Nieuws

 • Gestart. Kunst- en cultuurenquête 16 - 35 jarigen

  29 november 2022 Culturele vragenlijst

  Ben je tussen de 16 en 35 jaar? Woon je in gemeente Noordwijk? Laat ons dan weten wat je graag aan kunst en cultuur in jouw buurt wilt hebben!

 • Aanleg landschapspark met speeleiland

  24 november 2022 Projectbord

  De komende maanden legt gemeente Noordwijk een nieuw landschapspark met speeleiland aan. De verwachting is dat het werk zomer 2023 gereed is. De laatste stap van een ambitieus ontwikkelingsprogramma.

 • Inloopbijeenkomst herinrichting De Grent

  22 november 2022 Parallel Boulevard

  Op maandag 28 november 2022 is er een inloopbijeenkomst over de herinrichting van De Grent in Noordwijk aan Zee. Mooi plan om de omgeving droog, veilig en aantrekkelijk te maken.

 • Resultaten uit de 1-meting over onze dienstverlening vergelijkbaar met de 0-meting

  18 november 2022 Dienstverlening

  Gemeente Noordwijk heeft eind 2020 een vragenlijst uitgezet onder haar inwoners over de gemeentelijke dienstverlening. Een mooi startpunt voor de gemeente om te kijken hoe we als gemeente kunnen verbeteren naar uitstekende dienstverlening. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Eind 2021 hebben weer een vragenlijst uitgezet. Om te zien of we op de goede weg zijn.

 • Uitbreiding opvang Oekraïense vluchtelingen in Achmeagebouw

  17 november 2022 Gemeentehuis verlicht Oekraïne

  Sinds 15 mei 2022 vangt de gemeente Noordwijk Oekraïense vluchtelingen op in het Achmeagebouw aan de Van de Mortelstraat in Noordwijk. Hier zijn 20 units ingericht voor de opvang van 80 vluchtelingen. Er verblijven op dit moment 57 vluchtelingen.

 • 10 ‘politiekids’ maken eigen leefomgeving veiliger

  17 november 2022 Politiekids

  Op woensdagmiddag 16 november 2022 werden 10 politiekids beëdigd door burgemeester Wendy Verkleij in de Oude Raadzaal van het gemeentehuis in Noordwijk. De nieuwe politiekids gaan hun eigen leefomgeving veiliger maken.

 • Bruggetje dicht gedurende sloop restanten De Schelft

  23 november 2022 Bruggetje dat dichtgaat 1024 x 512

  De voorbereidingen van de sloop van de restanten van De Schelft beginnen. Net voordat de sloop start gaat het voetgangersbruggetje Maandagse Wetering – Aster dicht. Wel iets om rekening mee te houden als je in de buurt woont.

 • Glasvezel-campagne Noordwijkerhout en De Zilk

  15 november 2022 Glasvezel

  DELTA Netwerk start met een glasvezelcampagne in Noordwijkerhout en De Zilk. Er zijn 2 ouderwetse informatieavonden. Daarnaast is er een online informatieavond.

 • Noordwijk Kuuroord. Wat kan dat voor je betekenen?

  25 november 2022 Thalasso

  Inwoners kunnen in groepsgesprekken bepalen wat Noordwijk Kuuroord voor hun kan betekenen. Wonen en leven in een heilzame badplaats. Wat hebben we eraan?

 • Onderzoek naar seniorvriendelijk wonen en leven in De Zilk

  14 november 2022 Uitreiking vragenlijst

  Inwoners van De Zilk van 65 of ouder kunnen deelnemen aan een vragenlijst. Met vragen over wonen, vervoer gezelligheid, activiteiten en voorzieningen. Om hun wensen en mening te kennen, is een vragenlijst gemaakt.

 • Herhaalprikken in bibliotheek zonder afspraak

  14 november 2022 Vaccinatie

  Op vrijdag 18 en 25 november en op vrijdag 2 en 9 december 2022 kun je zonder afspraak van 12.00 tot 16.00 uur terecht voor een vaccinatie tegen het coronavirus in de Bibliotheek van Noordwijk. Let op: het gaat alleen om een herhaalprik.

 • Kinderen krijgen les over de gevaren van vuurwerk

  11 november 2022 Vuurwerk

  Afgelopen week bracht een opvallende vrachtwagen een bezoek aan de basisscholen in de gemeente Noordwijk. Dit zogenaamde Mobiel Media Lab is een rijdend klaslokaal waarin jonge kinderen les kregen over vuurwerk. Doel van het bezoek: kinderen bewust maken van de gevaren van vuurwerk.

 • Commissie bezwaarschriften 12 december 2022

  11 november 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  Op maandagavond 12 december 2022 vergadert de commissie bezwaar- en klaagschriften in het gemeentehuis van Noordwijk, Voorstraat 42. De vergadering begint om 19.30 uur.

