Vanavond dinsdag 5 juli 2022 vergadert de gemeenteraad over de Perspectiefnota. Verder installeert de raad de nieuwe wethouders, de nieuwe kinderburgemeester en diverse raads- en commissieleden. U bent van harte welkom de raadsvergadering vanaf 19.00 uur bij te wonen in De Duinpan in De Zilk. Of volg de vergadering online via de livestream.

Nieuws

 • Fractievoorzitters zetten handtekening onder coalitieakkoord

  04 juli 2022

  Het Coalitieakkoord is op maandag 4 juli 2022 formeel bekrachtigd. De afgelopen weken is het akkoord dankzij de open en constructieve samenwerking met de gemeenteraad aangevuld. Formateur Roberto ter Hark spreekt er namens de coalitiepartijen zijn dank voor uit. “We hebben een beter akkoord.” Een sterk begin van de komende raadsperiode 2022 - 2026.

 • Noordwijk veteranen ontvangen unieke veteranencoin

  04 juli 2022

  Op zaterdag 2 juli 2022 vierden we Veteranendag in de gemeente Noordwijk. Een speciale editie dit keer, want burgemeester Wendy Verkleij overhandigde een unieke veteranencoin aan de aanwezige veteranen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk.

 • Nieuw seizoen start met 3 cultuurmarkten

  01 juli 2022

  Het nieuwe seizoen start in gemeente Noordwijk met 3 cultuurmarkten. Gemeente en sector in actie voor de lokale culturele sector. En dat is hard nodig.

 • Gestart. Doorstroomadviseur Anita Heemskerk

  30 juni 2022

  Gemeente Noordwijk, Woonstichting Stek en woningstichting Sint Antonius van Padua presenteren hun nieuwe doorstroomadviseur. Anita Heemskerk. Zij zorgt voor meer beweging en lucht in de vastgelopen woningmarkt en dan met name het segment sociale huurwoningen.

 • Noordwijkse Hop on Hop off bus verbindt dorpen, buitengebieden en strand

  30 juni 2022

  Laat je auto staan. Ga lekker Hoppen. Vanaf zaterdag 9 juli 2022 gaat de gratis Hop on Hop off bus weer rijden. De bekende bus die tijdens de zomer de buitengebieden, de dorpskernen en het strand met elkaar verbindt.

 • Brede school in Noordwijk aan Zee voor kinderen van 0 tot 12 jaar

  30 juni 2022

  Sophia Scholen bouwt een nieuwe brede school op de locatie van de oude Wakersduin. Demissionair wethouder Dennis Salman verrichte op 30 juni 2022 de feestelijke starthandeling in aanwezigheid van leerlingen, leerkrachten, ouders en omwonenden.

 • Bomen rooien voor uw veiligheid

  30 juni 2022

  In juli 2022 rooit een aannemer 325 bomen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Ze zijn dood, ernstig ziek of gevaarlijk. De gemeente plant weloverwogen terug. Al is dat soms niet op dezelfde plek.

 • Proef verkeersvrij centrum Noordwijkerhout

  29 juni 2022

  Na een grondige voorbereidingstijd gaat de proef met het verkeersvrij maken van het centrum van Noordwijkerhout van start. In juli en augustus is het centrum één groot veilig voetgangersgebied om te shoppen, een terrasje te pakken of elkaar te ontmoeten.

 • 1e visualisaties nieuwe De Schelft

  28 juni 2022

  Slangen + Koenis Architecten ontwerpt de nieuwe De Schelft in dorp Noordwijkerhout in gemeente Noordwijk. Ze hebben mooie ideeën. Bekijk de 1e tekeningen voor de nieuwe De Schelft. 4 indrukken welke kant het opgaat. DMOO tekende voor haarscherpe visualisaties.

 • Ook dit jaar actie zonnebrandcrème

  27 juni 2022

  Op steeds meer clubs gespot. De opvallende dispenser met crème die goed beschermt tegen ultraviolette straling. Ook dit jaar biedt de gemeente de dispensers met de 1e liter gratis aan aan organisaties.

 • Inloopavond herontwikkeling ‘Zilveren Kruis’

  27 juni 2022

  Dinsdagavond 5 juli 2022 is er een inloopavond over de herontwikkeling van de locatie Zilveren Kruis in Noordwijk Binnen. Er is een schetsontwerp gemaakt voor de nieuwbouw. Welkom vanaf 19.00 uur.

 • Sociale huurwoningen Noordwijkerhout

  24 juni 2022

  Woningstichting Sint Antonius van Padua neemt sociale huurwoningen in gebruik. Het gaat om 24 rug-aan-rug woningen en de 21 appartementen van het project BOE-BOL-BOE. De bouw is geïnspireerd op boerderijen (BOE) en bollenschuren (BOL), kenmerkend voor dit gebied.

 • Hoofd koel houden bij prognose

  23 juni 2022

  Het is zaak het hoofd koel te houden bij de prognose van de financiële positie gemeente Noordwijk in 2026. Zeker als Rijk en Gemeenten nog volop onderhandelen over hoeveel geld er van Rijk naar de Gemeenten gaat. Je nu al laten leiden door dreigende tekorten is niet nodig en onverstandig.

 • Gemeente Noordwijk gunt opdracht nieuwe raadzaal aan Noordwijks architectenbureau

  23 juni 2022

  Burgemeester Wendy Verkleij maakt de uitkomst van de architectenselectie bekend voor de nieuwe raadzaal van Noordwijk. Na een grondige selectieprocedure kwam het Noordwijkse architectenbureau KVDK als beste uit de bus. KVDK ontwierp een multifunctionele ruimte in het hart van het gemeentehuis van Noordwijk.

