Nieuws RSS icoon

 • Anne Frankbomen krijgen gedenkborden

  21 april 2021

  Vandaag plaatsten vier wethouders gedenkborden bij de nieuwe Anne Frankbomen in onze dorpen. Deze levende monumenten werden vorig jaar in de winter geplant ter ere van 75 jaar vrijheid. De kastanjebomen zijn nakomelingen van de boom waar Anne Frank vanuit het Achterhuis op uitkeek.

 • Bijdankt voor het tellen

  20 april 2021

  Iets meer dan 11.000 mensen deden dit jaar mee aan de Nationale Bijentelling. Misschien telde je ook mee. Hartelijk dank daarvoor. Zo houden we goed zicht op hoe het met onze bijen gaat.

 • Fietsersvoorrang rotonde Beeklaan - Bonnikeplein - Boekerslootlaan

  20 april 2021

  De volgende rotonde wordt aangepast naar fietsersvoorrang. Het gaat om de rotonde Beeklaan - Bonnikeplein - Boekerslootlaan in Noordwijk Binnen.

 • Inspreekbijeenkomst Provinciale Staten over Regionale Energiestrategieën

  20 april 2021

  Provinciale Staten nodigen inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit om in te spreken en hun mening te geven over de Regionale Energiestrategieën (RES’en). Laat uw mening horen bij de inspreekbijeenkomst op 14 mei 2021.

 • Aankoop Admiraal - De Wit

  20 april 2021

  Medio april 2021 heeft het college besloten het perceel Admiraal - De Wit in Noordwijk aan Zee aan te kopen. Eerst zal het perceel een belangrijk puzzelstuk in de parkeerpuzzel zijn. Daarna met elkaar inzetten op een mooie projectontwikkeling. Alles bij elkaar 5000m2 om iets moois van de grond te krijgen.

 • Lintjesregen 2022

  20 april 2021

  Wilt u iemand voordragen voor een lintje in 2022? Bijvoorbeeld vanwege enorme inzet voor een (sport)vereniging of ander vrijwilligerswerk. Als inwoner kunt u hiervoor het initiatief nemen. Dien uw aanvraag voor 1 juli 2021 in.

 • 4 en 5 mei 2021 in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk

  19 april 2021

  Ook dit jaar herdenken en vieren we 4 en 5 mei 2021 helaas nog thuis. Jammer en teleurstellend. Laten we proberen er samen toch iets van te maken. Bekijk hieronder het programma voor Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

 • Vergadering Erfgoedcommissie Noordwijk op 22 april 2021

  16 april 2021

  Op donderdag 22 april 2021 om 9:30 uur vergadert de Erfgoedcommissie Noordwijk. In verband met de coronamaatregelen vergadert de Erfgoedcommissie Noordwijk digitaal.

 • Praktisch verkeersexamen voor 750 leerlingen basisscholen

  15 april 2021

  De groepen 7 en 8 van de basisscholen in de dorpskernen De Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee van onze gemeente leggen komende tijd een praktische verkeersexamen af.

 • Oud-griffier Huub Kolen overleden

  15 april 2021

  Met veel verdriet hebben we kennis genomen van het plotseling overlijden van onze oud-griffier H.C.A. (Huub) Kolen.

 • Oud-gemeentesecretaris Rinus Adriaanse overleden

  15 april 2021

  Met veel verdriet hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van onze oud-gemeentesecretaris M.J. (Rinus) Adriaanse.

 • Fietsersvoorrang op rotonde Picképlein

  12 april 2021

  Ook op de rotonde op het Picképlein hebben fietsers sinds kort voorrang. In 1 dag werd de situatie omgezet.

 • De 'groene lat' ligt hoog voor Bronsgeest

  12 april 2021

  Bronsgeest in Noordwijk Binnen. De ambitie is om er een nieuw groen woongebied te bouwen. Hoe groen durven we te zijn? De ‘groene lat’ ligt in ieder geval hoog.

 • Snel knopen kunnen doorhakken. Juist Nu

  08 april 2021

  Gemeente Noordwijk heeft een Versnellingstafel ingericht om de komende maanden snel knopen te kunnen doorhakken over corona-gerelateerde vraagstukken.

 • Laat de bellenblazer het werk doen

  08 april 2021

  Hou je ook van een schoon strand? Een schone zee? Het voorkomen van plasticafval in zee en op het strand is nog nooit zo simpel geweest. Steun de crowdfundactie om de belletjesblaasinstallatie in de monding van de Oude Rijn mogelijk te maken. Een scherm van belletjes voorkomt dat plastic op ons strand terechtkomt.

 • Opheffen tijdelijke parkeerterrein ’t Stille Zuie

  07 april 2021

  Het college heeft besloten het tijdelijke parkeerterrein ’t Stille Zuie bij de Maarten Kruytstraat op te heffen. De vergunning ervoor is verlopen. Gelukkig komt er een nieuwe tijdelijke parkeervoorziening.

 • Oud-raadslid en oud-wethouder Ted Jansen overleden

  06 april 2021

  Met veel verdriet hebben we kennis genomen van het overlijden van ons oud-raadslid en onze oud-wethouder: Ted Jansen.

 • Herstelwerkzaamheden R.K. Jeroenskerk

  07 april 2021

  De gemeente bereidt herstel aan de toren van de R.K. Jeroenskerk voor. Een proef wees uit welke voeg het beste is.