 • Provincie Zuid-Holland draait bezuiniging bereikbaarheid Duin- en Bollenstreek terug

  10 november 2022 Geld

  Er is weer geld voor het bereikbaar, leefbaar en verkeersveilig te maken van de noordelijke Duin- en Bollenstreek nu Provinciale Staten van Zuid-Holland afgelopen woensdag besloot om € 20 miljoen aan bezuinigingen ongedaan te maken. Het voorkeurspakket kan nu worden uitgewerkt in concrete maatregelen.

 • Dag van de Mantelzorg: waardering en ondersteuning

  10 november 2022 Mantelzorg

  Op 10 november 2022 is het de Dag van de Mantelzorg. De jaarlijks terugkerende dag om stil te staan bij alle mensen die de zorg dragen voor hun familie, buren of goede vriend. Het uitgelezen moment om ze te waarderen voor hun vaak zware werk.

 • Financiële bijdrage beschikbaar voor gezonde ideeën

  10 november 2022 Leefstijlakkoord 1

  Zo gezond en gelukkig mogelijk kunnen leven is iets wat voor iedere inwoner van de gemeente Noordwijk bereikbaar moet zijn. De gemeente steunt projecten die ten goede komen aan de gezondheid van inwoners met een subsidie en doet een brede oproep aan de samenleving om hiervoor met plannen te komen.

 • Postzegelbestemming met effect

  10 november 2022 Aan het veld

  Bij het nieuwbouwproject Aan Het Veld in het dorp Noordwijkerhout in gemeente Noordwijk ging het om meer dan het bouwen van nieuwe woningen. Op veel punten werden mooie resultaten behaald: wonen, landschap, bollengrond, uitzicht en kwaliteit.

 • 16-35 jarigen polsen over kunst en cultuur

  10 november 2022 Theater

  Binnenkort zet gemeente Noordwijk een kunst- en cultuur vragenlijst uit onder 16–35 jarigen. Een gericht onderzoek naar de wensen van de nieuwe generatie.

 • Hondenbelasting afgeschaft

  09 november 2022 Hond

  Met het vaststellen van de begroting 2023 heeft de gemeenteraad ingestemd met de afschaffing per 1 januari 2023.

 • Verordening Bestemmingsreserve vastgesteld

  16 november 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  De ‘Verordening Bestemmingsreserve ter bevordering van middeldure en sociale huurwoningen Noordwijk 2022’ is geactualiseerd. De actualisering is gedaan in lijn met de voorgaande verordening. De gemeenteraad heeft deze verordening op 18 oktober 2022 vastgesteld.

 • Uitnodiging om geschiedenis te schrijven

  07 november 2022 Luchtfoto ESTEC

  Heb je mooie onderscheidende herinneringen, anekdotes of foto’s en films over de 1e jaren van Estec in gemeente Noordwijk? Het is nu de tijd om ze te delen.

 • Huldiging voor Xavi (10), nu al een kei in de fietssport

  07 november 2022 Xavi Hachmang

  Xavi Hachmang uit Noordwijkerhout is net 10 jaar maar is nu al de beste van Nederland als het om hard fietsen gaat. We mogen trots zijn op een jonge sporter op een nu al zo hoog niveau. Op 4 november 2022 werd Xavi Hachmang gehuldigd door burgemeester Wendy Verkleij en wethouder Alois Eberharter.

 • Tegelwippen Duin- en Bollenstreek

  03 november 2022 NK Tegelwippen

  Kijk je naar hoeveel tegels er zijn gewipt per 1000 inwoners dan spant Lisse dit jaar de kroon. Wethouder Roberto ter Hark feliciteert zijn collegawethouder Kees van der Zwet met het schitterende resultaat.

 • ValOpShop popt op in Gemeente Noordwijk

  02 november 2022 ValOpShop Logo

  Op een positieve manier bij fietsers aandacht vragen voor een goede zichtbaarheid in het verkeer als het donker is. Dat kenmerkt de campagne ValOpShop. Het team popt voor het eerst op in De Zilk in gemeente Noordwijk.

 • Stem op je favoriete ontwerp voor speelplekken

  01 november 2022 Dreefkant

  11 speelplekken in de gemeente worden dit jaar opgeknapt. Hierbij hebben omwonenden en kinderen hun wensen doorgegeven aan de gemeente. Per speelplek zijn er 2 ontwerpen gemaakt waarbij rekening is gehouden met de ingediende ideeën. Van alle ontwerpen is een aantrekkelijke presentatie gemaakt.

 • Keuzes voor de toekomst bepalen in de VisieCafés

  01 november 2022 Visiecafe

  Gemeente Noordwijk nodigt haar inwoners uit voor deelname aan één van de vier VisieCafés. Spannende gesprekken over waar belangen en doelen botsen om daarna met elkaar keuzen te maken voor de toekomstige ontwikkelingen van Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk.

 • Tijdelijke taalklassen voor nieuwkomers in Uitvaltij 2

  31 oktober 2022 Taal

  2 lokalen in het schoolgebouw aan Uitvaltij 2 in Noordwijk zijn vanaf maandag 31 oktober 2022 in gebruik voor taalonderwijs voor jonge nieuwkomers.