 • Verkeersluw centrumgebied Noordwijkerhout

  23 juni 2022

  Het verkeersbesluit ‘Verkeersluw centrumgebied Noordwijkerhout’ uit 2020 wordt deze zomer actueel. Maar wat hield het ook al weer in? Geheugenopfrissertje.

 • Gelijke kansen voor kinderen

  22 juni 2022

  Kinderen die opgroeien in huishoudens met een minimuminkomen hebben niet dezelfde kansen als hun beter gestelde leeftijdsgenoten. In plaats van de wind mee, hebben ze wind tegen. Dat zie je ook terug in het beroep op de jeugdhulp. De gemeenteraad van Noordwijk maakt € 30.000 per jaar vrij om tot en met 2024 gelijke kansen te bevorderen.

 • Slangen + Koenis Architecten ontwerpt de nieuwe De Schelft

  20 juni 2022

  Welk gespecialiseerd bureau ontwerpt de nieuwe De Schelft? Bureau Slangen + Koenis Architecten is als beste uit de bus gekomen. Daarmee is de Europese niet openbare aanbesteding achter de rug. Nu op naar een definitief ontwerp.

 • College informeert raad over uitspraak spoedappèl Van Erk - Bever

  20 juni 2022

  Het college heeft de gemeenteraad op de hoogte gesteld van de recente uitspraak spoedappèl Van Erk - Bever. “De levering van de percelen aan Van Erk is een stap dichterbij gekomen.”

 • Op naar installatie nieuwe wethoudersploeg

  20 juni 2022

  Collegiaal bestuur. Koersvast en in staat bij te sturen wanneer veranderende omstandigheden of de samenleving daarom vragen. ‘Recht zo die gaat’.

 • Coalitieakkoord geeft koers voor onze dorpen voor de komende 4 jaar

  20 juni 2022

  Op maandagochtend 20 juni 2022 hebben de fractievoorzitters van VVD, Partij voor de Inwoners, CDA en Lijst Salman Noordwijk hun coalitieakkoord voor de raadsperiode 2022 - 2026 gepresenteerd. ‘Recht zo die gaat - De inwoner als loods van het gemeentebestuur’.

 • Investeren in bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid

  17 juni 2022

  Provincie, regio Holland Rijnland en gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk investeren fors in bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid van de Bollenstreek. Er is bijna € 60 miljoen mee gemoeid.

 • Opvang Oekraïense vluchtelingen

  09 juni 2022

  In gemeente Noordwijk zijn op dit moment 4 noodopvanglocaties beschikbaar voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Ook particulieren vangen vluchtelingen op. Iedereen draagt bij.

 • Kseniya Dessing (10 jaar) nieuwe kinderburgemeester van Noordwijk

  09 juni 2022

  Kseniya Dessing wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk. Na een spannende selectiemiddag kwam zij als winnaar uit de bus. Vanaf 5 juli 2022 vertegenwoordigt zij de kinderen van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

 • Oude voetgangerstunnel wordt moderne fietsenstalling

  08 juni 2022

  In Noordwijk aan Zee heeft de gemeente een oude voetgangerstunnel omgebouwd naar een fietsenstalling met elektrische oplaadpunten. Passend genaamd fietsenstalling Vuurtorenplein. Modern fietsgemak met een vleugje nostalgie.

 • Op 17 juni 2022 is het feest in Sportcafé Noordwijk

  08 juni 2022

  De gemeente Noordwijk organiseert samen met het Sportbedrijf Noordwijk onder de vlag van Sportverkiezingen Noordwijk het Feest in Sportcafé Noordwijk. Op vrijdagavond 17 juni 2022 zijn alle sporters, sportbestuurders en sportvrijwilligers van harte uitgenodigd om de sport te vieren.

 • Gepikt tijdens het prikken

  07 juni 2022

  Een Z-Ambassadeur is bestolen van zijn handicart terwijl hij zwerfvuil en troep ging prikken in Noordwijkerhout. Help je mee de cart terug te vinden?

 • Tijdelijke uitbreiding voor onderwijs nieuwkomers in Rijnsburg

  02 juni 2022

  5 samenwerkende gemeenten in de Duin- en Bollenstreek openen tijdelijk een extra locatie voor voortgezet onderwijs voor nieuwkomers in de gemeente Katwijk. De gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Katwijk en Noordwijk betalen de huur van 6 lokalen in de middelbare school Yuverta aan de Sandtlaan in Rijnsburg.

 • Jongerenvragenlijst over duurzaam Noordwijk

  01 juni 2022

  “Het huis verduurzamen of toch een toffe vakantie, wat vinden de jongeren van Noordwijk?!” De jongerenvragenlijst over duurzaam Noordwijk van de gemeente raakt een snaar. De vragenlijst werd eind mei via de scholen uitgezet. Binnen een mum van tijd hadden 173 scholieren ‘em ingevuld.

 • Let op de bastaardsatijnrups in duinen

  30 mei 2022

  Bastaardsatijnrupsen op zoek naar voedsel trekken massaal vanuit de duinen het strand op. Voor bezoekers is dit oppassen geblazen, want aanraking met de brandharen van deze rups veroorzaakt een zeer venijnige jeuk.

 • Stratego met parkeerplaatsen

  30 mei 2022

  De bezoeker aan Noordwijk aan Zee ziet dat de kust bruist van de bouwactiviteiten. De gemeente doet er ondertussen alles aan om voldoende parkeerplaatsen aan te kunnen bieden. Het is stratego met parkeerplaatsen. Wat houdt dat in? Wat ligt nog in het verschiet?

