Nieuws

RSS icoon
 • Programmabegroting 2022 - Positief en ruimte om te investeren

  15 oktober 2021

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de Begroting 2022 aan de gemeenteraad gestuurd. Een mooie laatste begroting van het 1e college van de gefuseerde gemeente.

 • HOV Noordwijk - Schiphol

  14 oktober 2021

  Hoogwaardig openbaar vervoer zorgt ervoor dat Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen goed aangesloten zijn op de Randstad. Verken de route nu alvast. Bekijk het filmpje.

 • Gemeente Noordwijk geeft ambtsketens in bruikleen

  13 oktober 2021

  De gemeente Noordwijk geeft de ambtsketens van de voormalige gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout in bruikleen. Aan Museum Noordwijk en aan Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo) in Noordwijkerhout. Burgemeester Wendy Verkleij ondertekende op 13 oktober de bruikleenovereenkomst met vertegenwoordigers van beide musea.

 • Wijkschouw Boechorst

  12 oktober 2021

  Op donderdag 7 oktober 2021 was er met de huurders in de wijk Boechorst in Noordwijk Binnen een wijkschouw. Wat valt ze op aan hun wijk?

 • Dag van de Duurzaamheid

  12 oktober 2021

  Op de Dag van de Duurzaamheid wordt er extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid in het onderwijs. Veel basisscholen en middelbare scholen doen hieraan jaarlijks mee op 8 oktober 2021, ook in Noordwijk.

 • Fietsersvoorrang

  11 oktober 2021

  De gemeente past opnieuw een rotonde aan. Het gaat om de rotonde Schiestraat - Gooweg - Nieuwe Offemweg in Noordwijk Binnen. Ook hier komt fietsersvoorrang. Maar de gemeente wil meer doen. Daar wordt een plan voor opgesteld.

 • Samen bestrijden we eenzaamheid

  08 oktober 2021

  Soms is eenzaamheid moeilijk te zien. Hoe herken jij eenzaamheid bij jouw buurman, tante of oma? En dan? Durf jij daar een gesprek over te voeren? We merken dat het herkennen en aanpakken van eenzaamheid lastig is. Vandaag is de laatste dag van de landelijke campagne.

 • Prikbus nog t/m donderdag 28 oktober 2021 in Noordwijk

  08 oktober 2021

  Het is nog t/m donderdag 28 oktober 2021 mogelijk om in Noordwijk zonder afspraak een vaccinatie te halen in de prikbus van de GGD Hollands Midden. De bus staat elke donderdag tussen 11:00 en 17:00 uur op het Rederijkersplein.

 • Acties die verkeersveiligheid vergroten

  07 oktober 2021

  De gemeente heeft op verschillende plekken kleine acties uitgevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. Fietsersvoorrang. Duidelijke wegmarkeringen en een andere kleur asfalt. Rood.

 • Vergadering Erfgoedcommissie Noordwijk op 7 oktober 2021

  05 oktober 2021

  Op donderdag 7 oktober 2021 om 9:30 uur vergadert de Erfgoedcommissie Noordwijk in de Oude Raadzaal in het gemeentehuis Noordwijk.

 • Noordwijk investeert in versterking van retail en horeca

  30 september 2021

  Winkels en horeca. 2 belangrijke pijlers van de lokale economie in onze gemeente. Hoe versterken gemeente en ondernemers de horeca en winkels? Hoe houden ze met elkaar deze aantrekkelijk voor inwoners en bezoekers? Dat staat in de nieuwe ‘Retail- en horecavisie 2021-2023’. Noordwijk wil 1,7 miljoen uitgeven om het versterkingsplan de komende 3 jaar te kunnen uitvoeren. De gemeenteraad heeft deze week ingestemd.

 • Plaatsing Stolpersteine in Noordwijk

  30 september 2021

  Op initiatief van de Stichting Stolpersteine Noordwijk zijn in Noordwijk 13 Stolpersteine geplaatst. De Stolpersteine liggen voor de huizen waar vandaan Joodse Noordwijkse inwoners tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn afgevoerd. Zij keerden nooit meer terug. De geplaatste Stolpersteine herinneren ons blijvend hieraan.