 • Ideeën insturen voor financiële bijdrage uit het Eneco Luchterduinen Fonds

  31 oktober 2022 Luchterduinen Fonds

  Iedereen met een maatschappelijk idee voor de verduurzaming of versterking van de kustbeleving van Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk maakt kans op een financiële bijdrage om dit idee uit te voeren. Met een maximum van € 50.000 per idee. Vanuit het Eneco Luchterduinen Fonds is hiervoor geld beschikbaar.

 • Overstroming sporthal

  27 oktober 2022 Sporthal

  Een week na de overstroming van de gloednieuwe sporthal aan de Lage Weg en de bijbehorende kleedkamers geven Gemeente Noordwijk en Sportbedrijf Noordwijk een korte stand van zaken.

 • College informeert gemeenteraad over Omgevingsvisie 2.0

  27 oktober 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad geïnformeerd over een nieuwe ronde inwonersparticipatie. Dit keer gaat het om met elkaar te komen tot richtinggevende keuzes voor de toekomst van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

 • Start volgende fase Het Zilt

  27 oktober 2022 Het Zilt

  Met het boren van de heipalen startte medio oktober 2022 fase 3 in bouwproject Het Zilt.

 • Fietsverlichtingsactie 2022

  25 oktober 2022 Fietsverlichting

  Op zaterdag 5 november 2022 is de jaarlijkse fietsverlichtingsactie. Nog nooit was het zo gemakkelijk en goedkoop om je fietsverlichting op orde te hebben.

 • Start grote opknapbeurt Zeeburg

  20 oktober 2022 Zeeburg

  Wethouder Theo Alkemade ging woensdag 19 oktober 2022 naar de wijk Zeeburg in Noordwijkerhout toe om de aftrap te geven voor 1e fase van de grote opknapbeurt. Bijna 50 jaar na de aanleg van de wijk is het nu tijd om de wijk klaar te maken voor de toekomst.

 • College informeert raad over zaak Beach

  17 oktober 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  College informeerde de gemeenteraad over de koers die zij volgt in de zaak Beach. Een kortgedingprocedure gericht op het afbouwen per 1 november 2022.

 • Keurmerk Veilig Ondernemen Noordwijk

  14 oktober 2022 KVO

  Goede intentie bekrachtigd. Ook voor de winkelgebieden in Noordwijk aan Zee en in Noordwijk Binnen het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Noordwijk binnenhalen.

 • Energiebesparende maatregelen om stroomrekening te verlagen

  17 oktober 2022 Energiecoach

  Steeds meer huishoudens hebben te maken met energiearmoede. Door de stijgende energieprijzen is de energierekening voor een steeds groter wordende groep moeilijker te betalen. Het rijk stelt gemeenten in staat om de huishoudens die het hardst getroffen worden te ondersteunen met energiebesparende maatregelen.

 • Burgemeester Wendy Verkleij roept op: Meld een Misdaad!

  12 oktober 2022 Ondermijning

  Op woensdag 12 oktober 2022 bezocht burgemeester Wendy Verkleij samen met de politie en boa’s een zogenaamde ‘ondermijningscontainer’. In de container leren bezoekers signalen van een drugslab te herkennen.

 • Programmabegroting 2023

  12 oktober 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  Het college van burgemeester en wethouders presenteert de Programmabegroting 2023. Een mooie begroting in economisch onzekere tijden.

 • Begroting 2023 in één oogopslag

  12 oktober 2022 Check de infographic

  Met de Begroting 2023 in één oogopslag biedt de gemeente inzicht in wat de gemeente aan geld binnenkrijgt en waaraan de gemeente het uitgeeft. Je ziet het meteen.

 • Zorg op maat en zo dicht mogelijk bij huis

  11 oktober 2022 Maatschappelijke zorg

  Gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk, Katwijk en 12 zorgaanbieders tekenen voor ‘nieuwe zorg’. Dat gebeurde op een bijeenkomst over maatschappelijke zorg in het gemeentehuis van Katwijk op 10 oktober 2022.

 • Uit de startblokken. Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte

  10 oktober 2022 BKOR

  Met de presentatie van een adviesraad is de uitvoering van het Masterplan Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte in Noordwijk begin oktober 2022 uit de startblokken gekomen.

 • Beleef het Leefstijlakkoord

  16 november 2022 Leefstijlakkoord

  Op dinsdagavond 1 november 2022 is de kick-off bijeenkomst van het Leefstijlakkoord. Tijdens deze kick-off presenteren wij het nieuwe Leefstijlakkoord langs de thema’s: sport, bewegen, voeding, middelengebruik en mentale gezondheid. We nemen je graag mee in de totstandkoming van dit akkoord en hopen je te inspireren tot het indienen van een project.