 • Noordwijk richt Cultuurraad op

  24 mei 2022

  Voor de nieuw te vormen Cultuuraad zoekt gemeente Noordwijk 5 bestuursleden plus een voorzitter. Belangrijk doel van de Cultuurraad Noordwijk is adviseren over een samenhangend beleid voor kunst en cultuur in Noordwijk. Daarnaast is het een platform voor overleg over en weer van aangesloten culturele organisaties en gezelschappen. Zowel op amateur - als op professioneel niveau.

 • Gladheid fietspad Herenweg aanpakken

  20 mei 2022

  De gemeente heeft na klachten en valpartijen direct de gladheid in de bochten op het fietspad langs de Herenweg aangepakt. Met stoom en een natuurvriendelijk oplosmiddel werd de oorzaak weggenomen.

 • Met Beach Shuttle naar Ibiza Festival

  19 mei 2022

  Ook dit jaar brengt de Beach Shuttle bij mooi weer en grote evenementen bezoekers gratis vanaf parkeerterrein P1 van en naar Noordwijk aan Zee. De groei zit er goed in. In 2021 meer dan 5.400 passagiers! De gemeente steunt dit succesnummer daarom gul.

 • Jaarrekening 2021 in één oogopslag

  19 mei 2022

  De gemeente Noordwijk heeft 2021 met een positief resultaat van € 4,2 miljoen afgesloten. De financiële positie is robuust met een solvabiliteit van 57%. Het eigen vermogen is toegenomen met € 7 miljoen. Dat blijkt uit de jaarstukken met daarin verwerkt de Jaarrekening 2021.

 • Stratego met parkeerplaatsen aan de kust

  18 mei 2022

  Nieuwe zet in het stratego met parkeerplaatsen aan de kust. Het stoppen met het tijdelijk ingestelde dubbelzijdig parkeren op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee. Daar is nu ruimte voor.

 • Samenwerken aan schone, hele en veilige winkelgebieden

  17 mei 2022

  Veilig laden en lossen en weg met foutparkeerders, onkruid op stoep en muur en losse stroomdraden. Verbeterpunten die winkeliers, pandeigenaren, politie, brandweer en gemeente Noordwijk samen oppakken. Voor een schoon, heel en veilig winkelgebied waar je voor je plezier komt winkelen.

 • Vergadering Erfgoedcommissie Noordwijk op 19 mei 2022

  16 mei 2022

  Op donderdag 19 mei 2022 om 9.30 uur vergadert de Erfgoedcommissie Noordwijk in de Raadzaal in het gemeentekantoor in Noordwijkerhout.

 • Budgetten opplussen voor herbouw De Schelft

  12 mei 2022

  Het college informeert de gemeenteraad over de herbouw De Schelft in het dorp Noordwijkerhout. Het project heeft te maken gekregen met de sterk veranderende omstandigheden in de markt. Het college beweegt in het project mee. Alles op alles voor een mooie nieuwe De Schelft.

 • Blauwe vlag voor 3 Noordwijkse stranden

  12 mei 2022

  Noordwijk mag ook dit jaar de Blauwe Vlag hijsen. Een schitterende erkenning van de kwaliteit van het Noordwijkse strand. Vanaf vrijdag 13 mei 2022 wappert hij voor het 35ste jaar op rij fier aan de kust.

 • Nieuwe vlaggen Noordwijkerhout

  12 mei 2022

  De 4 dorpskernen krijgen ieder een eigen visuele vertaling van de merkidentiteit. Vlaggen zijn hier de 1e zichtbare uitwerking van. Primeur deze week in Noordwijkerhout. Waarom rood?

 • Koninklijke Erepenning voor de Reddingsbrigade Noordwijk

  09 mei 2022

  Op zaterdag 7 mei reikte burgemeester Wendy Verkleij de Koninklijke Erepenning uit aan de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB). Deze penning symboliseert de waardering van Koning Willem Alexander voor de bijzondere verdiensten van de NRB.

 • Prikken in de Bibliotheek zonder afspraak

  06 mei 2022

  Op dinsdag 10, 17 en 24 mei 2022 kun je van 12.00 - 16.00 uur terecht voor een vaccinatie zonder afspraak in de Bibliotheek van Noordwijk. Het gaat om een 1e en 2e vaccinatie of de herhaalprik: de 1e en 2e booster.

 • Workshop Kuuroord

  06 mei 2022

  Begin mei 2022 organiseerde de gemeente voor geïnteresseerde ondernemers de workshop Kuuroord. Om kennis over kuuroord en Thalasso te delen maar ook om met elkaar in gesprek te gaan welke toegevoegde waarde de onderscheiding ‘Heilzame Badplaats’ kan hebben voor hun gasten én hun bedrijf.

 • Herdenken en vieren in de gemeente Noordwijk

  22 april 2022

  In heel Nederland herdenken we op 4 mei onze oorlogsslachtoffers. Op 5 mei vieren we de vrijheid. In dit overzicht vindt u het programma voor 4 en 5 mei 2022 in de gemeente Noordwijk.

 • Winkelgebieden Noordwijk gaan op voor Keurmerk Veilig Ondernemen

  20 april 2022

  Met een dagschouw op vrijdag 6 mei zetten winkelgebieden in Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen de eerste stappen naar het Keurmerk Veilig Ondernemen.

 • Groene Tuinen in Hollandse Duinen

  19 april 2022

  Wordt het een Wilde hyacint? De Moerasandoorn? Daslook? Of… ? Maak je tuin of een plek op je dakterras mooi met Hollands groen. Dat is waar het om draait bij het project Groene Tuinen in Hollandse Duinen. Doe je mee?

