Nieuws RSS icoon

 • Overhandiging petitie De Schelft

  27 juli 2021

  Op maandag 26 juli 2021 nam wethouder Roberto ter Hark de petitie 'De Schelft terug in Noordwijkerhout' in ontvangst.

 • Burgemeester sluit woning aan de Zeger de Moorstraat in Noordwijk

  26 juli 2021

  Op last van burgemeester Wendy Verkleij is op dinsdag 20 juli 2021 een woning aan de Zeger de Moorstraat in Noordwijk afgesloten voor een periode van 3 maanden.

 • Rijke oogst verkeeronderzoek Noordwijk Binnen

  26 juli 2021

  Veel mensen hebben meegedaan aan het verkeersonderzoek Noordwijk Binnen. Wat vinden ze belangrijk? Een overzicht.

 • Vaccinatielocatie Noordwijkerhout gaat sluiten

  26 juli 2021

  De grote piek van het vaccineren is achter de rug. Als gevolg van deze nieuwe fase sluit de GGD vanaf zondag 15 augustus 2021 de vaccinatielocaties in Noordwijkerhout, Leiderdorp, Nieuwerkerk aan den IJssel en Bergambacht. De locaties die open blijven zijn Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn.

 • Zomeractiviteiten voor jongeren

  23 juli 2021

  Deze zomervakantie zijn er weer volop gratis zomeractiviteiten in onze gemeente. Een leuk initiatief voor jongeren van 12 t/m 25 jaar. Een vol programma met veel verschillende activiteiten. Doe gezellig mee!

 • Fietstelling in Noordwijk

  23 juli 2021

  Gemeente Noordwijk houdt een proef met het meten van fietsen langs de Herenweg in Noordwijk. Bij succes krijgt het een vervolg.

 • Burgemeester sluit woonboot aan de Leidsevaart in Noordwijkerhout

  22 juli 2021

  Op last van burgemeester Wendy Verkleij is op dinsdag 20 juli 2021 een woonboot aan de Leidsevaart in Noordwijkerhout afgesloten voor een periode van 3 maanden.

 • Burgemeester bedankt hulpverleners KNRM en NRB

  22 juli 2021

  Burgemeester Wendy Verkleij heeft de Noordwijkse Reddingsbrigade en de KNRM persoonlijk bedankt voor hun inzet bij de overstromingen in Limburg.

 • Eerste ontwerpideeën voor Zeeburg

  22 juli 2021

  Zo'n 500 inwoners van Zeeburg hebben inmiddels aangegeven wat er beter kan aan hun wijk. Op basis hiervan zijn de eerste ontwerpideeën uitgewerkt. De gemeente nodigt de wijk uit om er op te reageren. Nu dé kans om met elkaar Zeeburg heel mooi te maken.

 • Zonnepanelen op het dak van De Muze

  22 juli 2021

  De ambitie van de gemeente Noordwijk is om in 2050 CO²-neutraal te zijn. Verduurzaming van voorzieningen en energiebesparing is daarom topprioriteit in het duurzaamheidsbeleid. Zonnepanelen op het dak van De Muze dragen hieraan bij.

 • Tijdelijke schoolvoorziening Viaductweg Noordwijkerhout

  22 juli 2021

  Een aannemer bouwt de komende weken een tijdelijke schoolvoorziening op de lege plek aan de Viaductweg in Noordwijkerhout. Hier kunnen kinderen van De Prinsenhofschool terecht.

 • Opening strandpaviljoen NRB en ZVN

  16 juli 2021

  Een langgekoesterde wens komt uit. Gemeente Noordwijk, de Noordwijkse reddingsbrigade en de Zeilvereniging Noordwijk openden vrijdagochtend 16 juli 2021 het nieuwe gezamenlijk gebouw van de reddingsbrigade en de zeilvereniging. Een mooi strandpaviljoen waar de 2 apart zijn gehuisvest. Ook de politiepost zit er.

 • Geen (spoed)aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten op 29 en 30 juli 2021

  23 juli 2021

  Op maandag 2 augustus wordt een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart ingevoerd. Hierdoor kunt u donderdag 29 juli 2021 vanaf 11:00 uur en op vrijdag 30 juli 2021 geen paspoort of Nederlandse identiteitskaart aanvragen. Houd hier rekening mee en plan op tijd een afspraak in voor een andere datum.