 • Nachtegaalslaan weer verlicht

  07 oktober 2022 Fiets

  Nu de scholen en sporttrainingen weer zijn begonnen, wordt de Nachtegaalslaan in de avond weer vaker gebruikt vooral door jongeren op de fiets. Vanaf 19.00 uur begint het al te schemeren en onder de bomen is het snel donker. De gemeente zal daarom in de periode van 15 oktober 2022 tot 1 april 2023 de verlichting op de Nachtegaalslaan weer inschakelen.

 • Koninklijke Onderscheiding voor penningmeester CultuurHistorisch Genootschap (CHG)

  06 oktober 2022 Cultuur Historisch Genootschap

  Burgemeester Wendy Verkleij reikte een Koninklijke Onderscheiding uit aan Rob Arnold, penningmeester van het CultuurHistorisch Genootschap. Rob Arnold werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de feestelijke jubileumbijeenkomst van het CHG in Noordwijk op 5 oktober 2022.

 • Vergadering Erfgoedcommissie Noordwijk op 6 oktober 2022

  05 oktober 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  Op donderdag 6 oktober 2022 om 9.30 uur vergadert de Erfgoedcommissie Noordwijk in de Rotonde in Noordwijk.

 • Plechtige herdenking oorlogsongeluk Vredebest

  04 oktober 2022 Vredebest

  Afgelopen zondag 2 oktober 2022 vond een herdenking plaats van het noodlottige Tweede Wereldoorlog ongeluk bij de voormalige boerderij Vredebest aan het Westeinde in Noordwijkerhout.

 • Kunstwerk nettenkar krijgt plek op boulevard

  04 oktober 2022 Nettenkar

  De gemeente Noordwijk wil een kunstwerk in de vorm van een nettenkar plaatsen op de Koningin Astrid Boulevard. Het beeld is gemaakt door J.M. Dekker en in particulier bezit van een inwoner uit Noordwijk. De eigenaar heeft het kunstwerk aangeboden aan de gemeente.

 • Week van de Veiligheid

  04 oktober 2022 WEEK VAN DE VEILIGHEID

  De Week van de Veiligheid vindt plaats van 10 t/m 14 oktober 2022. Onder het motto 'Een veilige samenleving maken we samen!' wordt er de hele week aandacht besteed aan veiligheidszaken zoals WhatsApp Buurt Preventie, Meld Misdaad Anoniem en ondermijning.

 • Steeds meer oog voor eenzaamheid en armoede

  30 september 2022 Dennis Salman speech eenzaamheid en armoede

  ‘Ik woonde in een achterstandsbuurt, maar het waren de gelukkigste jaren van mijn leven’. Op de netwerkbijeenkomst over armoede en schulden in Noordwijk vertelde Alinda Scheepers haar persoonlijke verhaal over haar jeugd vol armoede en tegenslag.

 • Tweede kindercultuurmaand van start

  30 september 2022 Kindercultuurmaand

  De vuurtoren beklimmen, virtueel naar Engeland varen zoals de Soldaat van Oranje dat deed of op de foto op de zitzak van Donald Duck. De hele maand oktober zetten musea en culturele instellingen de deuren open voor kinderen tot 12 jaar. Ze worden met open armen ontvangen tijdens de Kindercultuurmaand die vandaag is gestart. Met deze campagne maken basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis met cultuur.

 • Sjors Sportief en Sjors Creatief regelrechte hit onder schooljeugd

  30 september 2022 Sjors Sportief

  Dansen, hockey, judo, turnen, scouting, freerun… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in gemeente Noordwijk ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen met Sjors Creatief. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken, bakken en muziek maken.

 • Wethouder Alois Eberharter verkent het strand

  28 september 2022 Alois op het strand

  Afgelopen weken en komende tijd maakt wethouder Alois Eberharter een uitgebreide ronde langs het strand. Het gaat om een nadere kennismaking met de ondernemers van de strandpaviljoens en met de vrijwilligers van de reddingsbrigade en de sportverenigingen.

 • Rijksgeld voor huishoudens die in de knel zitten door hoge energierekening

  27 september 2022 Energiecoach

  Dreig je in de financiële problemen te komen door een hoge energierekening? Vanuit het rijk komt steun voor mensen die in de knel komen door de almaar stijgende energieprijzen.

 • Een nieuwe Bedrijveninvesteringszone in gemeente Noordwijk

  20 september 2022 Ondertekening BIZ

  De gemeente Noordwijk krijgt er een 4e Bedrijveninvesteringszone (BIZ) bij. Wethouder Roberto ter Hark en Debby Schouten, de voorzitter van de Stichting BIZ Noordwijkerhout Centrum, ondertekenden op 19 september 2022 de ‘Uitvoeringsovereenkomst BIZ Noordwijkerhout Centrum 2023-2027’. De gemeenteraad behandelt de oprichting van de BIZ Noordwijkerhout Centrum in oktober 2022. Ook volgt er nog een formele stemming om na te gaan of de BIZ op voldoende steun kan rekenen van de betrokken ondernemers.