 • ‘De Verdiende Trots’ voor Cees Borger

  19 april 2022

  Op 1e Paasdag ontving de 93-jarige Cees Borger in de Rooms Katholieke Sint Jeroenskerk tijdens de Paasmis ‘De Verdiende Trots’ uit handen van burgemeester Wendy Verkleij. Cees Borger nam na 47 jaar trouwe dienst afscheid als dirigent van het kerkkoor. In die 47 jaar heeft hij veel betekend voor de cultuur in Noordwijk.

 • Actie Groen Dak gestart

  29 april 2022

  Huiseigenaren in Boerenburg kunnen eenvoudig en voordelig een groen dak aanleggen of regenton aanschaffen. Door gebruik te maken van de duurzaamheidssubsidie van de gemeente en het aanbod van het bedrijf Green2Live. Kijk voor de subsidie in de Verordening Duurzaamheidssubsidie Noordwijk 2020.

 • Slimste kruising in Noordwijk

  14 april 2022

  Veel tips en verbeterverzoeken van weggebruikers verwerkt in de compleet gemoderniseerde kruising Gooweg/Van Berckelweg in Noordwijk Binnen. Sensoren, lussen en een slimme installatie houden rekening met het weer, de verkeersstromen, de verkeersveiligheid en comfort.

 • Bodemonderzoekers: ‘Grond Bronsgeest geschikt’

  13 april 2022

  De grond in Bronsgeest is schoon genoeg om te hergebruiken en om te bebouwen. Dat blijkt uit onderzoek.

 • Goed bij de LES in Witte Kerk

  13 april 2022

  In april 2022 zijn er dorpsgesprekken over een toekomst zonder aardgas en een samenleving waar energie duurzaam wordt opgewekt. In de Witte Kerk was het eerste gesprek. Het was een mooie opkomst. Een goed gevulde kerk en veel interactie. Het smaakt naar meer.

 • Vragenlijst Noordwijk Energieneutraal

  12 april 2022

  Gemeente Noordwijk gaat in de toekomst van het aardgas af. We werken aan een toekomst waarin energie duurzaam opgewekt wordt. We maken een plan hoe we dat gaan doen. We horen graag hoe jij er tegenaan kijkt. Wat je aan mogelijkheden ziet. Onze vragenlijst staat voor je klaar.

 • 125 jaar Crescendo met Koninklijke Onderscheiding voor Ad Baljeu

  11 april 2022

  De vereniging ‘Harmoniekapel Crescendo’ uit Noordwijk bestaat 125 jaar. Zij vierde dit jubileum op 10 april 2022 met een jubileumconcert in de Muze. Burgemeester Wendy Verkleij bracht persoonlijk haar felicitaties over en verraste Ad Baljeu met een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Ben je mantelzorger? Dan verdien je een bedankje

  05 april 2022

  Mantelzorgers kunnen vanaf 1 april tot 31 december 2022 de mantelzorgwaardering aanvragen. Welzijn Noordwijk regelt de mantelzorgwaardering via de NoordwijkPas.

 • Noordwijk lanceert Historisch Magazine LUCHT

  14 april 2022

  Binnenkort bij iedere inwoner van de gemeente Noordwijk op de deurmat: Historisch Magazine LUCHT. Een magazine voor en door inwoners over de coronajaren in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

 • Veel gesprekstof tijdens jongerenbijeenkomst met burgemeester en wethouder

  01 april 2022

  Op woensdagmiddag 30 maart 2022 gingen 15 jongeren in gesprek met burgemeester Wendy Verkleij en wethouder Dennis Salman. Onderwerpen van gesprek: hoe gaat het met de Noordwijkse jongeren na de lange coronaperiode en wat kan er volgens hen verbeterd worden in de gemeente Noordwijk?

 • Publieksmomenten bij bezoek Koninklijk Paar aan Duin- en Bollenstreek

  31 maart 2022

  Op donderdag 7 april 2022 bezoeken Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima de Duin- en Bollenstreek. Tijdens dit bezoek doet het Koningspaar Lisse, Hillegom, Teylingen, Katwijk en Noordwijk aan. Op een aantal locaties is publiek van harte welkom.

 • Eerste helft Parallel Boulevard

  31 maart 2022

  Eind maart stonden gemeente en aannemer Dura Vermeer even stil bij de oplevering van de eerste helft van de opknapbeurt van de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee. Weer een bijdrage aan de kwaliteitsverbetering.

 • Afscheid raadsleden Noordwijk met 3 Koninklijke Onderscheidingen

  30 maart 2022

  Burgemeester Wendy Verkleij reikte tijdens de bijzondere raadsvergadering van 29 maart 2022 Koninklijke Onderscheidingen uit aan mevrouw Taetske Visser-Danser en de heren Jos Beugelsdijk en Michael van Dormolen. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook werd er van 11 andere raadsleden afscheid genomen.

 • Principeverzoek ‘Gat van Palace’ en Esplanade

  29 maart 2022

  Het college staat onder voorwaarden positief tegenover het principeverzoek van Van Erk voor de locaties ‘Gat van Palace’ en Esplanade. Het verzoek komt op hoofdlijnen overeen met de ‘lage variant’ die Van Erk voor het gebied voor ogen staat.

 • Veel tips en nuttige informatie tijdens inbraakpreventieavond

  29 maart 2022

  Op maandagavond 21 maart 2022 vond een inbraakpreventieavond voor Noordwijkse inwoners plaats in Conference Centre NH Leeuwenhorst. De aanwezigen kregen preventietips van onder andere ex-inbreker Evert Jansen.

