze alliantie.

 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start

  12 januari 2021

  Veel overheidsorganisaties in Nederland gebruiken jouw gegevens. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.

 • Afvoer voor regenwater omgeving Hoofdstraat

  11 januari 2021

  Een aannemer werkt 5 weken voor de gemeente aan het maken van een afvoer onder de grond. Om het regenwater uit de omgeving van de Hoofdstraat in Noordwijk aan Zee af te voeren.

 • Oud-raadslid en oud-wethouder Joop Willms overleden

  08 januari 2021

  Met verdriet hebben we kennis genomen van het overlijden van ons oud-raadslid en oud-wethouder Johannes (Joop) Willms.

 • Nieuw systeem voor straatverlichting

  07 januari 2021

  De straatverlichting in de gemeente Noordwijk krijgt een nieuw besturingssysteem. De komende weken test netbeheerder Liander dit nieuwe systeem in onze gemeente.

 • Digitale nieuwjaarswensen van het gemeentebestuur Noordwijk

  05 januari 2021

  Op maandagavond 4 januari 2021 vond een informele digitale nieuwjaarsbijeenkomst plaats met het gemeentebestuur. In plaats van handen schudden, werden velletjes papier met nieuwjaarswensen omhoog gehouden.

 • “Stapje voor stapje terug naar ons vrije leven”

  06 januari 2021

  Burgemeester Wendy Verkleij wenst iedereen een gezond 2021. “Laten we met elkaar hopen dat we dit jaar kunnen inzetten op herstel van onze vrijheid. Stapje voor stapje terug naar ons vrije leven”. Dat kan omdat er vaccins beschikbaar komen.

 • Afronden belangrijk project

  05 januari 2021

  Op 1 verordening na is gemeente Noordwijk er in geslaagd om alle beleid en bijbehorende regels gelijk te trekken. Wat een prestatie!

 • Doemscenario van tafel geveegd

  29 december 2020

  Het college heeft gereageerd op het rapport Duin- en Bollenstreek 20+. Het doemscenario dat daarin geschetst wordt klopt eenvoudigweg niet. Alle afspraken borgen juist een bloeiende Greenport.

 • Een klavertjevier betekent geluk

  24 december 2020

  Het college vraagt de gemeenteraad om het nieuwe werkstuk 'Gelukkig leven; welzijnsbeleid 2021-2024' vast te stellen. Het bevat 25 actiepunten die direct ingezet kunnen worden.

 • Overzicht subsidies 2020

  24 december 2020

  Het college heeft een overzicht gestuurd. In het afgelopen jaar vond bijna 10 miljoen euro een nuttige bestemming.

 • Afwikkeling brand De Schelft

  23 december 2020

  Er komt in januari meer duidelijkheid over het zwembad naast de afgebrande sporthal in De Schelft. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad. De brief gaat op meer zaken in.

 • Digitaal Oud & Nieuw feest voor Noordwijkse jongeren

  23 december 2020

  De gemeente Noordwijk organiseert op Oudejaarsavond, samen met andere gemeenten, een groots online festival voor jongeren. De gemeente wil hiermee bijdragen aan een mooie en veilige jaarwisseling.

 • Al bijna 4000 aanvragen verwerkt

  17 december 2020

  Parkeerservice Noordwijk heeft zijn klanten benaderd voor onder meer de verlenging van hun huidige vergunning. Het gaat goed. Medio december waren al bijna 4000 aanvragen verwerkt.