 • Evaluatie proef verkeersluw centrum Noordwijkerhout

  16 september 2022 Autoluw centrum NWH

  Hoe heb je in de afgelopen maanden een verkeersluw centrum Noordwijkerhout ervaren? Dat wil de gemeente Noordwijk graag weten van alle betrokkenen. Daarom evalueert de gemeente de proef ‘verkeersluw centrum Noordwijkerhout’ met een vragenlijst.

 • Inwonersonderzoek Nationaal Park Hollandse Duinen

  14 september 2022 NPHD

  Hoe maak jij gebruik van het Nationaal Park Hollandse Duinen? Het unieke gebied waar Noordwijk Noordwijkerhout en De Zilk middenin liggen? Wat zijn je ervaringen? Doe mee aan het inwonersonderzoek Nationaal Park Hollandse Duinen.

 • Laaggeletterdheid tegengaan begint met bewustwording

  13 september 2022 Laaggeletterheid

  Lezen en schrijven is voor 12 procent van de Nederlanders moeilijk. In Noordwijk is 9 procent van de inwoners laaggeletterd. Voor hen is lezen en schrijven een probleem. Ook rekenen of op de computer iets doen gaat vaak moeilijk. Denk aan het invullen van een digitaal aanvraagformulier. Mensen schamen zich of verzinnen een smoes om te verbergen dat ze niet kunnen lezen: ‘Ik vul het thuis wel in, ik heb mijn bril niet bij me.’

 • Iedereen welkom tijdens open huis nieuw Sportpark Lageweg

  12 september 2022 Sportpark Lageweg

  Gemeente Noordwijk is een fraai sportpark rijker. Op zondag 25 september 2022 is de officiële opening van het nieuwe Sportpark Lageweg.

 • Tweede helft van de opknapbeurt Parallel Boulevard

  06 september 2022 Alkemade viert afronding Parallel-Boulevard Fase 1

  Op maandagochtend 12 september 2022 starten de vervolgwerkzaamheden aan de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee. Een gezamenlijk project van de gemeente Noordwijk, Hoogheemraadschap van Rijnland en Dura Vermeer Infra Regio Zuid West.

 • Steeds meer daken in Boerenburg kleuren groen

  05 september 2022 Groen dak

  Koel in de zomer, warm in de winter. Dat is het grote voordeel van een begroeid dak. Steeds meer daken in de wijk Boerenburg kleuren groen. Huiseigenaren maken graag gebruik van de actie Groen Dak. Deze actie is een samenwerking van de gemeente Noordwijk en Green2Live en loopt tot 10 september 2022.

 • Denk mee over inrichting speelplekken

  02 september 2022 Speeltuin Noordwijkerhout

  Wat maakt een buurtspeelplek extra leuk om naar toe te gaan? Dat horen we graag van de gebruikers: bewoners en hun kinderen. Gebruikers nodigen we uit om de online vragenlijst in te vullen. De vragenlijst staat nog 2 dagen open.

 • Doe je mee aan de World Clean Up Day?

  02 september 2022 Afval zee

  Op zaterdag 17 september 2022 is het weer zover: World Clean up Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie krijgt de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval!

 • Naar de milieustraat? Neem de milieupas van Meerlanden mee

  06 september 2022 Milieupas

  Ga je afval wegbrengen naar de milieustraat in Katwijk of Noordwijkerhout? Neem dan je milieupas van Meerlanden mee. Met de oude milieupas van de gemeente Noordwijk heb je na 12 september 2022 geen toegang meer.

 • Doorstromen naar een andere huurwoning

  31 augustus 2022 Wonen en Welzijn PR Foto

  Denkt u wel eens na over een andere huurwoning? Kleiner of groter, op een andere locatie in het dorp, gelijkvloers of op de begane grond? Als u een woning van woonstichting Stek of woningstichting Sint Antonius van Padua huurt en niet meer naar uw zin woont, dan gaat Anita Heemskerk, de doorstroomadviseur van gemeente Noordwijk, graag met u in gesprek om met elkaar de mogelijkheden te verkennen.

 • Rioolwateronderzoek toont omvang gebruik alcohol en drugs

  24 augustus 2022 drugs en alcoholgebruik

  Voorlichting om gezonde keuzes te maken. Daar zetten we op in. Ook wat betreft alcohol en drugs. Maar welke drugs worden er eigenlijk in gemeente Noordwijk gebruikt? Hoeveel alcohol wordt er gedronken. Rioolwateronderzoek toont de omvang van het gebruik van alcohol en drugs aan.

 • Tweede helft werkzaamheden Parallel Boulevard

  24 augustus 2022 Alkemade viert afronding Parallel-Boulevard Fase 1

  Op maandag 12 september 2022 starten de vervolgwerkzaamheden aan de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee. De tweede helft van de grote opknapbeurt. Deze tweede helft duurt tot eind maart 2023, met een geplande uitloop naar april 2023.

 • Cultuurmarkten. Een Zee aan Cultuur waar je graag even induikt

  23 augustus 2022 Cultuurmarkt

  Kijken, luisteren en genieten van zang, dans, theater en schitterende muziekoptredens. Dat kan allemaal gebeuren als je de cultuurmarkt bezoekt. Het programma is nu bekend. Een Zee aan Cultuur waar je graag even induikt.