 • Houd jij je huid geZONd?

  28 september 2021

  De zon is heerlijk, maar teveel zon niet. Je kunt verbranden en vergroot hiermee de kans op huidkanker. Zonnebrand smeren gaat dit tegen. Door te smeren voorkom je zonneschade en houd je je huid gezond. Smeren met zonnebrandcrème moet net zo’n gewoonte worden als handen wassen of water drinken. Maar je denkt er niet altijd aan als je de deur uitgaat. Daarom kocht de gemeente 50 dispensers gevuld met zonnebrandcrème.

 • Rijbewijs online verlengen

  27 september 2021

  Door het digitaal verlengen van het rijbewijs maken we het weer een stukje makkelijker voor onze inwoners. Dit is veilig en snel. Je kunt jouw aanvraag online in gang zetten. En hoeft maar 1 keer naar het gemeentehuis. Alleen als je jouw rijbewijs komt halen!

 • Samen strijden tegen eenzaamheid

  24 september 2021

  Hoe weet je of jouw buurman eenzaam is? En wat kun je hieraan doen om hem te helpen? Met bijeenkomsten met verschillende partners uit de regio delen we kennis en ervaringen. Ook vragen we mensen die worstel(d)en met eenzaam zijn over oplossingen en moeilijkheden die ze tegenkomen. Zo leren we van elkaar en kunnen we mensen helpen om weer meer met anderen in contact te komen.

 • 40 Partijen ondertekenen Sportakkoord 2021-2022 in nieuwe accommodatie VVSB

  23 september 2021

  Een kleine 40 organisaties die op één of andere manier iets voor sport en bewegen willen dan wel kunnen betekenen, plaatsten woensdag 22 september 2021 hun handtekening onder het Sportakkoord 2021-2022. De ondertekening vond plaats in de splinternieuwe accommodatie van VVSB in aanwezigheid van de 3 betrokken wethouders Dennis Salman (sport), Roberto ter Hark (cultuur) en Sjaak van den Berg (sportaccommodaties).

 • Gemeente Noordwijk vraagt vergunning aan voor bouw tijdelijke hal De Schelft

  22 september 2021

  De gemeente Noordwijk wil in januari 2022 een tijdelijke hal opleveren ter vervanging van de afgebrande De Schelft. De gemeente vraagt daarvoor een vergunning aan bij de Omgevingsdienst West-Holland.

 • Noordwijk wil investeren voor duurzame ontwikkelingen

  22 september 2021

  De gemeente Noordwijk wil voor miljoenen euro’s gaan investeren in Alliander en Meerlanden. Voor het betalen van een deel van hun duurzame ontwikkelingen. Zo levert de gemeente Noordwijk een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en de circulaire economie. Om de klimaatdoelen te halen.

 • Oproep voor een historisch magazine

  21 september 2021

  De gemeente Noordwijk doet een oproep om verhalen, foto’s en ideeën in te sturen voor een historisch magazine over de gemeente in coronatijd.

 • Nieuwe fietsenstalling Langevelderslag geopend

  15 september 2021

  Wethouder Roberto ter Hark opende op 15 september de nieuwe fietsenstalling bij de strandopgang naar Langevelderslag. Door de vernieuwing van de (onbewaakte) fietsenstalling zijn er 300 extra plekken voor het parkeren van fietsen beschikbaar. Ook is er ruimte voor het parkeren van scooters en bromfietsen.

 • Uitvoering herinrichting Parallel Boulevard officieel gestart

  15 september 2021

  Dinsdagmiddag 14 september hebben wethouder Alkemade van de gemeente Noordwijk en hoogheemraad Von Faber van het hoogheemraadschap van Rijnland samen officieel het startsein gegeven voor de herinrichting van de Parallel Boulevard.