 • Julia Braam (12 jaar) winnaar ontwerpwedstrijd jeugdlintje

  14 juli 2021

  De winnaar van de ontwerpwedstrijd voor het jeugdlintje van de gemeente Noordwijk is bekend. Julia Braam (12 jaar) ontving op 14 juli 2021 een waardecheque uit handen van burgemeester Wendy Verkleij.

 • Raad akkoord met voorbereidingskrediet De Schelft

  14 juli 2021

  Dinsdag 13 juli 2021 is de gemeenteraad akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet voor de nieuwe De Schelft.

 • Groene strijd tussen gemeenten tijdens NK Tegelwippen

  12 juli 2021

  Er zijn tijdens het NK Tegelwippen al flink wat tegels gewipt in Nederland. In totaal staat de landelijke teller inmiddels al op meer dan 500.000! Tijdens het NK Tegelwippen strijden gemeenten tegen elkaar om met inwoners zoveel mogelijk tegels te vervangen voor groen. Help jij onze gemeente een groenere gemeente te worden?

 • Sportverenigingen in gemeente Noordwijk toekomstbestendig

  07 juli 2021

  De sportverenigingen in de gemeente Noordwijk zijn de coronacrisis goed doorgekomen. Dit door de inzet van bestuursleden en vrijwilligers van sportverenigingen, het sport en cultuurloket en de tegemoetkomingen vanuit de overheid en de gemeente.

 • Wet elektronische publicaties (WEP) 1 juli 2021 van kracht

  06 juli 2021

  Op 1 juli 2021 is de Wet elektronische publicaties in werking getreden. Dit betekent dat de gemeente Noordwijk, net zoals andere overheidsinstanties, verplicht is om alle officiële publicaties online te zetten.

 • Geld om herbouw De Schelft voor te bereiden

  05 juli 2021

  Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om € 300.000,- beschikbaar te stellen voor de voorbereiding van de herbouw multifunctionele complex De Schelft al dan niet in combinatie met een eenvoudig instructie- en wedstrijdbad.

 • Participatiebijeenkomst Transitievisie Warmte in commissie Ruimte

  05 juli 2021

  Hoe gaat onze gemeente over naar een aardgasvrije toekomst? De projectorganisatie praatte donderdag 1 juli 2021 de commissie Ruimte bij. Een tussenstand. Kijk mee hoe we onze overstap voorbereiden. Waar we aan denken. Het gaat harder dan je denkt.

 • Uitkijken over B(l)oeiende Bollenstreek

  05 juli 2021

  Op Landgoed en Golfbaan Tespelduyn staat een nieuw uitkijkpunt. Een nieuw succes van de samenwerking ‘B(l)oeiende Bollenstreek’. Gemeente Noordwijk profiteert volop van deze samenwerking.

 • Verlenging Onderzoek Verkeer Noordwijk Binnen

  01 juli 2021

  Heb je ook de uitnodiging gekregen voor deelname aan het Onderzoek Verkeer Noordwijk Binnen? De gemeente heeft de tijd dat je kunt meedoen verlengd. Je kunt nog tot en met donderdag 8 juli 2021 reageren. Laat je horen.

 • Dossier De Schelft overgedragen aan wethouder Ter Hark

  01 juli 2021

  Het college heeft besloten het dossier De Schelft van wethouder Sjaak van den Berg aan wethouder Roberto Ter Hark over te dragen omdat de financiële kanten wat meer een rol gaan spelen.

 • Start campagne ‘Opgenomen op de werkvloer’

  01 juli 2021

  Op 30 juni 2021 is in onze gemeente de campagne ‘Opgenomen op de werkvloer’ gestart. Bouw mee aan een werkvloer waar iedereen open kan zijn over wat hij/zij nodig heeft. Zet de 1e stap. Neem deel aan de speciale bijeenkomst op donderdag 8 juli 2021.

 • Financiële uitdaging

  30 juni 2021

  De gemeenteraad heeft eind juni een motie aangenomen waarin het college wordt opgeroepen om geld te vinden om de nieuwbouw voor de afgebrande De Schelft in Noordwijkerhout. Een flinke financiële uitdaging voor het college.