 • Nieuwsbrief Duurzaamheid met praktische tips voor een duurzamer leven

  17 augustus 2022 Wasmachine

  Iedereen kan wat doen voor het klimaat. De overheid, bedrijven en jijzelf, iedereen doet wat. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur. De een laat zijn vloer isoleren, terwijl de ander minder drinkwater wil verspillen. In de nieuwste editie van de Nieuwsbrief Duurzaamheid staan praktische tips voor een duurzamer leven.

 • Burgemeester sluit woning aan Clusiusweg in Noordwijk

  10 augustus 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  Op last van burgemeester Wendy Verkleij is op 9 augustus 2022 een woning aan de Clusiusweg in Noordwijk afgesloten voor een periode van 3 maanden.

 • Energiecoaches houden spreekuur

  09 september 2022 Energiecoaches

  Heb je ook gemerkt dat de prijs van energie steeds meer stijgt? Je kunt hier iets aan doen door energie te besparen. Immers, wat je niet gebruikt, hoef je ook niet te betalen. Heb je vragen of wil je tips en adviezen hoe je kunt besparen op energiegebruik? Kom dan naar het spreekuur van de energiecoaches in de bibliotheek van Noordwijkerhout.

 • Brugklassers kunnen leergeld aanvragen voor laptop of fiets

  04 augustus 2022 Voor het eerst naar de middelbare school

  Na de zomer voor het eerst naar de middelbare school? Brugklassers van het Northgo College sturen de aankomende brugklassers in Noordwijk een ansichtkaart. Zij roepen hen op om zelf te checken of er thuis genoeg geld is om de spullen te kopen die je nodig hebt.

 • Op naar een seniorvriendelijk Noordwijk

  22 juli 2022 Seniorvriendelijk

  Noordwijk als gemeente waar ouderen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Baas kunnen blijven over hun leven. Overal een gevoelde wens. Het kan, maar hiervoor moet de omgeving seniorvriendelijker worden. En wie weten beter dan de ouderen zelf wat hiervoor nodig is?

 • Ecologisch beheer van bermen en oevers

  21 juli 2022 Bermen

  Soortenrijkdom is niet vanzelfsprekend. Gemeente Noordwijk werkt daarom aan een ecologisch beheer van bermen en oevers. De aanpak wordt verder verfijnd, bijvoorbeeld met gefaseerd maaien en het verbeteren van de maaimomenten.

 • Break-out Day voor jongeren vanaf 10 jaar

  21 juli 2022 Breakout events

  Bedwing een stormbaan van 46 meter. Maak lol met de skippyfunslang. Of ontdek wat je kunt met een vliegend tapijt. Jongeren vanaf 10 jaar kunnen zich uitleven op de Break-out Day op vrijdag 19 augustus 2022.

 • Op naar de omgevingsvisie 2.0

  12 juli 2022 Gemeentehuis

  Gemeente Noordwijk organiseert een nieuwe reeks gesprekken over de toekomst van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Samen met inwoners, ondernemers en verenigingen maken we de omgevingsvisie 2.0.

 • Rookvrij strand decor voor campagne De Rookvrije Generatie

  11 juli 2022 Rookvrij strand

  Rookvrij strand van gemeente Noordwijk in de hoofdrol van de filmopnames voor spot 'De Rookvrije Generatie'. 'Gezonde zeelucht = rookvrij'. Zo simpel is het.

 • “Bij dit vaarwel is het goed om nogmaals onze waardering te laten blijken”

  11 juli 2022 Foto 1 - Fotocredits © Els Bax

  Drager van de gemeentelijke Zilveren Erespeld Jo van der Lippe stopt en neemt afscheid van de Albatros. Burgemeester Verkleij: “Het is goed om met dit vaarwel nog eens stil te staan bij de plek die hij en zijn schip hebben in de verhalen over onze kust, onze zee, en de mooie mensen die er wonen."

 • Tijn Smeltink gehuldigd als Cyber Agent

  10 juli 2022 Hackshield

  Op donderdag 7 juli 2022 kreeg de Noordwijkse ‘Cyber Agent’ Tijn Smeltink de dag van z’n leven. Hij werd als Noordwijkse winnaar van het programma Hackshield opgehaald door de politie en naar het gemeentehuis vervoerd. Hier werd hij gehuldigd door burgemeester Wendy Verkleij.

 • Portefeuilleverdeling bekend

  07 juli 2022 College

  De portefeuilleverdeling van het college van burgemeester en wethouders is bepaald. Wie doet wat? Check het overzicht.

 • Op zoek naar herbruikbare materialen in oude De Schelft

  08 juli 2022 Schouw op locatie - Medewerkers Slangen + Koenis nemen kijkje in de oude De Schelft

  Valt er materiaal uit de afgebrande De Schelft opnieuw te gebruiken? De medewerkers van Slangen & Koenis Architecten keken er rond. Wat leverde hun zoektocht op?