 • Rondleiding voor de burgemeester in bloeiend dahliaveld

  14 september 2021

  Afgelopen week bezocht burgemeester Wendy Verkleij de prachtig bloeiende dahliavelden van Weijers Blooming Dahlia's. Hier werd zij ontvangen door de onderneemsters van FAM Flower Farm.

 • Melding over onkruid doorgeven? Doe het via Fixi

  13 september 2021

  Het weer in de afgelopen zomer heeft er voor gezorgd dat het onkruid zeer snel groeide. Hierdoor is een achterstand ontstaan om het onkruid te verwijderen. Momenteel plant de gemeente extra werkzaamheden in om deze achterstand in te halen. Jouw meldingen helpen ons hierbij.

 • Bijeenkomst nieuw cultuurbeleid

  07 september 2021

  De gemeente Noordwijk werkt aan een nieuw cultuurbeleid. Wij stellen deze samen op met partijen die een rol hebben gespeeld in de uitvoering van het huidige cultuurbeleid. Zo bouwen we samen aan een nieuw eigentijds cultuurbeleid dat past bij onze 4 kernen.

 • Noordwijk speelt opnieuw de 1e voetbalwedstrijd uit de geschiedenis

  13 september 2021

  Op zaterdag 11 september 2021 spelen Noordwijkers en Noordwijkerhouters de 1e voetbalwedstrijd in Nederland na. Dat gebeurde in 1789. Zo blijkt uit brieven van Engelse Kostschool jongetjes aan hun moeders aan de overkant van de Noordzee. Onze gemeente schreef sportgeschiedenis.

 • Noordwijk: een bloemrijke gemeente

  29 september 2021

  De vele bloemen en het kustgebied zijn dé kenmerken van de Duin en Bollenstreek regio. Dit najaar gaan wij deze identiteit in gemeente Noordwijk versterken. We zetten in op bloeiende wegbermen en een fleurig welkom bij binnenkomst in onze gemeente.

 • Prikbus vanaf 9 september op Rederijkersplein in Noordwijk

  08 oktober 2021

  Vanaf donderdag 9 september 2021 is het mogelijk om in Noordwijk zonder afspraak een vaccinatie te halen in de prikbus van de GGD Hollands Midden. De bus staat elke donderdag tussen 11:00 en 17:00 uur op het Rederijkersplein.

 • Onze scholen in Noordwijk zijn weer begonnen

  01 september 2021

  Maandag 30 augustus zijn de scholen in onze regio weer begonnen. Veel kinderen gaan dan met de fiets op pad. Het is belangrijk dat onze kinderen dit veilig kunnen doen. Als gemeente geven we graag extra aandacht aan onze schoolgaande kinderen. Zo kan iedereen op de weg weer veilig aan elkaar wennen.

 • Jouw verhaal staat voorop

  01 september 2021

  De eerste reacties zijn binnen. Het is ongelofelijk leuk om te zien welke plekken inwoners in hun hart gesloten hebben en om te horen welke verhalen ze erbij vertellen. Doe je ook mee? Jouw verhaal staat voorop!

 • Deel jouw mooie plek én verhaal met ons!

  13 oktober 2021

  Wat is jouw favoriete plek met bijzondere herinnering in Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout of De Zilk?

 • Burgemeester neemt maatregelen op het strand

  30 september 2021

  Burgemeester Wendy Verkleij heeft maatregelen genomen om overlast op het strand te voorkomen. Vanaf 10 juni 2021 van kracht.

 • Toekomstvisie De Schelft

  30 september 2021

  Donderdag 20 mei 2021 geeft het college een presentatie over De Schelft. De commissie Welzijn krijgt een beeldvormende presentatie van de mogelijke varianten van De Schelft.

 • Atelier Bronsgeest

  30 april 2021

  Bronsgeest wordt de groenste wijk van Gemeente Noordwijk. Het ambitieniveau is hoog. De projectontwikkelaars hebben eind april met elkaar gesproken wat die ambitie voor hun inhoudt. De komende tijd zal nog veel onderzocht worden om deze groene ontwikkeling mogelijk te maken.