 • Groen licht voor bouw tijdelijke voorziening

  30 juni 2021

  De gemeenteraad is akkoord met de bouw van een tijdelijke voorziening voor de sportverenigingen en de cultuurverenigingen die getroffen zijn door de brand in De Schelft. Alles op alles om deze voorziening nu snel beschikbaar te krijgen.

 • Aardgasvrije toekomst in Commissie Ruimte

  29 juni 2021

  Hoe gaat onze gemeente over naar een aardgasvrije toekomst? Op uitnodiging van wethouder Sjaak van den Berg praat de projectorganisatie donderdag 1 juli 2021 de commissie Ruimte bij. De wethouder nodigt de commissieleden uit om over dit uitdagende vraagstuk mee te denken.

 • Denk met ons mee over een aardgasvrije toekomst

  29 juni 2021

  Op dinsdag 29 juni 2021 en dinsdag 6 juli 2021 bent u van harte welkom om met ons mee te denken over een aardgasvrije toekomst. We hebben u er graag bij. Meld u snel aan.

 • Samen werken aan een nieuw cultuurbeleid

  29 juni 2021

  Het is tijd voor een nieuw cultuurbeleid. De gemeente stelt deze op met partijen die een rol hebben in de uitvoering van het huidige cultuurbeleid. We kijken terug en halen ervaringen op. Het 1e groepsgesprek met onze partners start begin juli 2021.

 • Dakrenovatie gemeentehuis bijna afgerond

  29 juni 2021

  De dakrenovatie van het oude deel van het gemeentehuis in Noordwijk Binnen is bijna klaar. De aannemer, loodgieter en de schilder leggen de laatste hand aan het werk. De steigerbouwer haalt deze week al een deel van de steigers weg.

 • Planning werkzaamheden Parallel Boulevard

  29 juni 2021

  Dura Vermeer heeft de opdracht binnengehaald. Het bedrijf start 13 september 2021 met de herinrichting van de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee. Hoe ziet de planning eruit? Wat zijn de werkafspraken?

 • Brief burgemeester Wendy Verkleij

  29 juni 2021

  Op dinsdag 29 juni 2021 heeft burgemeester Wendy Verkleij een brief geschreven aan de inwoners van Noordwijk.

 • Burgemeester neemt maatregelen op het strand

  14 juni 2021

  Burgemeester Wendy Verkleij heeft maatregelen genomen om overlast op het strand te voorkomen. Vanaf 10 juni 2021 van kracht.

 • Toekomstvisie De Schelft

  20 mei 2021

  Donderdag 20 mei 2021 geeft het college een presentatie over De Schelft. De commissie Welzijn krijgt een beeldvormende presentatie van de mogelijke varianten van De Schelft.

 • Wapeninleveractie Drop-it

  11 mei 2021

  Van maandag 17 mei tot en met zaterdag 22 mei kun je zonder in de problemen te komen je slag-, steek- of stootwapens droppen bij het politiebureau aan de Duinwetering. Drop-it. Gewoon doen.

 • Atelier Bronsgeest

  30 april 2021

  Bronsgeest wordt de groenste wijk van Gemeente Noordwijk. Het ambitieniveau is hoog. De projectontwikkelaars hebben eind april met elkaar gesproken wat die ambitie voor hun inhoudt. De komende tijd zal nog veel onderzocht worden om deze groene ontwikkeling mogelijk te maken.

 • Praktisch verkeersexamen voor 750 leerlingen basisscholen

  15 april 2021

  De groepen 7 en 8 van de basisscholen in de dorpskernen De Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee van onze gemeente leggen komende tijd een praktische verkeersexamen af.

 • Overeenkomst woningbouw Offem Zuid West getekend

  10 maart 2021

  Burgemeester Wendy Verkleij en directeur Roel van Drongelen van Thunnissen B.V. ondertekenden op 10 maart een overeenkomst. Voor de bouw van woningen en huurappartementen in Offem Zuid West in Noordwijk. Hierdoor kan de bouw van woningen in Offem Zuid in volle vaart doorgaan.