 • Start mantelzorgwaardering 2021

  06 april 2021

  Als blijk van waardering voor haar mantelzorgers stuurt gemeente Noordwijk ieder jaar een bedankje. Heb je een mantelzorger en woon je in Noordwijk, Noordwijkerhout of De Zilk? Dan kun je mogelijk voor jouw mantelzorger de mantelzorgwaardering 2021 aanvragen. Dit kan vanaf 1 april 2021.

 • Bouwen aan weerbaarheid in bestuur en organisatie

  06 april 2021

  De evaluatie van het integriteitsbeleid is afgerond. Burgemeester Wendy Verkleij heeft de gemeenteraad met een brief op de hoogte gesteld van de uitkomsten. De opdracht: op basis van dit onderzoek verder bouwen aan weerbaarheid in bestuur en organisatie.

 • Brede maatschappelijke alliantie bespreekt overbruggen coronacrisis

  02 april 2021

  Op woensdag 24 maart 2021 vond opnieuw een digitale bijeenkomst plaats van de Brede maatschappelijke alliantie. De 3e van dit jaar. Sinds het begin van de coronacrisis voert de gemeente op deze wijze regelmatig en intensief overleg met haar maatschappelijke partners.

 • Leerlingen aan de slag met eigen windwokkel

  01 april 2021

  Bij het maken van de omgevingsvisie zijn ook scholieren betrokken. Voor het thema duurzame energie hebben zij het plan bedacht om een windwokkel te maken. Samen met gemeente worden de voorbereidingen getroffen om dit plan voor elkaar te krijgen.

 • Noordwijk daagt Lisse uit tijdens het NK Tegelwippen

  30 maart 2021

  Dinsdag 30 maart 2021 gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. Gemeente Noordwijk gaat met gemeente Lisse de strijd aan om wie de meeste tegels inruilt voor groen. Help jij mee door jouw tuin te vergroenen en je uitgewipte tegels aan te melden via de app?

 • Nieuwe projecten gezocht voor Noordwijks Sportakkoord

  30 maart 2021

  Voor het Noordwijks Sportakkoord van 2021 is het vanaf nu mogelijk om een aanvraag te doen voor uw vernieuwende idee voor een project, activiteit of aanpak.

 • Gemeenten en ‘Voor ieder 1’ tekenen dienstverleningsovereenkomst

  26 maart 2021

  Op 25 maart 2021 was er een bijzonder digitaal tekenmoment. Wethouders Jan van Rijn van Hillegom, Jeanet van der Laan en Jolanda Langeveld van Lisse, Arno van Kempen van Teylingen en Dennis Salman van Noordwijk zetten samen met Gerrit Jan Hoogeland, gedelegeerd bestuurder van Voor ieder 1, een handtekening onder de dienstverleningsovereenkomst (dvo) voor de stichting i.o. Voor ieder 1.

 • Uitkomsten participatie De Schelft

  25 maart 2021

  De uitkomsten van de participatie over de Schelft helpen bij het opstellen van het definitieve programma voor de nieuwe accommodatie. Dat gebeurt de komende maanden. Voor de zomer gaat een voorstel naar de gemeenteraad.

 • Jouw wensenlijstje voor Zeeburg

  24 maart 2021

  De inwoners van Zeeburg zijn van harte uitgenodigd om mee te denken over de vernieuwing van hun wijk. De eerste stap. Horen wat de wensen, meningen en ideeën zijn. Met een paar minuten werk zetten deelnemers de gemeente op het juiste spoor.

 • De Jutter op ruimtevaartmissie

  24 maart 2021

  Groep 8 van basisschool De Jutter doet dit jaar mee aan Mission X. Ruimtevaartwethouder Roberto ter Hark vertelde waarom Noordwijk zo bijzonder is. Met de ruimtevaart dichtbij huis spreekt zo’n lesprogramma nog meer aan.

 • Bestrijding blauwalg op Oosterduinse meer

  24 maart 2021

  Twee aanpakken lijken kansrijk om de blauwalg in het Oosterduinse meer succesvol te voorkomen. Want er moet een einde komen aan de hinderlijke bacteriegroeiexplosies.

 • Corona noodfonds ondernemers Noordwijk

  24 maart 2021

  Noordwijkse ondernemers kunnen vanaf nu een beroep Corona noodfonds ondernemers Noordwijk. Er is € 1.000.000,- beschikbaar.

 • Met elkaar de coronacrisis overbruggen

  23 maart 2021

  Luisteren. Aanpakken. Ondersteunen. Gemeente Noordwijk werkt intensief samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties om de coronacrisis te overbruggen. Dat is ook de komende periode topprioriteit.

 • Wat hebben wij van u geleerd om onze dienstverlening te verbeteren?

  23 maart 2021

  Eind 2020 konden onze inwoners via een vragenlijst hun mening geven over onze dienstverlening. Dit was het eerste klanttevredenheidsonderzoek over onze dienstverlening sinds de fusie. We hebben 489 reacties ontvangen. We bedanken alle inwoners die de vragenlijst hebben ingevuld voor hun mooie en nuttige bijdrage. We gaan aan de slag om onze dienstverlening verder te verbeteren.

 • Brief van burgemeester Wendy Verkleij

  23 maart 2021

  Onze burgemeester Wendy Verkleij schreef op maandag 22 maart 2021 een brief aan alle inwoners van de gemeente Noordwijk.

 • Overeenkomst woningbouw Offem Zuid West getekend

  10 maart 2021

  Burgemeester Wendy Verkleij en directeur Roel van Drongelen van Thunnissen B.V. ondertekenden op 10 maart een overeenkomst. Voor de bouw van woningen en huurappartementen in Offem Zuid West in Noordwijk. Hierdoor kan de bouw van woningen in Offem Zuid in volle vaart doorgaan.