 • Noordwijkerhout in gesprek over Lokale Energie Strategie

  29 maart 2022

  Het dorpsgesprek in Noordwijkerhout over de Lokale Energie Strategie is op een andere datum dan eerder gecommuniceerd. Inwoners zijn maandag 11 april 2022 welkom in de Witte Kerk.

 • Op zoek naar de Bronstijd in Bronsgeest

  29 maart 2022

  Archol voert de komende weken een archeologisch onderzoek uit in bouwlocatie Bronsgeest.

 • Advies informateur

  30 maart 2022

  Hoe verder na de gemeenteraadsverkiezingen? “Voor de formatie adviseer ik de volgende partijen om gezamenlijk het gesprek aan te gaan. VVD, CDA, NZLokaal, Partij voor de inwoners en de progressieve combinatie (PvdA, GL, D66)”, aldus informateur Toon Mans.

 • Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc ontvangt Koninklijke Erepenning

  28 maart 2022

  Burgemeester Wendy Verkleij reikte op 26 maart 2022 de Koninklijke Erepenning uit aan Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc. Aan erelid Theo Duivenvoorden en voorzitter Jan van der Lans. Wegens het 100-jarig bestaan van de muziekvereniging op 19 mei 2021. De uitreiking vond plaats in de tijdelijke De Schelft tijdens het 1e concert van de vereniging na de coronaperiode.

 • Kuuroord Noordwijk Loket

  25 maart 2022

  Kuuroord Noordwijk Loket. Voor alle vragen over de ontwikkeling van Noordwijk naar een Thalasso Kuuroord aan de Noordzee. Maar ook voor een 1e toets van een initiatief.

 • Op pad met de Kuuroordvisie Noordwijk

  24 maart 2022

  Gemeente Noordwijk vertelde tijdens de partnerbijeenkomst van Noordwijk Marketing over de Kuuroordvisie Noordwijk en de kans die Noordwijk heeft om zich te ontwikkelen tot een uniek Thalasso Kuuroord aan de Noordzee.

 • Gesprekken over aardgasvrije toekomst

  23 maart 2022

  Kom ook naar het dorpsgesprek over een toekomst zonder aardgas. Wat doe je thuis zelf? Wat doet de markt? Welke systemen spreken je aan: aardwarmte, windturbines, of velden met zonnepanelen?

 • Zelfrijdende shuttle wacht op groen licht

  23 maart 2022

  Na de demo en het haalbaarheidsonderzoek, zet gemeente Noordwijk de volgende stap met de Navya. Mag de zelfrijdende shuttle de weg op in Noordwijk aan Zee? De Rijksdienst voor het wegverkeer buigt zich er binnenkort over.

 • Onze streek is altijd genieten

  22 maart 2022

  Het is lente en de bollen staan weer in bloei! Inwoners en bezoekers genieten weer vrij en blij van de kleur en fleur van tulpen en andere bolgewassen in de streek. Zo fijn dat dit anno 2022 gewoon weer kan. Maar de Duin- en Bollenstreek heeft bezoekers veel meer te bieden.

 • Toon Mans aan de slag als informateur

  21 maart 2022

  Na de gemeenteraadsverkiezingen gaat in Noordwijk een informateur aan de slag. Het is Toon Mans. De komende dagen spreekt hij alle partijen.

 • Maak een afspraak

  21 maart 2022

  Gaat u bij het gemeentehuis langs voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart? Maak dan eerst een afspraak.

 • NK Tegelwippen van start

  22 maart 2022

  Het startsein is gegeven, van 21 maart 2022 t/m 31 oktober 2022 spelen we het NK Tegelwippen. Welke gemeente wipt de meeste tegels en vervangt ze door groen? Noordwijk houdt een wedstrijd met de 4 omliggende gemeenten: Hillegom, Teylingen, Lisse en Katwijk.

 • Project nieuwe De Schelft mooi op koers

  17 maart 2022

  Het project de nieuwe De Schelft ligt op koers. Eind juni 2022 is duidelijk welke partij het contract krijgt de voorziening te ontwerpen.

 • Lokale energiestrategie

  29 maart 2022

  Een toekomst zonder aardgas. Hoe pakken we dat lokaal op? Gemeente Noordwijk plant rondje gesprekken in over de lokale energiestrategie. Locaties en data zijn bekend.

 • Koninklijk Paar bezoekt Duin- en Bollenstreek

  15 maart 2022

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 7 april 2022 een bezoek aan de Duin- en Bollenstreek. In Noordwijk bezoekt het Koninklijk Paar de plek waar de Space Campus wordt ontwikkeld.

 • Bekendmaking verkiezingsuitslag

  14 maart 2022

  Hoe heeft de partij van uw voorkeur het in de verkiezingen gedaan? Op de verkiezingsavond van woensdag 16 maart 2022 maakt de gemeente bekend hoeveel stemmen de partijen hebben behaald. U bent van harte welkom om deze spannende uitslagenavond bij te wonen. Samen met de burgemeester, de politieke partijen en de pers.

 • 1e (crisis-) noodopvang vluchtelingen Oekraïne

  10 maart 2022

  In de gemeente Noordwijk zijn inmiddels de eerste vluchtelingen uit Oekraïne gearriveerd. De vluchtelingen worden opgevangen in NH Conference Centre Leeuwenhorst. De gemeente schakelt rechtstreeks met de Veiligheidsregio over deze opvang.