 • Duimen omhoog voor proef

  06 juli 2022 Proef verkeersvrij centrum Noordwijkerhout

  Duimen omhoog voor proef met verkeersvrijcentrum Noordwijkerhout. Medewerkers van Brownies & Downies vinden zo'n verkeersvrijcentrum heel prettig werken. Waarom eigenlijk?

 • Nieuwe gemeentesecretaris gemeente Noordwijk

  06 juli 2022 Gemeentesecretaris twitter

  Ilse Overzier is de nieuwe gemeentesecretaris Gemeente Noordwijk. Het college heeft haar in de B&W-vergadering van dinsdag 5 juli benoemd.

 • Fractievoorzitters zetten handtekening onder coalitieakkoord

  04 juli 2022 Coalitieakkoord ondertekening

  Het Coalitieakkoord is op maandag 4 juli 2022 formeel bekrachtigd. De afgelopen weken is het akkoord dankzij de open en constructieve samenwerking met de gemeenteraad aangevuld. Formateur Roberto ter Hark spreekt er namens de coalitiepartijen zijn dank voor uit. “We hebben een beter akkoord.” Een sterk begin van de komende raadsperiode 2022 - 2026.

 • Noordwijk veteranen ontvangen unieke veteranencoin

  04 juli 2022 Veteranendag

  Op zaterdag 2 juli 2022 vierden we Veteranendag in de gemeente Noordwijk. Een speciale editie dit keer, want burgemeester Wendy Verkleij overhandigde een unieke veteranencoin aan de aanwezige veteranen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk.

 • Nieuw seizoen start met 3 cultuurmarkten

  01 juli 2022 Cultuurmarkt

  Het nieuwe seizoen start in gemeente Noordwijk met 3 cultuurmarkten. Gemeente en sector in actie voor de lokale culturele sector. En dat is hard nodig.

 • Gestart. Doorstroomadviseur Anita Heemskerk

  30 juni 2022 Doorstroomadviseur

  Gemeente Noordwijk, Woonstichting Stek en woningstichting Sint Antonius van Padua presenteren hun nieuwe doorstroomadviseur. Anita Heemskerk. Zij zorgt voor meer beweging en lucht in de vastgelopen woningmarkt en dan met name het segment sociale huurwoningen.

 • Brede school in Noordwijk aan Zee voor kinderen van 0 tot 12 jaar

  30 juni 2022 Nieuwbouw Zeehonk Wakersduin

  Sophia Scholen bouwt een nieuwe brede school op de locatie van de oude Wakersduin. Demissionair wethouder Dennis Salman verrichte op 30 juni 2022 de feestelijke starthandeling in aanwezigheid van leerlingen, leerkrachten, ouders en omwonenden.

 • Bomen rooien voor uw veiligheid

  30 juni 2022 Bomen

  In juli 2022 rooit een aannemer 325 bomen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Ze zijn dood, ernstig ziek of gevaarlijk. De gemeente plant weloverwogen terug. Al is dat soms niet op dezelfde plek.

 • 1e visualisaties nieuwe De Schelft

  28 juni 2022 Nieuw gebouw - De nieuwe De Schelft in Noordwijkerhout 3

  Slangen + Koenis Architecten ontwerpt de nieuwe De Schelft in dorp Noordwijkerhout in gemeente Noordwijk. Ze hebben mooie ideeën. Bekijk de 1e tekeningen voor de nieuwe De Schelft. 4 indrukken welke kant het opgaat. DMOO tekende voor haarscherpe visualisaties.

 • Sociale huurwoningen Noordwijkerhout

  24 juni 2022 Feestelijke oplevering

  Woningstichting Sint Antonius van Padua neemt sociale huurwoningen in gebruik. Het gaat om 24 rug-aan-rug woningen en de 21 appartementen van het project BOE-BOL-BOE. De bouw is geïnspireerd op boerderijen (BOE) en bollenschuren (BOL), kenmerkend voor dit gebied.

 • Hoofd koel houden bij prognose

  23 juni 2022 Geld

  Het is zaak het hoofd koel te houden bij de prognose van de financiële positie gemeente Noordwijk in 2026. Zeker als Rijk en Gemeenten nog volop onderhandelen over hoeveel geld er van Rijk naar de Gemeenten gaat. Je nu al laten leiden door dreigende tekorten is niet nodig en onverstandig.

 • Gemeente Noordwijk gunt opdracht nieuwe raadzaal aan Noordwijks architectenbureau

  23 juni 2022 Raadzaal

  Burgemeester Wendy Verkleij maakt de uitkomst van de architectenselectie bekend voor de nieuwe raadzaal van Noordwijk. Na een grondige selectieprocedure kwam het Noordwijkse architectenbureau KVDK als beste uit de bus. KVDK ontwierp een multifunctionele ruimte in het hart van het gemeentehuis van Noordwijk.