 • Thalasso-kuuroord aan de Hollandse kust

  09 maart 2022

  Met de erkenning ‘heilzame badplaats’ op zak heeft gemeente Noordwijk een kans om zich te vernieuwen. Het kan een beginpunt zijn van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de gemeente. De route die in het verschiet ligt: van badplaats naar Thalasso-kuuroord aan de Hollandse kust.

 • Vul de vragenlijst in over onze communicatiemiddelen

  08 maart 2022

  De gemeente Noordwijk gebruikt verschillende communicatiemiddelen om u te informeren. En met u te communiceren. Bijvoorbeeld de gemeentelijke website, de gemeenteberichten in de Noordwijker en het Noordwijkerhouts Weekblad. En sociale media zoals Facebook en Instagram.

 • Doelgroepverordening

  07 maart 2022

  De gemeenteraad stelde de Doelgroepverordening 2022 vast. Het stuk heeft meteen effect. De nieuwe regels maken extra sociale huurappartementen mogelijk op het voormalig Zilveren Kruis-terrein. Bouwwethouder Theo Alkemade is blij. Immers ‘Alle zeilen bij voor voldoende en juiste woningen’.

 • Oekraïne 07 03 2022

  07 maart 2022

  Op zaterdag 5 maart 2022 stond Noordwijk stil bij de oorlog in Oekraïne. Loco-burgemeester Roberto ter Hark woonde namens het gemeentebestuur de bijeenkomst in de Oude Jeroenskerk bij. De organisatie Samen voor Vrede had de bijeenkomst georganiseerd.

 • Sirenes loeien op maandag 7 maart 2022

  04 maart 2022

  Iedere 1e maandag van de maand om 12:00 uur worden alle 4278 sirenes in Nederland getest. Zo ook op maandag 7 maart 2022. Vanwege de oorlog in Oekraïne zou onrust kunnen ontstaan door het afgaan van de sirenes. Daarom kondigt de overheid de maandelijkse test van de sirenes deze keer extra aan.

 • Oekraïne 03 03 2022

  03 maart 2022

  “De knop is om”, met die woorden zette burgemeester Wendy Verkleij het gemeentehuis woensdagavond 2 maart 2022 in de kleuren van de Oekraïense vlag. “De knop is om. Ook in ons hoofd, In het hoofd van bijna ieder weldenkend mens. Deze oorlog vraagt ons om in actie te komen”. De burgemeester is trots op de acties die zijn gestart.

 • Start corona noodfonds maatschappelijke organisaties

  03 maart 2022

  Financiële hulp bij acute, financiële problemen, als gevolg van de COVID-19 maatregelen. Met een brief nodigt gemeente Noordwijk begin maart 2022 organisaties uit om een beroep te doen op het Corona noodfonds maatschappelijke organisaties. Er zit iets meer dan 1 miljoen euro in.

 • Informatie over Oekraïne 02 03 2022

  04 maart 2022

  We starten met een reeks berichten om onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen zo goed mogelijk te informeren en te helpen.

 • Verkeersonderzoek Noordwijk Binnen

  01 maart 2022

  Het verkeersonderzoek Noordwijk Binnen is klaar. De kansrijke maatregelen om de verkeerssituatie te verbeteren zijn duidelijk in beeld gebracht dankzij de participatie. Er is werk aan de winkel.

 • Toplaag asfalt voor deel Parallel Boulevard

  01 maart 2022

  De Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee is donderdag 24 maart 2022 tussen De Grent en de Lage Wurft afgesloten. Van 7:00 uur tot 24:00 uur brengt de aannemer de laatste asfaltlaag aan.

 • Nieuwe textielcontainers in de gemeente

  25 februari 2022

  Meerlanden heeft nieuwe textielcontainers in de milieuparkjes geplaatst. De containers met de paarse band vervangen de witte textielcontainers.

 • Oude milieupassen zijn niet meer geldig

  25 februari 2022

  Eind 2021 heeft Meerlanden een nieuwe milieupas naar alle huishoudens in de gemeente gestuurd. Deze milieupas geeft toegang tot de milieustraten in Katwijk en Noordwijkerhout.

 • Tennisvereniging de Boekhorst Rookvrij

  24 februari 2022

  Wethouder Dennis Salman heeft donderdag 24 februari 2022 een bezoek gebracht aan het rookvrije sportpark van tennisvereniging de Boekhorst.

 • Raad stelt omgevingsvisie vast

  24 februari 2022

  De gemeenteraad heeft de omgevingsvisie ‘Samen maken we de toekomst voor Noordwijk!’ unaniem vastgesteld. Goed startpunt voor het volgende gesprek over de toekomst van de gemeente.

 • Bezorgers PostNL helpen vrijwillig bij signaleren van eenzaamheid

  24 februari 2022

  PostNL gaat Noordwijk helpen in het terugdringen van eenzaamheid. Het bedrijf werkt samen met het Signaalpunt Eenzaamheid, Welzijn Noordwijk en de gemeente Noordwijk. De pilot duurt drie maanden en is op 23 februari gestart.

 • Sportpark Lageweg

  23 februari 2022

  Het college licht in een brief aan de gemeenteraad de ontwikkelingen rond het sportpark aan de Lageweg toe. Het college stelt de aannemer aansprakelijk voor de stagnatieschade op het project. SJC verhuist pas eind maart naar de nieuwbouw. De oplevering van de sporthal vindt begin mei plaats.

 • WOZ-beschikking en aanslagen gemeentelijke belastingen

  22 februari 2022

  Bij het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen zit een informatieve brief over de stijging van de tarieven van de onroerende-zaakbelastingen en de roerende-zaakbelastingen en de WOZ-waardestijging. Hoe pakt het uit? Wat is er gebeurd?

 • Opname radenavond over topprioriteiten

  21 februari 2022

  Op woensdag 16 februari 2022 was er een gezamenlijke digitale radenavond om de 5 gemeenteraden van de Duin- en Bollenstreek te informeren over de voortgang van de samenwerking in de Duin- en Bollenstreek. Tevens werden zes nieuwe topprioriteiten voor de streek toegelicht. De opname van de radenavond is nu beschikbaar.

 • Maarten Kruytstraat/Abraham van Royenstraat en omgeving

  17 februari 2022

  Het gonst van de activiteiten bij de Maarten Kruytstraat/Abraham van Royenstraat en omgeving. De gemeente heeft een brief gestuurd om omwonenden te informeren over de vorderingen.

 • Nieuw elan voor de Duin- en Bollenstreek

  17 februari 2022

  Colleges Duin- en Bollenstreek scharen zich achter 6 stevige prioriteiten om de streek verder te ontwikkelen en te versterken. Wat zijn deze stevige prioriteiten?

 • Buurtgezinnen biedt kinderen warmte en persoonlijke aandacht

  24 februari 2022

  Je gunt ieder kind een fijn en warm gezin. De beste basis voor een goede start. Dit is helaas niet altijd zo. Noordwijk start met ondersteuning van kwetsbare gezinnen met kinderen door Buurtgezinnen.

 • Beleving langs de trekvaart

  15 februari 2022

  De Trekvaart Leiden-Haarlem is in het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek aangewezen als 1 van de parels in de Duin- en Bollenstreek. Gemeenten spannen zich gezamenlijk in om de schoonheid en waarde van deze trekvaart breder bekend te maken.

 • Een hartje voor alle docenten en medewerkers

  14 februari 2022

  Vandaag op Valentijnsdag werden alle basisscholen en middelbare scholen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk verrast met een doos gebak. Valentijnsgebakjes voor alle docenten, medewerkers en directeuren als blijk van waardering voor hun ongelofelijke inzet afgelopen 2 jaar.

 • Jongeren van 14-26 jaar gezocht voor gesprek met burgemeester en wethouder

  12 februari 2022

  Burgemeester Wendy Verkleij en wethouder Dennis Salman gaan op vrijdagmiddag 18 februari 2022 in gesprek met jongeren uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Doel van dit gesprek: hoe gaat het met onze jongeren in coronatijd? En waar kan de gemeente bij helpen?

 • Samen werken aan het Maatschappelijk Programma

  09 februari 2022

  De gemeente Noordwijk presenteert deze week het maatschappelijk programma Floreren in Noordwijk 2022-2025. Een programma waarmee we de gezondheid en het welbevinden van onze inwoners willen versterken.

 • Definitief Ontwerp Zeeburg

  08 februari 2022

  Het Definitief Ontwerp voor het vernieuwen van straten, pleinen, veldjes en perkjes in Zeeburg in Noordwijkerhout is gereed. Zoom uit - Zoom in. Tot op huisadres goed zichtbaar wat er bedacht is. De komende maanden bereidt de gemeente de uitvoering voor.

 • Parallel Boulevard - Planning en voortgang werkzaamheden

  03 februari 2022

  Met welke werkzaamheden moet je de komende weken rekening houden als je Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee bezoekt, er werkt of woont? Goed nieuws. Nog even en de 1e helft van dit megaproject is achter de rug.

 • Ook in 2022 steun aan maatschappelijke organisaties

  01 februari 2022

  Ondanks de versoepelingen stelt het college de gemeenteraad voor om ook voor 2022 een noodfonds in te stellen voor niet- commerciële organisaties actief in gemeente Noordwijk die in zwaar weer zijn gekomen door corona. Ook exploitanten van sportverenigingen en huurders die vallen onder de maatschappelijke basisvoorzieningen kunnen rekenen op steun.

 • Brief van burgemeester Wendy Verkleij

  01 februari 2022

  Onze burgemeester Wendy Verkleij schrijft een brief over de 1e stap naar de heropening van onze samenleving aan alle inwoners van de gemeente Noordwijk.

 • Herdenking Noordwijkse Holocaust-slachtoffers

  01 februari 2022

  Burgemeester Wendy Verkleij heeft op zondag 30 januari 2022 de Noordwijkse Holocaust-slachtoffers herdacht. Tijdens de Nationale Holocaust Herdenking. Zij stak met Koen Marijt 27 kaarsjes aan bij het Joodse monument aan de Oude Zeeweg/Rembrandtweg. Voor elk slachtoffer één kaarsje. Door de coronamaatregelen was deze herdenking niet toegankelijk voor publiek.

 • Kom ook lekker dichtbij huis iets leuks doen

  31 januari 2022

  De tijdelijke hal in Noordwijkerhout is bijna klaar voor gebruik. De gebruikers nodigen ook jou uit om weer iets leuks te komen doen. Sport, toneel, muziek, carnaval. In een film nodigen ze je uit. Heb je een leuk eigen initiatief dat helemaal past bij de tijdelijke hal? Laat dan van je horen.

 • Kijken en uitproberen

  31 januari 2022

  Zaterdag 29 januari 2022 hebben de toekomstige gebruikers een kijkje genomen bij de tijdelijke multifunctionele hal in Noordwijkerhout. Hij is bijna af. Binnenkort kunnen ze dichtbij huis weer actief zijn met hun vereniging. Dat voelde goed.

 • Nieuw fietspad van gebruikt beton

  03 februari 2022

  Dat fietst lekker! Het fietspad langs de Herenweg in Noordwijk is vernieuwd. Bijzonder is dat de ondergrond van oud beton en olifantsgras is. De gemeente kiest met circulair beton voor een duurzame oplossing met minder uitstoot van CO₂.