 • Verkeersluw centrumgebied Noordwijkerhout

  23 juni 2022 Parkeren

  Het verkeersbesluit ‘Verkeersluw centrumgebied Noordwijkerhout’ uit 2020 wordt deze zomer actueel. Maar wat hield het ook al weer in? Geheugenopfrissertje.

 • Slangen + Koenis Architecten ontwerpt de nieuwe De Schelft

  20 juni 2022 De Schelft

  Welk gespecialiseerd bureau ontwerpt de nieuwe De Schelft? Bureau Slangen + Koenis Architecten is als beste uit de bus gekomen. Daarmee is de Europese niet openbare aanbesteding achter de rug. Nu op naar een definitief ontwerp.

 • College informeert raad over uitspraak spoedappèl Van Erk - Bever

  20 juni 2022 Gemeentehuis Noordwijk

  Het college heeft de gemeenteraad op de hoogte gesteld van de recente uitspraak spoedappèl Van Erk - Bever. “De levering van de percelen aan Van Erk is een stap dichterbij gekomen.”

 • Coalitieakkoord geeft koers voor onze dorpen voor de komende 4 jaar

  20 juni 2022 Coalitieakkoord

  Op maandagochtend 20 juni 2022 hebben de fractievoorzitters van VVD, Partij voor de Inwoners, CDA en Lijst Salman Noordwijk hun coalitieakkoord voor de raadsperiode 2022 - 2026 gepresenteerd. ‘Recht zo die gaat - De inwoner als loods van het gemeentebestuur’.

 • Kseniya Dessing (10 jaar) nieuwe kinderburgemeester van Noordwijk

  09 juni 2022 Kinderburgemeester

  Kseniya Dessing wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk. Na een spannende selectiemiddag kwam zij als winnaar uit de bus. Vanaf 5 juli 2022 vertegenwoordigt zij de kinderen van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

 • Gepikt tijdens het prikken

  07 juni 2022 Handi cart

  Een Z-Ambassadeur is bestolen van zijn handicart terwijl hij zwerfvuil en troep ging prikken in Noordwijkerhout. Help je mee de cart terug te vinden?

 • Tijdelijke uitbreiding voor onderwijs nieuwkomers in Rijnsburg

  02 juni 2022 Leerlingen

  5 samenwerkende gemeenten in de Duin- en Bollenstreek openen tijdelijk een extra locatie voor voortgezet onderwijs voor nieuwkomers in de gemeente Katwijk. De gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Katwijk en Noordwijk betalen de huur van 6 lokalen in de middelbare school Yuverta aan de Sandtlaan in Rijnsburg.

 • Jongerenvragenlijst over duurzaam Noordwijk

  01 juni 2022 Duurzaam verwarming met huisje en sjaal

  “Het huis verduurzamen of toch een toffe vakantie, wat vinden de jongeren van Noordwijk?!” De jongerenvragenlijst over duurzaam Noordwijk van de gemeente raakt een snaar. De vragenlijst werd eind mei via de scholen uitgezet. Binnen een mum van tijd hadden 173 scholieren ‘em ingevuld.

 • Let op de bastaardsatijnrups in duinen

  30 mei 2022 Bastaardsatijnrups

  Bastaardsatijnrupsen op zoek naar voedsel trekken massaal vanuit de duinen het strand op. Voor bezoekers is dit oppassen geblazen, want aanraking met de brandharen van deze rups veroorzaakt een zeer venijnige jeuk.

 • Stratego met parkeerplaatsen

  30 mei 2022 Parkeren

  De bezoeker aan Noordwijk aan Zee ziet dat de kust bruist van de bouwactiviteiten. De gemeente doet er ondertussen alles aan om voldoende parkeerplaatsen aan te kunnen bieden. Het is stratego met parkeerplaatsen. Wat houdt dat in? Wat ligt nog in het verschiet?

 • Noordwijk richt Cultuurraad op

  24 mei 2022 Monica 1 (1)

  Voor de nieuw te vormen Cultuuraad zoekt gemeente Noordwijk 5 bestuursleden plus een voorzitter. Belangrijk doel van de Cultuurraad Noordwijk is adviseren over een samenhangend beleid voor kunst en cultuur in Noordwijk. Daarnaast is het een platform voor overleg over en weer van aangesloten culturele organisaties en gezelschappen. Zowel op amateur - als op professioneel niveau.

 • Gladheid fietspad Herenweg aanpakken

  20 mei 2022 Gladheid

  De gemeente heeft na klachten en valpartijen direct de gladheid in de bochten op het fietspad langs de Herenweg aangepakt. Met stoom en een natuurvriendelijk oplosmiddel werd de oorzaak weggenomen.

 • Samenwerken aan schone, hele en veilige winkelgebieden

  17 mei 2022 Straatschouw

  Veilig laden en lossen en weg met foutparkeerders, onkruid op stoep en muur en losse stroomdraden. Verbeterpunten die winkeliers, pandeigenaren, politie, brandweer en gemeente Noordwijk samen oppakken. Voor een schoon, heel en veilig winkelgebied waar je voor je plezier komt winkelen.