 • Aan de slag met beeldende kunst

  31 januari 2022

  Met het masterplan: ‘Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte gemeente Noordwijk’ gaat de gemeente actief aan de slag. Kunst- en cultuurwethouder Roberto ter Hark geeft goed aan wat we van deze nieuwe aanpak mogen verwachten. Bekijk het filmpje.

 • Waardering en ondersteuning voor groeiend aantal mantelzorgers

  26 januari 2022

  Meer mantelzorgers kunnen gebruik maken van ondersteuning en waardering door kleine aanpassingen in de gemeentelijke regelingen. Mantelzorgers zorgen onbetaald voor een naaste. Die zichtbaar ervaart dat het fijn is om hulp te krijgen van een vertrouwd gezicht in de eigen omgeving. Mantelzorgers ontlasten de reguliere zorg en zijn een voorbeeld voor velen. 

 • Wethouder informeert gemeenteraad over De Schelft en de tijdelijke voorziening

  26 januari 2022

  Wethouder Roberto ter Hark heeft de gemeenteraad eind januari verteld hoe het staat met de tijdelijke multifunctionele (sport)voorziening en de oude De Schelft. Hij deed dat namens het college. De brief werd eind januari aan de gemeenteraad gestuurd. Het geeft goed aan wat de stand van zaken is.

 • Duizenden planten voor plantsoenen

  25 januari 2022

  Van januari 2022 tot maart 2022 worden de plantsoenen in Noordwijkerhout opgeknapt. 10.000 nieuwe planten geven straks een frisse en groene aanblik en bieden de natuur nieuwe kansen.

 • Gemeente Noordwijk zoekt Junior Cyber Agents

  25 januari 2022

  De gemeente Noordwijk hecht veel waarde aan de online veiligheid. Zeker van kinderen. Daarom roepen we kinderen tussen de 8 en 12 jaar op, om Hackshield te spelen. En junior Cyber Agents van de gemeente te worden.

 • Kaalslag culturele en creatieve sector bestrijden

  25 januari 2022

  Gewapend met een flink budget pakt gemeente Noordwijk de regie om kaalslag van de eigen culturele en creatieve sector te bestrijden. Wethouder Roberto ter Hark wil komende periode met de culturele sector acties opstellen waarmee we onze amateurkunsten en culturele instellingen steunen. Bekijk zijn oproep.

 • Manshoge buizen om natte kelders te voorkomen

  20 januari 2022

  Wethouder Theo Alkemade en raadslid Jaap de Moor gingen medio januari een kijkje nemen bij het werk op de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee. Indrukwekkend wat aannemer Dura Vermeer daar verricht om natte kelders te voorkomen. Nog even en de eerste helft van dit megaproject is achter de rug.

 • Brandbrief aan het kabinet over perspectief horeca en cultuur

  20 januari 2022

  Burgemeester Wendy Verkleij stuurt samen met de andere burgemeesters van de Veiligheidsregio Hollands Midden een brandbrief naar het kabinet.

 • Bestuurscultuur Noordwijk

  18 januari 2022

  Het college heeft de D66-vragen over de Noordwijkse bestuurscultuur beantwoord. Er komt een 'Dag van de Raad' waarop college en gemeenteraad met elkaar in gesprek gaan over de gewenste bestuurscultuur. Maar er gebeurt meer, zo blijkt uit de beantwoording.

 • Minder overlast door werkzaamheden

  18 januari 2022

  Het college van burgmeester en wethouders heeft de vragen beantwoord die de VVD heeft gesteld naar aanleiding van de ‘Brandbrief Jan Kroonsplein’. Met een paar aanpassingen hoopt de gemeente overlast te beperken.

 • Project Snippergroen in Noordwijkerhout en De Zilk

  18 januari 2022

  Verkoop van snippergroen is ook gestart in Noordwijkerhout en De Zilk. Bewoners die met hun huis of tuin grenzen aan een stukje gemeentegrond kunnen dit als ‘snippergroen’ kopen en naar wens inrichten.

 • Brandbrief aan premier

  13 januari 2022

  In een brandbrief roepen gemeenten Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen premier Rutte op om besluiten te nemen die rekening houden met de gevolgen van de lockdownmaatregelen. “Geef ondernemers een perspectief. Vanuit onze lokale verantwoordelijkheid zien wij dat deze situatie niet langer kan voortduren”. De brief is verstuurd voor de nieuwe persconferentie waar de nieuwe maatregelen worden bekend gemaakt.

 • Aardwarmte. Wanneer de raad aan zet?

  11 januari 2022

  Het college heeft de vragen van Bruisend Noordwijk beantwoord over ‘aardwarmte, trillingen, verzilting en drinkwater’. Wie gaat er nu over? En wanneer is de gemeenteraad aan zet.

 • Rioolonderzoek naar drugs en alcoholgebruik

  11 januari 2022

  Nog even en ook in gemeente Noordwijk analyseren de specialisten van KWR het rioolwater om te bepalen hoe veel alcohol en drugs Noordwijk gebruikt. Dat blijkt uit de college-beantwoording van CDA-vragen. Bevestigen de data het beeld van de Stichting Brijder en de GGD?

 • Sloop markeert start aanleg tijdelijke parkeerplaatsen

  07 januari 2022

  Met een ferme klap van de sloophamer startte de komst van een tijdelijk parkeerterrein op het terrein Admiraal - Verloop. Waar komt de behoefte aan tijdelijke parkeerplaatsen vandaan? Het heeft alles te maken met de werkzaamheden aan de kust.